Wasza praktyka z ReiKi

System uzdrawiania za pomocą energii życiowej
Nephesh

Wasza praktyka z ReiKi

Post autor: Nephesh »

Od czego rozpoczęliście swoją znajomość ReiKi? Jaki styl zaczęliście praktykować? I przede wszystkim co sądzicie z perspektywy poinicjacyjnej? :)
Bhupati
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Bhupati »

Jeśli o mnie chodzi to zacząłem od seminarium u J. Peterki. Przechodząc obok księgarni zobaczyłem książkę o Reiki , a chociaż nie miałem pojęcia co to jest, bo nie było to tak znane jak teraz, bardzo mnie to zelektryzowało i zakończyło się przyjęciem inicjacji : )
Generalnie Reiki kojarzy mi się z systemem, zawierającym cztery symbole, przekazanym przez Usui sensei, a wszelkie inne systemy energetycznego uzdrawiania, choć brzmiące w nazwie jako "Reiki" są mi do dziś obce i wydają mi się zbędne. Ponieważ patrzę na system Reiki jako całościowy i jestem na etapie poznawania i rozwijania w sobie tego oryginalnego systemu dopiero, więc nie czuję nawet potrzeby żeby coś uzupełniać w tym akurat temacie poza swoją wiedzą i doświadczeniem.
Pozdrawiam sympatyków i praktyków Reiki : )
Nephesh

Post autor: Nephesh »

A już się zastanawiałem czy prawie rok od napisania tematu ktoś coś tutaj doda od siebie ;)
nathan6
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: nathan6 »

Reiki jest jedno dla mnie również. Cztery symbole, i doświadczenie wynikające z pracy, a właściwie z pomagania innym. Dodać jeszcze mogę, że nie widzę potrzeby dodawania kolejnych inicjacji (np. stopni specjalistycznych). Dla mnie przejrzysty i prosty system jest najlepszą drogą rozwoju.
Pozdrawiam Nathan.
Kri
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Kri »

A moja prktyke Neph znasz, siec nie bede wie rozpisywał
1 + 2 Reiki
1 => 9 Kundalini reiki

I jestem ja :)
metody11
Nowa Krew
Nowa Krew

Reiki

Post autor: metody11 »

Witam. Jestem pełen podziwu dla ludzi którzy potrafią używać nazw. Ja posługuję się energiami, służą mi w leczeniu/uzdrawianiu. Efekty są, mi wystarczy że ją czuję i rozumiem. Myślę że nazwy ograniczają, Reiki nie ma ograniczeń. Potrzebna wiedza i praktyka. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Maestro
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Maestro »

jak pracujesz z czterema symbolami to jestem pelen podziwu. ja od okolo 5 lat pracuje z trzema bo czwartego nikt mi nie przekazal w inicjacji bo jest zarezerwowany dla mistrzow i sluzy praktycznie tylko do inicjacji a w reszcie jest symbolem biernym.
swiecki45
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: swiecki45 »

Tak się zastanawiam czy wiekszosc mistrzow Reiki nie jest sporo przereklamowanych.Osobiscie mam 2 stopien Reiki ale nie uwazam ze umiejetnosc pracy z energiami mozna przyporzadkowac jakiejs jednej sciezce inicjacyjnej.Coz najwazniejsza jest praktyka,rozwijanie i poglebianie umiejetnosci.Lenistwo to wrog Reikowca,pisze to z autopsji :wink:
Mamba
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Mamba »

swiecki podpisuje się pod Twoim postem a ponadto uważam, że większość reikowców goni za czymś czego nie pojmuję :? kolekcjonują różne tytuły /ostatnio modne Kundalini Reiki/skupiają się na ich gromadzeniu :grin: po co?dla tytułu?
faeryboy2002
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: faeryboy2002 »

A może dla większej ilości efektów? ;)
Mamba
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Mamba »

efektów? ciekawe jakich?zwiększenie mocy?skuteczności :)
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: DragonFire »

Dla kolekcji. Każdy z nas jest przecież kolekcjonerem.
Myśle sobie, że im wyższy tytuł, tym większa duma.

Mamba, to nie skuteczność, bo co oni mają do energii? Nic. Rosną tylko w piórka.
A efekt może być w większej ilości klienteli.
faeryboy2002
Nowicjusz
Nowicjusz

Re: Wasza praktyka z ReiKi

Post autor: faeryboy2002 »

Cóż, różne style reiki mają troszeczkę inne cele. Wiadomo, że tym głównym i zasadniczym jest leczenie/uzdrawianie zarówno fizyczne jak i psychiczne. Ale takie choćby Celtic Reiki pomaga łączyć się z energią drzew i automatycznie uziemia przy 'włączeniu'. Fairy Light Reiki (Ray Key) pomaga nabrać dystansu do siebie i do świata; pomaga w kontaktowaniu się z wróżkami i łączy z ich energiami. I tak jak te w/w przykłady, tak i każdy inny system reiki charakteryzuje się czymś dla siebie specyficznym :)
Uważam, że zbieranie tytułów, to akurat to, co może zniszczyć osobę, która posługuje się tymi systemami. Warto pamiętać, że systemy są po to aby pomagać, a nie żeby się nimi chełpić. No cóż, szkoda, że tak wiele osób o tym zapomina. Sam osobiście znam kilkoro ludzi, którzy byli naprawdę wspaniali, ale w końcu dopadł ich przerost formy nad treścią i zaślepili się sami sobą. Jak widać nie każdy jest stworzony do tego, by jak najusilniej przeć do przodu w systemach energetycznych :) Czasem warto spasować i zostać przy tym, co się ma :) ;)
Pein
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Pein »

Czy jest na tym forum jakiś mistrz reiki :D ??
Amethyst
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Amethyst »

Tak, jest, w czym moge pomoc? :D
Pein
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Mam takie pytanie ile bierzesz za inicjacje xD :P??
Amethyst
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Amethyst »

Pein pisze:Mam takie pytanie ile bierzesz za inicjacje xD :P??
Za inicjacje nie biore nic. :D
Natomiast jak najbardziej placisz za przekazana wiedze, informacje i cwiczenia na kursie w koszty wchodzi tez wstepne oczyszczenie energetyczne przed inicjacjami.
A wierz lub nie ale ludzie przychodza czasem z paskudnymi astralnymi swinstwami w sobie.
Pein
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

A jeśli bym chciał inicjacje na odległość :D to jaki wynosi koszt ???
Ruskof
Senior forum
Senior forum

Post autor: Ruskof »

Jezu milion piecset sto dziewiec set.Po ci na dystans kaleka jestes zeby chodzic na normalne kursy?
Pein
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Tak w obecnej chwili jestem.....

Wróć do „Reiki”