O co chodzi...?

Tutaj omawiamy wszelkie tematy związane ze snami
assamite
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

O co chodzi...?

Post autor: assamite »

Dobrze w końcu zebrałem się żeby napisać coś ambitniejszego niż wymienienie wad kobiety.

Mianowicie dręczy mnie coś, chodzi mi o to że mam swego rodzaju dziwne sny które się sprawdzają, np:
Miałem, juz dawno temu, sen w którym jechałem na rowerze i wszystko mnie swędziało kierwonica była jakaś dziwna i miałem doskonały humor i świetnie się bawiłem, sen był na tyle realistyczny, ze go zapisałem tyle ile zapamiętałem.
2 albo 3 lat pozniej taka właśnie sytuacja się wydarzyła kiedy to na wycieczce rowerowej z kolegami wracając wieczorem bez zadnego oświetlenia ludzi zauwazyliśmy dopiero przy uderzeniu w nich :P
Lub:
Kiedyś miałem sen w którym byłem dosyć zmęczony, ubrany na biało (chodzi mi o rękawy i widok z oczu) oraz widziałęm duża srebrną jakby płyte przed sobą. A to jest opis 3ciej zmiany u mnie w pracy...

Kto mi moze wytłumaczyć o co chodzi, co to jest i jak to jest skonstruowane ?
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Post autor: Spock »

Zdarza się czasem że podczas snu wpadniemy na rozwiązanie problemu, albo w przebłysku intuicji przewidzimy jakieś zdarzenie. Jak to mówią: "trzeba się z czymś przespać". Po prostu mózg kojarzy pozornie niezwiązane przesłanki.

Nie wiem czy takie "proroctwa" mogą dotyczyć okresu kilku lat. Może tak być jeśli chodzi o najbardziej ogólne rzeczy, np że za 2 lata rozpocznę pracę, albo zamieszkam w nowym miejscu. To możemy przewidzieć i wyśnić, ale kraksa na rowerze ? To raczej przypadek.

PS. Nie ma ważniejszych spraw nad kobiety :wink:
assamite
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Tak ale Autentycznie pierwszy sen miałem dokładnie w pierwszej klasie gimnazjum a wydarzyło się to 1 pierwszej liceum chyba dokładnie

Wiec o co chodzi...?

PS. Z "PSem" poprzednika zgadzam się bezwględnie :)
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Jesli śni Ci się dużo dziwnych rzeczy to oznacza że prowadzisz bogate życie emocjonalne.
assamite
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

heh ;)
a to jest ciekawe i zarazem prawdziwe :)
Awatar użytkownika
Spock
Administrator
Administrator

Sny mogą powiedzieć o człowieku więcej niż jawa. W snach nie sposób kłamać, udawać ani się z czymś kryć, wszystko widać jak na dłoni.
Można by rzec: "Opowiedz mi swój sen, a powiem ci kim jesteś"
Mourge

Post autor: Mourge »

Mnie ostatnio dręczą koszmary, co noc kilka pod rząd... Dotyczą one moich obaw i lęków. Powoli juz z tym nie wytrzymuje, ale ponoć co Cię nie zabije to Cię wzmocni...
assamite
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

hmm... ja lubie koszmary :) moze ktos zna jakis sposob zeby przekazac jej sny mi? serio pytam?
Nephesh

Post autor: Nephesh »

;) na przekazanie sposobu nie znam, natomiast na zwalczenie polecam jedno z nagrań na www.transmisja.glt.pl (;P jakby co nie staram się tej strony reklamować). W dziale z nagraniami mp3 jest jedno ciekawe zwiazane z usuwaniem koszmarów sennych.
assamite
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

to lipa troche ja tak lubie koszmary :)
Mateusz

Post autor: Mateusz »

Jak byłem mały miałem z chyba 5-6 lat to sniło mi się ze moja mame przejechał autobus a po kilkuch latach dowiaduje się ze mojej babci mama zgineła pod kołami autobusu. co to moze znaczyc czy to było LD czy duch mojej babci chciał to mi przekazać. ps. prosze o odpowiedz na gg.prosze.
assamite
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Drogi mateuszu calkowitej odpowiedzi na twoje pytanie nie moge udzielić gdyż moja wiedza na ten temat jest ograniczona ;) Musisz poczekać na odzew innych ;) Moge Ci powiedzieć że to co Cie spotkało to nie było LD :) (i mam nadzieje ze mam racje chociarz lubie wychodzić na idiote :P ale za często szkodzi :P) LD to świadome sny ;)

Wróć do „Świat snów”