Wybacz Agnieszko ale jakoś to do mnie nie przemawia. Dlaczego uważasz, że podstawowym systemem biblijnym jest system dwynatkowy?
Inna sprawa, że zupełnie nie rozumiem dlaczego
agnieszkaplus3 pisze:pierwsza cyfra kodu 6 to liczba 6, druga 1 to liczba 19, trzecia 6 to 60 itd.
Nie dwunastkowy ale dziewiątkowy to bierze się z pewnej właściwości liczb umożliwiającej nauczanie matematyki w prosty sposób. Nasza matematyka jest skomplikowana, takiej mat. nikt w starożytności nie byłby w stanie przełknąc. Prosty przykład: liczby parzyste 2-to numerologiczne 2, 4-to 4, 6-to 6, 8-to 8, 10-to 1, 12-to 3, 14-to 5, 16-to 7, 18-to 9, 20-to 2, 22-to 4 itd. aż do nieskończoności. Cyfry numeroligiczne tworzą powtarzający się kod 246 813 579. Tym samym ten przykładowy kod otwiera tablice matematyczną ciągu liczb parzystych. Moje badania kodów i ich rozpracowanie zaprzecza twierdzenią naukowców mówiacych o niskim poziomie matematyki w dawnych czasach. Matematyka w czasach przed potopem była na wysokim poziomie. Są dwa problemy które moga nieżle zamieszac. Pierwszy skąd ludzie przed potopem posiadali taką złożoną wiedze matematyczną i astronomiczną. Drugi dlaczego kody są zbieżne z kodem genetycznym DNA co zmienia dotychczasowe poglądy w dziedzinie inżynieri genetycznej. Kod DNA to nie tchnienie życia a jedynie biologiczny kalkulator. To otwiera droge do manipulacji genetycznych na niewyobrażalną skale. Adams 50 lat temu pisał o jakichś kosmitach, którzy przy pomocy bakteri mogą tworzyc góry to śmieszne ale czy napewno. Kto pozna zasady pracy,naprawy,dokonywania zmian w struktórze biologicznego kalkulatora może właściwie wszystko.
Dzięki Agnieszko, co nieco mi rozjaśniłaś. Nigdy nie prowadziłem tego typu badań stąd tak naprawdę nie mogę odnieść się do Twoich wyników. Z pewnością jednak zgadzam się z Twoim zdaniem, że załozenie przez współczesnych naukowców, ze starożytne cywilizacje nie dysponowały wyższą matematyką jest błędne.
Adriakos - ekonomiści rtównież korzystają z matematyki.
Swiątynia boga w apokalipsie to sześcian. 1x1x1=1,2x2x2=8,3x3x3=27,4x4x4=64,5x5x5=125 itd.
wyniki to: 1 , 8 , 27 , 64 , 125 itd.
numerologicznie to: 1 , 8 , 9 , 1 , 8 itd.
cały kod do biblijnej świątyni boga to: 189 189 189 189
[ Dodano: 19-06-2006, 21:21 ]
Jak z tego widac 144-ta pozycja to 144x144x144=2985984 . Jako że takie tablice można rozwijac do nieskończoności to uzmysławia jakie brednie piszą naukowcy na temat liczb jakimi posługiwali się ludzie około 4800-5000 lat temu.
za pomocą licz można wszystko udowodnić... podobnie jak brednie dotyczące wymiarów np. Wielkiej Piramidy - jej waga, wymiary podstawy i wysokość są porównywane do analogiczych wartości kuli ziemskiej (w kilogramach i kilometrach/milach - litości, ludzie...)
Nic nie trzeba udowadniac poza drobiazgami. Piramide projektowano w/g sumeryjskiego systemu miar i matematycznego systemu obliczeniowego. A to dowodzi jedynie z jakiego rejonu przybył Horus i jego ludzie, jeśli ktoś tego niechce wiedziec to zawsze będzie powtarzał brednie o wyłącznie egipskim rodowodzie piramidy. W USA stoi statuła wolności, która nie jest dziełem amerykanów. Porównywanie wymiarów piramidy do analogicznych wartości kuli ziemskiej jest w pełni uzasadnione. Sumeryjskie jednostki miar powstały w/g wartości kuli ziemskiej w oparciu rok słoneczny z uwzględnieniem precesji. Ale to dla ciebie już czarna magia. Sposoby obliczeniowe stosowane przez sumerów są łatwe do poznania i dla tego ludzie z uniwersyteckimi dyplomami powinni spalic się ze wstydu. Jest to zwykła geometria.
[ Dodano: 20-06-2006, 18:18 ]
Problem tkwi w sekwencjach zapisanych w księgach mojżeszowych, w których zapisano wiedze matematyczną wywodzącą się z czasów Adama i Ewy lub jeszcze pózniejszych. Sekwencje są podobne do kodu genetycznego DNA, prawdopodobnie to największy przypadek w histori człowieka. Ma to swoje konsekwencje gdyż oznacza że kod genetyczny to biologiczny kalkulator i nic więcej, procesor pracujący w systemie kodowym dziewiątkowym.
[ Dodano: 20-06-2006, 18:25 ]
Co do wymiarów piramidy to pisałam ze jej wysokośc to siódma pozycja kodu: 616 999 666 , a jej podwójna szerokośc to pozycja ósma kodu-razy cal sumeryjski a nie jak piszą jełopy w ksiązkach między innymi szkolnych w łokciach egipskich.
agnieszkaplus3 pisze:Sumeryjskie jednostki miar powstały w/g wartości kuli ziemskiej w oparciu rok słoneczny z uwzględnieniem precesji. Ale to dla ciebie już czarna magia.
Bądź tak łaskawa i pozwól mi to ocenić.
I znów muszę prosić o źródło... Chyba, że sama do tego doszłaś, w takim wypadku powinnaś pisać książki... m.in. skolne, zamiast tych jełopów. Jeśli oczywiście potrafisz swoją teorię udowodnić.
Zadanie:
rok słoneczny na 30 stopniu to 357,5 dnia
na równiku to 365,25 dnia
Pytanko: na jakim stopniu majowie musieli wybudowac piramide aby otrzymac rok słoneczny liczący 360 dni. Wynik prosze sprawdzic w atlasie.
To zadanko dośc dziecinne pozwala stwierdzic że majowie posługiwali się 360 dniowym kalendarzem w obliczeniach astronomicznych a nie jak chcą badacze 360+5+poprawki.Doliczanie tych dodatkowych dni stworzyło nieszczęsną date 2012. Jeśli chcesz to sama oblicz w przybliżeniu o ile lat się pieprzneli i jakiej ilości ludzi wciśnięto taki kit.
Są to moje własne badania matematyczno-astronomiczne o czym kilka razy pisałam.Staram się za wszelką cene udowodnic że 2+2=4 i nic więcej.
[ Dodano: 21-06-2006, 14:59 ]
5200(lat)x5,25(dni)=coś tam podzielone przez 365,25=przybliżona ilośc lat nadliczonych przez cudaków, wynik odejmij od 2012 i masz date majów plus-minus 8 lat.
Nie i raczej się nie zrozumiemy. Kultury majów, sumerów, indyjczyków, egipcjan mają wspólny rdzeń a jest nim system miar, matematyka i astronomia. A jeśli nie rozumiesz o co chodziło w tym zadanku to twój problem.
Ano, przy pomocy wykresów i różnych liczb można udowodnić wiele rzeczy.
Oto przykład: globalne ocieplenie, huragany, trzęsienia ziemi i inne naturalne katastrofy są bezpośrednią konsekwencją spadku liczby piratów począwszy od początków XIX wieku.