Wampiryzm

Tematy związane z szeroko rozumianym odżywianiem się cudzą energią
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

A wracając do sedna wampiryzmu, to czy ktoś może ostatni słyszał coś o jakichś nowopowstających zrzeszeniach wampirzych?
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Ja obok siebie właśnie też nie, co mnie w sumie nie dziwi, bo raczej się nie chwalę przechodniom. Wogóle to jakoś nie utrzymywałem nigdy jakiś bliższych kontaktów z innymi wampirami.. tak dla bezpieczeństwa.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

To prawda. często się tak zdarza. Takich nieświadomych jest dużo.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

lucius pisze: odczuc dawcy
no to jak zwykle zależy, ale wampira energetycznego poznaje się często po tym jak reaguje na niego otoczenie. Najczęsciej ludzie w jego pobliżu są ospali, nagle zmieniają humor. Wchodzą tryskając energią, a kiedy już się zbliżają do niego, to nagle opadają z sił.
Fenikt
Administrator
Administrator

Post autor: Fenikt »

Powiedzieć wam jak wampir wpływa na otoczenie? Otóż NIE wpływa - bardzo proste i jakże przy tym logiczne. Wampir przez swoją ułomność nie potrafi zsyntezować energii, dlatego musi ją pobierać - to wiemy. Ale czy wiemy, że jeżeli nie pobiera od świadomego dawcy to nie jest w stanie pobrać zbyt dużo od pojedyńczego człowieka? Zwykle pobierana jest energia od różnych źrodeł - najlepiej w tłumie.

Tak przynajmniej opisywała mi to osoba która osobiście doświadczyła zarówno świadomego jak i nieświadomego pobierania energii przez wampira.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Jest tak jak mówi fanikt, że raczej wampir pobiera energię od tłumu, wtedy pobiera mniej od pojedynczej osoby i właściwie nie ma na nią wpływu, jednak jest też tak, że wampir może świadomie wybrać jedną osobę od której tą energię pobiera i wtedy może to ona odczuć.
Fenikt
Administrator
Administrator

To nie jest takie proste - jednak kazdy ma jakies mechanizmy obronne prawda?
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Widzę, że nasza dyskusja bardzo fajnie ewoluuje.
Taka jest prawda, żę ludzie mają swoje zachowania obronne. Często również podświadomie nie chcą przebywać w otoczeniu kogoś takiego jak wampir. Ale to na szczęście niektórzy. A teraz coś z życia wzięte: Jedziesz tramwajem i przed Tobą ktoś siedzi. Jesteście sami w tym tramwaju. Zaczynasz ciągnąć od tej osoby. Przez jakiś czas ta osoba się wierci, aż w końcu przesiada się. Najczęsciej jak najdalej od Ciebie. Takie mam doświadczenia.
Fenikt
Administrator
Administrator

W tym momencie nalezy chyba cos ustalic. Myslicie ze Wampiryzm jest fajny?:| Jezeli tak to chyba naprawde nie rozumiecie tego zjawiska. To jest jak alkoholizm a nawet gorzej. Normalnie funkcjonujacy ludzie nie musza od nikogo ciagnac - wampiry tak. Musza zeby w ogole istniec, sa po prostu niepelnosprawni energetycznie. Jezeli nie jestes urodzony jako wampir nie mozesz się nim stac - po prostu. Nie ma sensu probowac technik stosowanych przez wampiry jezeli się nim nie jest. Nie potrzeba - nie ma sensu - nic to nie daje. Energie mozesz pobrac ze wszystkiego, po co z ludzi jezeli sa marnym zrodlem?
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Fenikt pisze:Jezeli nie jestes urodzony jako wampir nie mozesz się nim stac
i tu się nie zgodze. Chociaż ja jestem wampirem od urodzenia, to znam ludzi, którzy zami wywołali u siebie tzw. przebudzenie. Pozatym wampiryzm energetyczny może się również pojawić w okresie dojżewania, kiedy zapotrzebowanie organizmu na energię wzrasta. Do tego ostatniego dochodzi w rzeczywistości najczęsciej. Pomimo to nie traktujemy wampiryzmu jako czegoś fajnego, ale coś, z czym trzeba się nauczyć żyć. Ja nic nie mogę z tym zrobić. I choć np. kocham Cleric, to wie ona, ze mimo tego, że staram się w jej obecności nie pobierać energii, to nie zawsze mi się to udaje i wtedy ona to czuje.
To Może życiowa tragedia, ale ja tego tak nie odczytuję, poprostu staram się radzić jak to możliwe, nie robiąc przy tym krzywdy innym ludziom. Dlatego najczęściej tacy jak ja tworzą tzw. sieci energetyczne. Czyli biorą energię od bardzo wielu osób jednocześnie, żeby od każdego wziąść małą część, tak, żeby tego nie odczuwał. Takie są realia.
Fenikt
Administrator
Administrator

Chetnie poslucham jakie to zdolnosci odkryles :)
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Fenikt pisze:zdolnosci odkryles
każdy wampir ma troszeczkę inaczej rozwinięte zdolności. Jedni mają mocn poszerzoną percepcje. Wyczuwają energię nawet małych źródeł. Mają możliwości jej szybkiego pobierania, co właściwie prowadzi ich do magii wampirycznej, takie naturalne przejście. Oczywiście są tez inne "fajne" sprawy. Zwykle zaraz po pobraniu energii mamy większe możliwości czysto fizyczne. Nie chodzi mi o supersiłę, ale o umiejętności przewyrzszające "normalne" dla każdego z nas. Zwykle wampir lepiej widzi nocą, co nie znaczy, że słabo w dzień. Ale np. potrafi rozpoznaać kolory w nocy (normalnie ludzie widzą w monochromatycznym). Albo lepiej słyszą, albo mają lepszy węch no jest tego dużo w sumie, ale nie są to jakieś niesamowite umiejętności. No i jeszcze chyba jedno. Wampiry energetyczne jako, że mają dużo z energią do czynienia zwykle mają dość duże umiejętności magiczne.

Wróć do „Wampiryzm”