Czyli grubsi ludzie mają dłuższy przewód pokarmowy?
Cogito pisze:A to co napisałeś nie zmienia faktu, że przewód pokarmowy człowieka jest długi.
Cytat:
Fakt, że przewód pokarmowy człowieka jest długi, powodu-je, że mięso w nim długo zalega, fermentuje, wręcz gnije, co prowadzi do schorzeń, pieczenia, zgagi itp. U mięsożernych przewód pokarmowy jest bardzo krótki.
Ależ w odniesieniu do kota - naprawdę jest długi!
Ale przecież wegetarianie usiłują nam wmówić, że jesteśmy roslinożercami - więc powinien być nawet dłuższy niż u krowy.
A tak oczywiście nie jest.
mylisz się, najdłuższe jelito cienkie jakie zanotowano u człowieka to 11 metrów, a więc długość całego przewodu pokarmowego może być prawie 7,5 razy dłuższa od długości ciała człowieka (przyjęłam 13 m, i 1,75 m)
Wy tu o jelitach, a to zupełnie inny temat Ja się cieszę, że istnieje coś takiego jak Empatia Mam podrukowane ulotki z kampanii przeciwko futrom.. szczytny cel Dla mnie doświadczenia na zwierzętach to koszmar... w jakim świecie my żyjemy?! Jak ja zrobiłabym coś np. myszce, to do końca życia nie mogłabym spać spokojne...
o tym bólu, fakt, przydałoby się ograniczać... ostatnio miałam okazję oglądać jak w łapkę złapał się pewien mysi terminator rezysujący w mojej kuchni - okazało się, że mysz wcale nie zdycha szybko, wręcz przeciwnie, ta złapała się tak pechowo, że przez kilkanaśnie sekund jeszcze machała łapką i ogonkiem (ale nie były to jakieś spazmatyczne skurcze) - więc na pewno w domowych warunkach cierpi bardziej niż w labolatorium, przy np transgenice, gdzie się chwata ze ogonek i łepek i pociąga 8przerwanie rdzenia krękowego)
teraz jej duch będzie mnie do końca mojego nędznego żywota przteśladował
Nie cierpię tego węża! On zjadł nawet mojego ukochanego chomika! Nauczycielka nie zgodziła się na godny pogrzeb Chesterka poza tym miejsce węży nie jest w terrarium, tylko na wolności
constantine pisze:poza tym miejsce węży nie jest w terrarium, tylko na wolności
chomików i myszy tak samo..
ja np jaszczurki mojej bym nie oddał, i mogli by się żąlić hodowcy pokarmowi... chociaż i tak ja mojej nie musze dawać myszy, tylko świerszcze, mączniaki różne robale i roślinki, więc chyba nikt by się nie czepial
uwierzcie w reinkarnacje wtedy to wychodzi że taki świerszcz np został może i nawet kotem kto wie ;D
tylko żeby się nikt nie czepial, jak juz wczesniej mówiłem eksperymenty na zwierzętach to szczyt chamstwa, głupoty i bezczelności ludzkiego gatunku, wszystkich ludzi torturujących zwierzęta powybijal bym do reszty..