Strefa 51

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Strefa 51

Post autor: ArturVonFornal »

Dziwne że takiego tematu tu jeszcze nie ma na forum więc ja zacznę ;)

Zakładam że wszyscy znają legendarną już Strefę 51
Jak myślicie co amerykańce wyprawiają w tajnej (fajna mi tajna jak wszyscy o niej wiedzą ;) )
bazie na pustyni w Nevadzie. Relacje takich ludzi jak Bob Lazar, różnorakie filmy i zdjęcia ukazujące dziwne światła nad bazą, teorie spiskowe na jej temat (słyszałem że trzymają tam Elvisa :D ), no i oczywiście wielki UFO-biznes

Jak myślicie co tam takiego jest? Co tam takiego trzymają? A może to "tylko" testy nowych rodzajów samolotów w rodzaju Aurory?
Awatar użytkownika
Enlil
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Enlil »

Jak słysze nazwe "Strefa 51" to momentalnie staje mi przed oczami baza kosmitów i ludzi z filmu "Faceci w Czerni" :lol: Niby wszyscy o tym wiedza ale nikt nie wie co tam dokładnie jest. Podobno sama Strefa 51 znajduje się pod ziemią, w czyms rodzaju bunkra. Jakis czas temu leciał film w telewizji o tym miejscu o padło tam stwierdzenie że "pokrywa" betonowa Strefy jest taka jak w bunkrach mających chronić przed wybuchem jądrowym. Ale czy to prawda......
_Nameless_
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: _Nameless_ »

Enlil pisze:Podobno sama Strefa 51 znajduje się pod ziemią, w czyms rodzaju bunkra.
Enlil... trudno żeby nie była pod ziemią... czego ty chcesz?! Wieżowca na pustyni widocznego z ogromnych odległości? Sama baza znajduje się i pod ziemią i nad ziemią (w sensie, że na jej powierzchni) i moim zdaniem jest raczej wabikiem na ciekawskich poszukiwaczy a niżeli głównym centrum, w którym (fanfary) bada się UFO. Myśle, że to jakaś zmyłka, a prawdziwe centrum badań znajduje się gdzieś indziej i jest tak tajne, że nikt o nim nie wie :P Prawda, że coś tam robią, ale pytanie czy tylko tam... ?? Gdzieś muszą znajdowac się archiwa Strefy, żeby 'jakby-co' wszystkie dokumenty były bezpieczne a praca nie została zniweczona.
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Też sobie tak myślę że Area 51 to taka zmyła dla ciekawskich, a prawdziwe badania robią na jakieś Alasce albo gdzieś. Wiadomo że baza jest aktywna i najparawdopodobniej testują tam obce pojazdy latające czyli przechwycone ruskie samoloty w rodzaju Mig-29 czy jakieś inne Su-27 ;) do wraków UFO w strefie nie jestem zbytnio przekonany...
Awatar użytkownika
Enlil
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Enlil »

Chodziło mi raczej o to, że "wizualnie" bazo to kilka hangarów i budynków, nic nie wskazuje, że jest tam cos pod ziemią........
#root
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: #root »

Gdyby była to zwykła "zmyłka dla ciekawskich" nie byłaby to taka tajemnica :) Ostatnio na Discovery był program o Area 51. Przytoczyli zdanie, że baza jest co tygodniowo obserwowana z kosmosu, i co każdy tydzień jest rygorystyczne "sprzątanie" i chowanie wszystkiego co tajemnicze. A jeszcze do tego dodam to, ze praktycznie większa część bazy jest osłonięta siatką maskującą, aby uniemozliwić robienie fotografii z sond. Przynajmiej tak podawało Discovery :D
ArturVonFornal
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Takie "tajne bazy" przyciągają ciekawskich i innych łowców UFO, naprawde tajne bazy to są pewnie tak ukryte że jakbyś wyszedł z takiej się wysikać pięc metrów dalej to byś później drogi nie mógł znaleźć do środka z powrotem ;)

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”