Szukam egzorcysty lub kogoś od fatum/licho
-
- Nowa Krew
Szukam egzorcysty lub kogoś od fatum/licho
Dzień dobry, po pierwsze wnoszę o zakaz wyśmiewania się i polecania psychiatrów ok?
Postanowiłem napisać bo już naprawdę jest bardzo źle u mnie w domu i rodzinie, i chyba czas poszukać nie lekarza a egzorcysty albo sam nie wiem kogo (i to nie tylko dla mnie) jeśli bym był nawiedzony/opętany to sam na siebie szukał bym haka? .
Mógłby ktoś coś poradzić/polecić kogoś sprawdzonego (po prostu nie oszusta) byle z niedalekich okolic bo chyba nikt (jak już by się ktoś znalazł nie będzie się fatygował np. przez całą Polskę). Ja jestem z okolic (Olkusz - Chrzanów).
Aha (bez obrazy dla wierzących) ale ja w żadne religijne modlenia już nie uwierzę bo nic to nigdy nie pomogło (jest bardzo źle).
Jeśli raz powtórzę - jeśli ktoś ma mi proponować psychiatrę to proszę sobie odpuścić takie porady.
Proszę o odpis tu lub na priva (potem ewentualnie mogę podać tel, żeby porozmawiać jeśli by się ktoś znalazł).
a... i jeśli ktoś się będzie ze mnie nabijał (przypominam że jesteśmy na paranormalnym forum gdzie ludzie opisuję różne rzeczy które im się przytrafiają) to jest zwykłym ... aby tylko szpilę wbić.
Postanowiłem napisać bo już naprawdę jest bardzo źle u mnie w domu i rodzinie, i chyba czas poszukać nie lekarza a egzorcysty albo sam nie wiem kogo (i to nie tylko dla mnie) jeśli bym był nawiedzony/opętany to sam na siebie szukał bym haka? .
Mógłby ktoś coś poradzić/polecić kogoś sprawdzonego (po prostu nie oszusta) byle z niedalekich okolic bo chyba nikt (jak już by się ktoś znalazł nie będzie się fatygował np. przez całą Polskę). Ja jestem z okolic (Olkusz - Chrzanów).
Aha (bez obrazy dla wierzących) ale ja w żadne religijne modlenia już nie uwierzę bo nic to nigdy nie pomogło (jest bardzo źle).
Jeśli raz powtórzę - jeśli ktoś ma mi proponować psychiatrę to proszę sobie odpuścić takie porady.
Proszę o odpis tu lub na priva (potem ewentualnie mogę podać tel, żeby porozmawiać jeśli by się ktoś znalazł).
a... i jeśli ktoś się będzie ze mnie nabijał (przypominam że jesteśmy na paranormalnym forum gdzie ludzie opisuję różne rzeczy które im się przytrafiają) to jest zwykłym ... aby tylko szpilę wbić.
-
- Nowa Krew
Re: Szukam egzorcysty lub kogoś od fatum/licho
Z tego, co piszesz, wygląda na to, że sprawy mogą dotyczyć nie tylko Ciebie, ale też całej atmosfery w domu/rodzinie – i to zawsze działa na wielu poziomach, nie tylko duchowym. Jeśli nie wierzysz w modlitwy – w porządku, masz do tego prawo. Może warto szukać kogoś, kto działa bardziej energetycznie niż typowo religijnie.
Nie jesteś sam. Są ludzie, którzy serio traktują takie sprawy i nie wyśmiewają się z czyichś przeżyć. Jeśli chcesz, możesz napisać na priv – nie obiecuję cudów, ale może razem znajdziemy jakiś trop albo kogoś zaufanego.
Nie jesteś sam. Są ludzie, którzy serio traktują takie sprawy i nie wyśmiewają się z czyichś przeżyć. Jeśli chcesz, możesz napisać na priv – nie obiecuję cudów, ale może razem znajdziemy jakiś trop albo kogoś zaufanego.
-
- Administrator
Pozwolę sobie zauważyć, że pierwszy post w tym temacie jest napisany dość ogólnikowo - w zasadzie dowiadujemy się tylko, że jest źle, i tyle. Żadnych dalszych informacji, szczegolnie o tym jakiej pomocy próbowałeś do tej pory. Czytając tak lakoniczny wpis ciężko zaproponować konkretną pomoc.
-
- Nowa Krew
Przecież egzorcyści podczas swoich seansów modlą się. I najczęściej są to religijne modlitwy. Więc skoro nie wierzysz w takie rzeczy to egzorcysta wiele ci nie pomoże.
-
- Nowicjusz
Chciałbym tylko delikatnie zaznaczyć, że czasem to, co wydaje się "opętaniem" albo innym wpływem z zewnątrz, może mieć swoje źródło w psychice, stresie, przeciążeniu emocjonalnym albo rodzinnych napięciach.
Nie mówię tego złośliwie ani z góry – wręcz przeciwnie, z szacunkiem do Twojej sytuacji i przekonań. Ale skoro prosisz o radę, to warto przypomnieć, że naprawdę dobry specjalista – niekoniecznie „tylko psychiatra”, ale ktoś, kto zna się na ludzkiej psychice – potrafi spojrzeć szerzej, bez etykietowania i bez ocen. Tak samo jak chcesz uniknąć oszustów podających się za egzorcystów, warto unikać też "duchowych specjalistów", którzy żerują na cudzym cierpieniu.
Nie mówię tego złośliwie ani z góry – wręcz przeciwnie, z szacunkiem do Twojej sytuacji i przekonań. Ale skoro prosisz o radę, to warto przypomnieć, że naprawdę dobry specjalista – niekoniecznie „tylko psychiatra”, ale ktoś, kto zna się na ludzkiej psychice – potrafi spojrzeć szerzej, bez etykietowania i bez ocen. Tak samo jak chcesz uniknąć oszustów podających się za egzorcystów, warto unikać też "duchowych specjalistów", którzy żerują na cudzym cierpieniu.
-
- Aktywny pisacz
Nie chce być złośliwy, ale egzorcysta? W dzisiejszych czasach?
-
- Nowicjusz
A dlaczego nie? Co do tego mają "dzisiejsze czasy"? Są przypadki ludzi, którym medycyna akademicka nie była w stanie pomóc i udało im się usunąć trapiące ich problemy (np. psychiczne) jakimiś alternatywnymi metodami. Praca z energiami, medytacja, itd. Więc czemu egzorcyzm miałby nie pomóc?
Ach, zapomniałem - "nauka nie potwierdziła" czegoś tam więc egzorcyzmy są bez sensu i nie działają i nie należy ich stosować...
Ach, zapomniałem - "nauka nie potwierdziła" czegoś tam więc egzorcyzmy są bez sensu i nie działają i nie należy ich stosować...
-
- Aktywny pisacz
Tak? Podaj mi choć jeden taki przykład w którym nauka akademicka rozkładała ręce a pomogły jakieś czary mary.