Dziwna postać na przy drodze
-
siggma
- Nowa Krew

Dziwna postać na przy drodze
W miasteczku, gdzie mieszka moja babcia, krążą plotki o pewnym wydarzeniu parę lat temu. Otóż była październikowa, deszczowa noc i miejscowy ksiądz wracał wraz z ministrantem samochodem do miasta z pobliskiej wsi. W lubuskim jest sporo lasów a drogi lokalne są nimi otoczone. Gdy ledwo opuścili wieś, zauważyli postać idącą z naprzeciwka drogą. Miała na sobie coś w rodzaju płaszcza i kaptur głęboko zasunięty na głowę. Ksiądz zatrzymał się i odsunął szybę i zapytał czy może gdzieś podwieźć. Postać nie zatrzymując się pokręciła jedynie głową. Gdy samochód ruszył, ksiądz zobaczył spojrzał jeszcze w lusterko wsteczne na postać oświetloną lekko przez tylne światła i ujrzał coś, co wystając spod płaszcza wyglądało jak... ogon. Swego czasu, gdy usłyszałem tę opowieść, autentycznie się wystraszyłem i gdy jechałem gdzieś w nocy brałem sobie kogoś do towarzystwa 
-
Majesttic
- Moderator

często wyobraźnia płata nam figle.
Mały przykład:
zamknij oczy (na dłuższą chwilę) i nagle je otwórz, (nie za każdym razem wychodzi!!), powinny wam wyskoczyć takie obłoki różno kolorowe lub czarne.
I pomyślcie że coś takiego może wam się stać a wy jesteście w jakimś dziwnym domu, albo na ulicy w nocy. I PÓŹNIEJ MÓZG ODBIERA TO ZA JAKĄŚ ZJAWĘ itp.

Mały przykład:
zamknij oczy (na dłuższą chwilę) i nagle je otwórz, (nie za każdym razem wychodzi!!), powinny wam wyskoczyć takie obłoki różno kolorowe lub czarne.
I pomyślcie że coś takiego może wam się stać a wy jesteście w jakimś dziwnym domu, albo na ulicy w nocy. I PÓŹNIEJ MÓZG ODBIERA TO ZA JAKĄŚ ZJAWĘ itp.
Ostatnio zmieniony 2006-08-22, 21:13 przez Majesttic, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Koffee
- Senior forum

-
Hunter
- Aktywny pisacz

-
Koffee
- Senior forum

-
Sigeru
- Tropiciel tematów

-
Enlil
- Aktywny pisacz

Re: Dziwna postać na przy drodze
Ten kawałek jest najbardziej nieprawdopodobny bo:siggma pisze: postać idącą z naprzeciwka drogą. Miała na sobie coś w rodzaju płaszcza i kaptur głęboko zasunięty na głowę. Ksiądz zatrzymał się i odsunął szybę i zapytał czy może gdzieś podwieźć
- chcieli podwieźć gościa idącego w przeciwną stronę
- to nie mógł być ksiądz bo księża to źli ludzie i prędzej ochlapią pieszego jadąc szybko mercedesem niż podwiozą gdziekolwiek
I co jest takiego dziwnego i tajemniczego w człowieku idącym podczas DESZCZU w płaszczu i kapturze?
-
siggma
- Nowa Krew

No twa wiedza mi zaimponowała, padam. Nie jestem katolikiem ale określenie jednym wyrazem wszystkich księży to po prostu ciemnota.Enlil pisze:- to nie mógł być ksiądz bo księża to źli ludzie i prędzej ochlapią pieszego jadąc szybko ?
-
_Nameless_
- Forumowy maniak

-
Enlil
- Aktywny pisacz

A mi imponuje twoje dyskretne i nie rzucające się w oczy poczucie humorusiggma pisze:No twa wiedza mi zaimponowała, padam. Nie jestem katolikiem ale określenie jednym wyrazem wszystkich księży to po prostu ciemnota.
Cała opowieść brzmi tak naiwnie i absurdalnie, że może być tylko wymyślona w biegu podczas wieczornego seansu opowiadania strasznych opowieści na obozie harcerskim
-
Oleńka
- Aktywny pisacz

Mój tata też opowiedział mi taką podobną historie,kiedyś szedł sobie do szkoły przez skróty i zobaczył faceta przy ognisku ,podszedł do niego a on powiedział ,że może się ogrzać i jak się zaczął ogrzewać to zobaczył ,ze facet zamiast nogi miał kopyto i ogon,gdy to mój tata zobaczył szybko uciekł i już nigdy nie szedł tamtą stroną.Według mnie w tych opowieściach chyba jest trochę ziarenek prawdy.
-
Koffee
- Senior forum

-
Darnok
- Senior forum

-
Koffee
- Senior forum