Prawo powstało za czasów średniowiecza. Może nie jest idealne, ale nakazuje do miłości.BloodLust pisze:ale wlasni ci ksieza stworzyli to prawo,
W mojej parafii takich przekrętów nie maBloodLust pisze:jedna msza i inkasuje nawet kilkaset ZŁych
Racja, ale tak jest tylko w Polsce. W Niemczech sobie jeżdżą traktorami po polu i nie narzekają. Z tym się zgodzę.
A do kogo masz większe zaufanie- Do tych, co stoją z puszkami na kłódkę (co nie jest zgodne z przepisami), czy kościołowi, który rzeczywiście pomaga.BloodLust pisze:k to czesc.. ale costam rzucacie czasami na gdzies tam biednych..
Ale My i Islam to największe potęgi religijneBloodLust pisze:ale swiat nie konczy się na islamie i SKK
A jesz mięso?buddysta traktuje życie zwierzęcia i człowieka tak samo.. czy to nie jest jeszcze piekniejsza idea?
drugi raz się powtarzam: On zrobił tak, jak głoszą nauki chrześcijańskie- wierzący człowiek tak by postąpił, nie myślał o sobie, tylko o tej dziewczynce. Nasze życie jest kruche i powinniśmy je przeżyć w służbie dla innych. Tak właśnie postąpił ten ksiądz. Jezus uczył "Szanuj bliźniego, jak siebie samego".Assassinio pisze:to że on to zrobił nie oznacza że każdy ksiądz, to że ktoś by tego nie zrobił niewierzący nie oznacza że każdy nie wierzący by tego nie zrobił...
Racja, jeżeli nie potrafi się dostrzec przesłania...Cogito,Assassinio pisze:takie twierdzenie to twierdzenie głupca
Mnie już chcieli nawracać, bo zacząłem odpowiadać na pytania typu " jaki będzie koniec świata"
każda religia jest równa, ale ja chce uświadomić, że nie wszystkie są dobre. To można porównać do Windowsa i Linuxa. Windows się wiesza, ma wiele wad, ale jest najlepszy, bo był pierwszy i miał czas na rozwinięcie się.BloodLust pisze:ze sa inni, gorsi,
Widać nikt nie zrozumiał nic a nic tego, co chciałem przekazać. Skończyłem pobity i na dodatek musiałem się pier*****...