Kiedy dowiedziałem się że niedawno w godzinach wieczornych dochodziły z cmentarza głosy ( jęki i z tłumione krzyki ... O tyle mnie to zainteresowało ponieważ cmentarz ma ponad 140 lat a podobne zdarzenia wedle miejscowych legend miały miejsce 100 ileś lat temu ) ... kiedy poszedłem sprawdzić teren to okazało się że mimo lata niezastalem tam ptaków a niektóre nagrobki byly roztrzaskane ( w starszej części cmentarza gdzie rosły jeszcze stare lipy po kolejnej burzy podobno konary spadały na nagrobki ) tyle że bylo kilka zwalonych konarów a rozwalonych lub przesunietych nagrobków kilkadziesiąt ...
Kiedy spędzilem w pobliżu noc też usłyszałem te krzyki !!! mimo szybkiej reakcji szybko umilkły i niestety nie zlokalizowalem grobu niespokojnego ducha... od kilku miesięcy nic juz nie słychać ...
I nie wiem czy ktoś zrobił sobie żart czy duch kiedyś powróci ... jedynym pocieszeniem jest znalezienie przez grabarza starych szczątek ludzi na pobliskim polu gdzie ma powstać 2 część cmentarza !!! mysle że szczątki mają ponad 140 lat

[ Dodano: 2007-08-25, 11:26 ]
tak wiadomo na 100% szczątki są starsze niż cmentarz !!!
Robi się ciekawie

[ Dodano: 2007-08-25, 11:43 ]
tak wiadomo na 100% szczątki są starsze niż cmentarz !!!
Robi się ciekawie