Piknik pod Wiszącą Skałą

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
Skye

Piknik pod Wiszącą Skałą

Post autor: Skye »

"To, co widzimy i co nam się zdaje jest jedynie snem. Snem we śnie".

"14 lutego 1900 roku, w słoneczny sobotni poranek, grupa pensjonariuszek żeńskiego gimnazjum pani Appleyard udała się na wycieczkę w okolice Wiszącej Skały w pobliżu góry Mitchigan w stanie Victoria. Cztery z nich odłączyły się od grupy z zamiarem przyjrzenia się skale z bliska. Trzy zniknęły w niewyjaśnionych okolicznościach, zaś jedyna która wróciła nie była w stanie niczego sobie przypomnieć...

Ta historia zdarzyła się naprawdę, a zagadka zniknięcia trzech uczennic oraz tajemniczej śmierci pani Appleyard, której zwłoki w kilka tygodni póĽniej znaleziono w pobliżu Wiszącej Skały, do dziś nie przestaje fascynować. Wśród wielu osób, które podjęły się zbadania sprawy, była pisarka Joan Lindsay. W znakomitej książce "Piknik pod Wiszącą Skałą" pieczołowicie zebrała fakty, naświetlając sprawę z różnych stron, pozostawiając jednak tajemnicę bez rozwiązania....."
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Pewnie to dzialalnosc ufo...hmmmm :eh:
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

O tej skale jest artykuł w najnowszym numerze "Nieznanego Świata"
Awatar użytkownika
..::Mothwoman::..
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: ..::Mothwoman::.. »

Powstał film pod tym samym tytułem, jednak on niczego nie wyjaśnia- przedstawia zdarzenie, ale jest niezły :)
leszek

Post autor: leszek »

znam tę sprawę ... istnieje wiele teorii- trzy najciekawsze to ingerencja ufo,porwanie i zabójstwo oraz obecność tunelu czasowego.Co naprawdę się tam zdarzyło tego nikt nie wie.
Podobny przypadek miał miejsce w 1992.Pewna dwuosobowa ekipa brytyjskiej tv kęciła na żywo program w opuszczonym budynku.Transmisja momentalnie została przerwana a dziennikarzy nigdy więcej już nie odnaleziono...
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Gdzie można poczytać coś o tej sprawie?
leszek

Post autor: leszek »

ja mam artykuły a nie posiadam niestety skanera :(
na internecie nic nie znalazłem wartego uwagi o Wiszcej Skale

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”