Jak odnosicie się do Bogów? Jak Ich sobie wyobrażacie? Jakich czcicie? etc.
Bogowie
-
Lavyrania
- Tropiciel tematów

Bogowie
Jak już mówiłam. Dyskusje na temat czconych przez nas Bóstw przenosimy tutaj, z tematu Wicca w dziale magia 
-
Wedrowiec00
- Tropiciel tematów

-
Spock
- Administrator

-
p1tbull
- Aktywny pisacz

-
Zuzupower
-
Wedrowiec00
- Tropiciel tematów

-
Lilith
-
Wedrowiec00
- Tropiciel tematów

Lilith i Zuzupower , możecie Boga zacząć poznawać od dzisiaj ! Wystarczy poznawać jego energię jaka jest w nas . Oswoić się z tą energią , zacząc ją wyczuwać , zastanawiać się nad nią , poczuć spokój i radość z niej bijącą ( medytacja ). Jezeli chcemy coś poznać to musimy na tym skupiać nasze zmysły ! W przypadku Boga , trzeba zacząć poznawać swoje wnętrze energetyczne ( cząstka Boga w nas ).I prosić o pomoc na tej drodze - proście a bedzie wam dane ! Ludzie błądzą szukając Boga na zewnątrz , a przecież " królestwo boże " jest w nas ! I ono jest blisko ! Wystarczy tylko szukać i o nie prosić swojego Anioła Stróża ( wyższe Ja ).Tak to ujmował Chrystus //tak .Powodzenia na ścieżce poznania ! Wedrowiec00.
-
Dorregaray
-
Wedrowiec00
- Tropiciel tematów

-
Nephesh
A Ty myślisz, że dochodzenie do prawdy jest trudne? ;P Pytanie tak samo bez sensu, skoro sama w sobie ścieżka rozwoju jest bardzo indywidualna
a odnośnie Bogów
albo stworzyli ich ludzie, albo są to byty faktyczne, ale tak czy owak podejście takie mam: szanować, ale nie służyć
tzn. w sensie raczej szacunku takiego jak wobec innych, a nie czegoś specjalnego.
-
Dorregaray
-
oBaLaToR.mItÓw
- Tropiciel tematów

Ty myślisz , że dochodzenie do prawdy jest łatwe ? Pozdrawiam
A Ty myślisz, że dochodzenie do prawdy jest trudne? ;P Pytanie tak samo bez sensu, skoro sama w sobie ścieżka rozwoju jest bardzo indywidualnaa odnośnie Bogów
albo stworzyli ich ludzie, albo są to byty faktyczne, ale tak czy owak podejście takie mam: szanować, ale nie służyć
tzn. w sensie raczej szacunku takiego jak wobec innych, a nie czegoś specjalnego.
Kiedyś też tak myślałem...
A Prawda okazała się prostsza do zrozumienia niż myślałem...
To Nauka pokazała mi czym jest Bóg
Trudne do Zrozumienia nie?
Ale jednak
I się Ciesze że to Rozumiem...
Księga Rodzaju mówi o powstaniu świata.
Ale tam są ukryte naukowe Prawdy, które zostały Zmodyfikowane Aby
Ciemnota Potrafiła to zrozumieć !!!
-
polikopolik
- Dyskusjoholik