Demony
-
longerman
- Tropiciel tematów

-
Mawerick
- Senior forum

Tego nie można nazwać poprostu transem. Źle mi się to słowo kojaży. Przejście w astral nie jest transem. Jest naturalną kolejnością zdobywania doświadczenia. Kiedy medytujesz opadają emocje. Wtedy czujesz wszystko wokół siebie a nie w sobie. Kiedy zaczynasz wchodzic w do strefy astralnej, to znow aktywne sa Twoje mysli i odczucia. Dzięki temu mogą odnajdywać Cię inne byty. Ale nie urzywałbym słowa "trans".
-
longerman
- Tropiciel tematów

-
Mawerick
- Senior forum

-
Koffee
- Senior forum

też niekoniecznie, bo np. płytka theta niemal nie różni się do głębokiej alphy...Leviathan pisze:Ten drugi zwany jest stanem theta i umożliwia opuszczenie ciała fizycznego.
żeby ułatwić:
alpha - od 7 do 14 Hz (zamknięte oczy, zamyślenie)
theta - od 4 do 7 Hz - ten stan nazywany jest transem (sen, hipnoza, itp)
delta - poniżj 4 Hz (REM)
-
Mawerick
- Senior forum

-
Koffee
- Senior forum

-
Mawerick
- Senior forum

-
Ev!l
- Nowa Krew

-
Mawerick
- Senior forum

-
Morrigan
- Nowa Krew

Mam pytanie. I szczególnie prosiłabym o wypowiedź Mawerick'a, bo mam wrażenie, że zna się na rzeczy.
Czy możliwe byłoby stworzenie demona, czy raczej "magazynu energii" który mógłby nas przenieść w czasie?
Mam tu też na myśli aspekt fizyczny - czas jest pojęciem względym - jak się do tego mają demony i tym podobne "stwory"
Czy możliwe byłoby stworzenie demona, czy raczej "magazynu energii" który mógłby nas przenieść w czasie?
Mam tu też na myśli aspekt fizyczny - czas jest pojęciem względym - jak się do tego mają demony i tym podobne "stwory"
-
Eva unit 01
- Forumowy maniak

Jest fotamecus, ale on służy do do maniupalicji prędkością czasu, a nie przenoszenia w nim. Można wydłużać go, i skracać, ale nie można się przenosić za jego pomocą do wydażeń które mineły.
Gdyby wieżyć goecji, to Gaap potrafi przenosić z w różne miejsca. Zakładając że czas jest 4 wymiarem mogło by to obejmować także czasoprzestrzeń.
Poza tym patrząc z pewnego punktu przenoszenie w czasie aby coś naprawiać itp nie ma najmniejszego sensu, bo człowiek nie jest w stanie przewidzieć co by tak naprawdę taką manipulacją osiągnął.
Gdyby wieżyć goecji, to Gaap potrafi przenosić z w różne miejsca. Zakładając że czas jest 4 wymiarem mogło by to obejmować także czasoprzestrzeń.
Poza tym patrząc z pewnego punktu przenoszenie w czasie aby coś naprawiać itp nie ma najmniejszego sensu, bo człowiek nie jest w stanie przewidzieć co by tak naprawdę taką manipulacją osiągnął.
-
Morrigan
- Nowa Krew

-
Stankol
- Nowa Krew

Są, ale nie tak, jak ludzie. Spójrz na to tak, jak ja: (tj. okiem chaoty).
Demony to cuś, co każdy sobie tworzy sam w główce, tak naprawdę to tylko myślokształt, byt, który nie istnieje, a jednak istnieje. A istnieje dlatego, że w niego wierzymy. Wierzymy bo się boimy, bo coś od niego chcemy, czy cuś. Każdy demony widzi inaczej, przeważnie w najstarszniejszej formie, jaką sobie potrafia wyobrazci, chyba, ze ktos pewny siebie jest. Co do czasu... o co chodzi? Każdy jest uzależniony od czasu, czas to czas, to czasoprzestrzeń, nvm, poczytaj książki
Ja mam 13 lat i żyję.
Demony to cuś, co każdy sobie tworzy sam w główce, tak naprawdę to tylko myślokształt, byt, który nie istnieje, a jednak istnieje. A istnieje dlatego, że w niego wierzymy. Wierzymy bo się boimy, bo coś od niego chcemy, czy cuś. Każdy demony widzi inaczej, przeważnie w najstarszniejszej formie, jaką sobie potrafia wyobrazci, chyba, ze ktos pewny siebie jest. Co do czasu... o co chodzi? Każdy jest uzależniony od czasu, czas to czas, to czasoprzestrzeń, nvm, poczytaj książki
Same ryty nic nie dadzą, gdyby każdy mógł znając ty przywołać sobie takiego Mammona... pheh. A co do młodzieży to wypraszam sobieMawerick pisze:W tym temacie nie opisujemy rytuałów głównie ze względu na niebezpieczeństwa z tym związane, no i jeszcze przez obecność młodzieży poniżej lat 18. I każda tego próba będzie przeze mnie karana.
Ostatnio zmieniony 2007-06-05, 00:51 przez Stankol, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Eva unit 01
- Forumowy maniak