Kim jestem?
-
Ivellios
- Administrator

Kim jestem?
To chyba jedno z pytań zadawanych najczęściej przez ludzi zajmujących się rozwojem duchowym, a dla Was kim jest człowiek
Kim Wy jesteście sami dla siebie 
-
Aphrodisiana
- Tropiciel tematów

"jestem nikim
jestem dupkiem,
jestem słaba,
ginę w tłumie,
jestem głupia,
jestem inna,
jestem tchórzem,
jestem winna,
jestem śmieciem
niepotrzebnym,
jestem łajdak
i to wredny,
jestem brzydka,
jestem smutna,
jestem chamem,
jestem brudna,
ale jestem.........."
Czy ważne jest kim jesteśmy? W pewien sposób napewno tak, ale równie ważne jest abyśmy wciąż odkrywali siebie.....
jestem dupkiem,
jestem słaba,
ginę w tłumie,
jestem głupia,
jestem inna,
jestem tchórzem,
jestem winna,
jestem śmieciem
niepotrzebnym,
jestem łajdak
i to wredny,
jestem brzydka,
jestem smutna,
jestem chamem,
jestem brudna,
ale jestem.........."
Czy ważne jest kim jesteśmy? W pewien sposób napewno tak, ale równie ważne jest abyśmy wciąż odkrywali siebie.....
-
Ivellios
- Administrator

-
Ivellios
- Administrator

-
Aphrodisiana
- Tropiciel tematów

-
Ivellios
- Administrator

-
Aphrodisiana
- Tropiciel tematów

Czepianie się pojedynczych slowek lub nawet zdan wyrwanych z kontekstu-czesto jest mocno nadurzywane przez ludzi i to glownie,zeby komus lagodnie mowiac dopiec,a nie przedstawic swoj punkt widzenia czy swiatopoglad....
Najpiekniej widac to w poezji,ktora jest przeciez tak plynna......
..."Jest w Tobie świat-zakręcony i on kieruje Twoim ciałem,Twoimi wierszami,Twoimi słowami..."
...Świt- i z wolna duszy tchnienie-I jasność - i oka mgnienie ...I liścia poranne drganie...I wiatru przebudzenie...I Wszystko to ,co jest...i czego brak-Co po nocy spełnionej nabiera smak...Ciało do ciała-Dłoń za dłonią goni,Szept-szeptowi...Oddech z oddechem...Cisza z ciszą...Dopóki serca nie zakołyszą...I wtedy dusza radośnie łka...i sza...i sza...i sza...
..."to,co było miesza się z tym co będzie by na końcu zamknąć się w jednej chwili..."
Wiec jestesmy.......
Najpiekniej widac to w poezji,ktora jest przeciez tak plynna......
..."Jest w Tobie świat-zakręcony i on kieruje Twoim ciałem,Twoimi wierszami,Twoimi słowami..."
...Świt- i z wolna duszy tchnienie-I jasność - i oka mgnienie ...I liścia poranne drganie...I wiatru przebudzenie...I Wszystko to ,co jest...i czego brak-Co po nocy spełnionej nabiera smak...Ciało do ciała-Dłoń za dłonią goni,Szept-szeptowi...Oddech z oddechem...Cisza z ciszą...Dopóki serca nie zakołyszą...I wtedy dusza radośnie łka...i sza...i sza...i sza...
..."to,co było miesza się z tym co będzie by na końcu zamknąć się w jednej chwili..."
Wiec jestesmy.......
-
Ivellios
- Administrator

-
Ivellios
- Administrator

-
bialykruk
- Nowa Krew

-
leszek
"Czasem gorzka prawda słodsza niż pocukrowane kłamstwo"
"Porządek i metoda sukcesem"
To są moje dwie dewizy życiowe , których staram się 3mać.
Jednak pomimo zamilowania do porządku i nienawiści do klamstwa wydaje mi się ,że jestem nikim,bezużyteczną zabawką.Najagorsze jest , kiedy człowiek sam dla siebie jest obcy
tak krótko odpowiadam na twoje pytanie "kim jestem sam dla siebie"
"Porządek i metoda sukcesem"
To są moje dwie dewizy życiowe , których staram się 3mać.
Jednak pomimo zamilowania do porządku i nienawiści do klamstwa wydaje mi się ,że jestem nikim,bezużyteczną zabawką.Najagorsze jest , kiedy człowiek sam dla siebie jest obcy
tak krótko odpowiadam na twoje pytanie "kim jestem sam dla siebie"