OOBE - pytania
-
- Senior forum
-
- Nowicjusz
Czy te "wibracje" mozna nazwać napięciem mięśni bez napinania - takie uczucie napinania ale bez zmęczenia itp. bez odczucia fizycznego ? Bo ja to b. łatwo osiągam !
Aha i nie wiem czy choć troszeczkę udało mi się wejść w OBE... otóż gdy niby wchodzę to zawsze widzę swoje ciało które lata sztywne zmienia kierunek lotu i szybko ląduje w miejscu niedaleko np. mojego domu...
Aha i nie wiem czy choć troszeczkę udało mi się wejść w OBE... otóż gdy niby wchodzę to zawsze widzę swoje ciało które lata sztywne zmienia kierunek lotu i szybko ląduje w miejscu niedaleko np. mojego domu...
-
- Senior forum
-
- Nowicjusz
No to nie byłem w OBE - dzisiaj próowałem swój 1 raz (jak zawsze nieudany) gdy już ładnie sobie wyimaginowałem że huśtam się na hamaku i robie 360 stopni brat zrobił hałas ;/... ale już zaczynałem czuć że na serio się huśtam więc coś tam te ciało zaczynało walczyć z fizyką... czy przy wychodzeniu macie coś takiego że zaczynacie się miotać - drżycie wasze ręce drżą potem głowa i tak różne częsci ciała ? Bo mi się zdaje że to tak na siłe drgam ;/ !
-
- Senior forum
-
- Nowicjusz
Cóż... prze chwilą znó ćwiczyłem... z brainwavem z falami na medytacje... byłem maks rozluiźniony jakieś tam może wibracje czułem... gdy już ładnie sobie wyobraziłem że odchdozę od ciała i sobie latam robię fikołki w powietrzu nad swoim ciałem zaczęłem czuć jakbym si ę unosił ale jescze jakbym się huśtał (chyba jak an haamaku) - czy zrobiłem postępy ? Kiedy już latałem coś mnie chyba rozpraszało i nie mogłem dalej wyjść z ciała a wyobrażałem sobie wpadanie w przepaście itd.
-
- Aktywny pisacz
-
- Nowicjusz
A i mam pytania... czy powinienem włączyć se fale z brainwave'a na głęboka medytację czy na relaksacja głęboką ? I jak wygląda świat w OOBE tzn. czy żyjemy i widzimy wszszystko tak jak sobie coś wyobrażamy (czyli tak słabo) czy tak jakbyśmy widzieli własnymi oczyma (oczwyście z kątem 360 stopni itd.) ?
-
- Senior forum
-
- Aktywny pisacz
Jakie macie problemy przy wchodzeniu w stan OOBE?
stworzylem ten temat abysmy sobie pomogli tzn abysmy pisali nasze problemy z wchodzeniem w stan OOBE- wiecie razem zawsze na cos wpadniemy (wiem wiem istnieja inne tematy np. oobe pytania ale tam sa pytania dotyczace wszystkiego zwiazanego z oobe a mi chodzi o ten czas gdy probujemy osiagnac oobe) tak wiec zapraszam do pisania 

-
- Aktywny pisacz
-
- Aktywny pisacz
Będzie Ci trudniej i tyle....
1. Prędzej zaśniesz
2. OOBE wymaga dużych pokładów energetycznych u człowieka, często trzeba korzystać w pełni wypoczątym z zewnętrznych źródeł. Nie oderwiesz ciała astralnego, nie uczynisz go wystarczająco mocnym, motorycznym bez energi. Będąc wyczerpanym , zmęczonym będziesz po prostu miał za mało powera. Kropa.
1. Prędzej zaśniesz
2. OOBE wymaga dużych pokładów energetycznych u człowieka, często trzeba korzystać w pełni wypoczątym z zewnętrznych źródeł. Nie oderwiesz ciała astralnego, nie uczynisz go wystarczająco mocnym, motorycznym bez energi. Będąc wyczerpanym , zmęczonym będziesz po prostu miał za mało powera. Kropa.
-
- Forumowy maniak
Zmęczenie, a wręcz i nawet wycieńczenie jest dobre do łatwiejszego wpadania w transe, ale z pewnością nie pomaga ani w LD ani OOBE.
Kiedy jesteś wypoczęty, łatwiej jest aktywnie wpłynąć na podświadomość (nie chodzi tu o jakieś wizje, czy stany 'omotania', bo tu właśnie zmęczenie pomaga
) i przygotować się na ewentualne OOBE.
Zresztą, w wielu technikach, czy na kilkutygodniowych kursach OOBE wielokrotnie powtarzane jest, jak ważnym faktem jest, by było się wypoczętym![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
Kiedy jesteś wypoczęty, łatwiej jest aktywnie wpłynąć na podświadomość (nie chodzi tu o jakieś wizje, czy stany 'omotania', bo tu właśnie zmęczenie pomaga
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
Zresztą, w wielu technikach, czy na kilkutygodniowych kursach OOBE wielokrotnie powtarzane jest, jak ważnym faktem jest, by było się wypoczętym
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
-
- Aktywny pisacz
-
- Dyskusjoholik
OOBE to ściema. Samo widzenie na odległość o jakim się często mówi i niby nawet weryfikuje, nie musi oznaczać, że coś astralnego wychodzi z ciała.
Same uczucia jakie podają amatorzy OOBE to natomiast efekty habituacji, jakie interpretuje mózg. Stąd z tesztą najprawdopodobniej pomysł, że coś wychodzi z ciała - skojarzenie z uczuciem unoszenia.
Same uczucia jakie podają amatorzy OOBE to natomiast efekty habituacji, jakie interpretuje mózg. Stąd z tesztą najprawdopodobniej pomysł, że coś wychodzi z ciała - skojarzenie z uczuciem unoszenia.
ja słyszałem, ale nie słyszałem by medycyna czy inna nauka stwierdziła tam obecność czegoś astralnego. Niezbyt na miejscu jest więc przyrównywanie domysłów z nauką.a slyszales moze o smierci klinicznej??
-
- Nowa Krew
Też mam wibracje zawsze w czasie LD.
Moja technika polega na tym:
1) Idę spać przed 24.00
2) Budże sięokoło 5 rano
3. Słucham 30 min hemi-sync
4)Ide spać
5) automatycznie mam LD
6) wychodze z LD i mam od razu wibracje
Łatwizna. U mnie to 100% skuteczności. Bez wizualizacji, bez męczenia się, tlyko śnisz o panienkach a potem OOBE i fruniesz na Marsa czy gdzieś tam...
Moja technika polega na tym:
1) Idę spać przed 24.00
2) Budże sięokoło 5 rano
3. Słucham 30 min hemi-sync
4)Ide spać
5) automatycznie mam LD
6) wychodze z LD i mam od razu wibracje
Łatwizna. U mnie to 100% skuteczności. Bez wizualizacji, bez męczenia się, tlyko śnisz o panienkach a potem OOBE i fruniesz na Marsa czy gdzieś tam...
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz