Flota UFO nad Barceloną 31.03.2012 Widziałem
-
attalus
- Nowa Krew

Flota UFO nad Barceloną 31.03.2012 Widziałem
Byłem w sobotę w parcu Guell w Barcelonie i widziałem coś co przeraziło mnie i setki innych Znalazłem dziś lunk do jakiegoś filmu z tej obserwacji http://deathby1000papercuts.com/2012/04 ... 012-video/ Jak ktoś znajdzie inne nowe niech da znać Pozdrawiam
-
IteratorZX81
- Forumowy maniak

Re: Flota UFO nad Barceloną 31.03.2012 Widziałem
Rzeczywiście dziwne. No, ale jeśli faktycznie to widziałeś, to to raczej nie mogły być pyłki kurzu/owady (co bym podejrzewał po samym filmiku)
.
Ale coś czuje, że takich rzeczy będzie coraz więcej, a najwięcej pod koniec maja/początke czerwca. No ale ja tam wróżką nie jestem, to tylko takie małe przeczucie.
Ale coś czuje, że takich rzeczy będzie coraz więcej, a najwięcej pod koniec maja/początke czerwca. No ale ja tam wróżką nie jestem, to tylko takie małe przeczucie.
-
Pandemonium
- Dyskusjoholik

Lampiony ,albo balony. Świecą się ,bo co oczywiste odbijają promienie od pięknego i ciepłego Hiszpańskiego słoneczka

-
attalus
- Nowa Krew

Niestety ale to na 100% nie były chińskie lampiony ani balony meteorologiczne tudzież balony z jakiejś imprezy sportowej. A pułap był wielokrotnie większy niż widok dymów kondensacyjnych samolotów. Nie napisałem tego wcześniej bo ale były dwa rodzaje tych kul. Jedne duże nagrane na wielu filmach które zaczynają pojawiać się w sieci i jeszcze takie mniej intensywne ale liczone nie w tysiącach ale dziesiątkach tysięcy jak nie setkach tysięcy. Prawie całe niebo było nimi zasłane tak jak w ciemną noc gewiazdami ( z tym że było ich zdecydowanie więcej niż widocznych gołym okiem gwiazd na nocnym niebie). Tu ktoś miał lepszy sprzęt i nagrał te mniejsze Pozatym te większe obiekty łączyły się ze sobą i rozdzielały. Wszystko trwalo ok 1godz od ok 17:00 do ok 18:00. Większość zdawała się znajdować głównie nad morzem zdala od lądu. Naprawdę nie zapomnę tego nigdy, to było takie nierealne
-
IteratorZX81
- Forumowy maniak

Co do lampionów to może i się zgodzę, na upartego. Kształt jest bowiem nie teges (nigdy nie widziałem kulistych lampionów, zawsze były kwadratowe/w formie walca) no i nie widać nawet częściowo świecy (nieważne czy noc czy dzień, kawałek lampionu MUSIAŁBY być jaśniejszy jeśli by się tam świeczka paliła)
Co do teorii o balonach zaś... No, więc musiałyby być pokryte srebrem/folią aluminiową lub inną lustrzaną substancją, bo sama guma z których są wykonane zwykłe balony aż tak nie odbija światła. Już pomijając fakt, że obiekty wydają się być oświetlone równomiernie (strona przeciwna do kierunku słońca winna być ciemniejsza w razie świecenia światłem odbitym).
Szkoda że nie ma tu nikogo znającego hiszpański co by komentarz przetłumaczył.
Co do teorii o balonach zaś... No, więc musiałyby być pokryte srebrem/folią aluminiową lub inną lustrzaną substancją, bo sama guma z których są wykonane zwykłe balony aż tak nie odbija światła. Już pomijając fakt, że obiekty wydają się być oświetlone równomiernie (strona przeciwna do kierunku słońca winna być ciemniejsza w razie świecenia światłem odbitym).
Szkoda że nie ma tu nikogo znającego hiszpański co by komentarz przetłumaczył.
-
Pandemonium
- Dyskusjoholik

Ale jak Ty chcesz zauważyć kształt,a co dopiero świece z takiej odległości ?? Polecam zapoznać się np. z tematem UFO z Fenix 
-
IteratorZX81
- Forumowy maniak

Wiesz, parę razy mocno zoomują na obiekt że ma jakieś 80 pikseli średnicy na filmie.
Po za tym oglądałem wszystkie materiały o Phoenix i tam można wykluczyć spokojnie teorię o lampionach/flarach, bo na materiałach nie ma typowego dla lampionów migotania (to co się wydaje migotaniem pochodzi od zakłuceń typowych dla nagrań na VHS a ten film był z VHS a wcześniej z analogowej kamery zgrywany, więc zakłócenia razy 2), a flary stosowane w lotnictwie mają kolor czerwony (światła są zaś żółto-pomarańczowe).
Nie neguję natomiast faktu że obiekt(y) mógł/mogły się schować za wzgórzami, jednak nie były to lampiony lub flary.
Jednak dyskusję o tym przenieśmy albo na PW albo do osobnego tematu. Nie chcę tu robić offtopa.
Po za tym oglądałem wszystkie materiały o Phoenix i tam można wykluczyć spokojnie teorię o lampionach/flarach, bo na materiałach nie ma typowego dla lampionów migotania (to co się wydaje migotaniem pochodzi od zakłuceń typowych dla nagrań na VHS a ten film był z VHS a wcześniej z analogowej kamery zgrywany, więc zakłócenia razy 2), a flary stosowane w lotnictwie mają kolor czerwony (światła są zaś żółto-pomarańczowe).
Nie neguję natomiast faktu że obiekt(y) mógł/mogły się schować za wzgórzami, jednak nie były to lampiony lub flary.
Jednak dyskusję o tym przenieśmy albo na PW albo do osobnego tematu. Nie chcę tu robić offtopa.
-
attalus
- Nowa Krew

-
Pandemonium
- Dyskusjoholik

No ,ale co to za argument ? Obiekt jest daleko, odbija światło słoneczne, więc nie jest możliwe zidentyfikowanie jego kształtu ,a tym bardziej wielkości. Obiekty poruszają się raczej wolnym tempem, więc bardzo możliwe ,że się poruszają razem z wiatrem. Moim zdaniem nic paranormalnego się tam nie wydarzyło.Wiesz, parę razy mocno zoomują na obiekt że ma jakieś 80 pikseli średnicy na filmie.
Co do Phoenix to sam mówiłeś ,że jakość nagrań jest słaba. To ,że jest to nagranie Vhs i może powodować takie zakłócenia nie oznacza ,że samo źródło światła nie migotało. Migoczące światło + migotanie vhs - praktycznie nia da się określić skąd ono pochodzi. Nie można jednak wykluczyć ,że to były właśnie lampiony. To zaś, że znikneły za górami to moim zdaniem oczywiste.
-
attalus
- Nowa Krew

Wyżej są inne linki ... re=related
-
Bowner
- Aktywny pisacz

Jeżeli "OBCY" przylatują na ziemie , to raczej coś chcą .
Może Surowce?
Ale to tylko moje zdanie.
Bo skoro mają taką technologię, to musieli mieć wiele lat
pracy, a więc kończące się surowce.
Ale czemu nie nawiążą z ludzmi kontaktu?
Czemu są tle?
POROZMAWIAŁBYM Z KIMŚ NA TEN TEMAT NA GG :10115758
Może Surowce?
Ale to tylko moje zdanie.
Bo skoro mają taką technologię, to musieli mieć wiele lat
pracy, a więc kończące się surowce.
Ale czemu nie nawiążą z ludzmi kontaktu?
Czemu są tle?
POROZMAWIAŁBYM Z KIMŚ NA TEN TEMAT NA GG :10115758