Wyjście ze snu

Tutaj omawiamy wszelkie tematy związane ze snami
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Komandoska-94- »

Oooo, jest bardzo wiele takich sposobów ;) ale wymagających samodyscypliny i systematyczności. ale mimo wszystko polecam ;)
Fenikt
Administrator
Administrator

Post autor: Fenikt »

Wg. mnie dzieje się tak dlatego, ze sam fakt uswiadomienia sobie ze snisz zbytnio Cie pobudza (Ciebie i Twoj mozg), a co za tym idzie po prostu się budzisz (bo chodzi o to ze się budzisz?)
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

a wg. mnie, jeśli mózg się przyłapie na "zmyślaniu" chce jak najszybciej opuścić ten stan.
Fenikt
Administrator
Administrator

Post autor: Fenikt »

Troche bezsensu, bo chcac nie chcac mozg ma za zadanie "zmyslac" :lol:
Komandoska-94-
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Niezłe Fenikt. :D jednak mi się wydaje że podczas snu mózg nie wie że spi :d ale pokręciłam
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

jak ci już chyba wytłumaczono, to już jest ld

myśl o tym, jak najwięcej, ale nie emocjuj się tym za bardzo - z dystansem

i cierpliwości

bo potrzeba czasu
tybysh
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: tybysh »

Witam;] Wyrzucenie ze snu po uzyskaniu swiadomosci wcale nie musi wiazac się z podekscytowaniem.Gdy zaczynalem,pamietam,ze bylem bardzo spokojny mimo to musialem "walczyc" o sen i nic wiecej procz tej walki nie moglem robic(co do walki-metoda pocierania dloni,patrzenia na nogi,wirowanie,krzyczenie slowa "ostrosc,kontrola").Ostatnio mialem 2x LD i pamietam,ze bylem tak samo spokojny jak wczesniej,mimo to mialem sporo czasu dla siebie.
Mysle,ze po kilku LD zwieksza się czas przebywania we snie.Ja nic nie cwiczylem a juz mnie nie wywala;] Oczywiscie jest wiele technik,dzieki ktorym podobno zwieksza się czas trwania snow,sam od dzisiaj zaczynam medytacje itp;]
Wiecie jak wygladalo moje pierwsze LD,nad ktorym mialem prawie pelna kontrole?Uzyskalem swiadomosc po czym pewna kobieta powiedziala mi -"masz kilka minut".Wiedzialem,ze mnie nie "wywali" :D Pozdro.

Wróć do „Świat snów”