Znacie może jakieś nawiedzone miejsca w Kotlinie Kłodzkiej? Mamy jechać tam na wycieczkę integracyjną i wypadałoby postraszyć koleżanki z pokoju
Nawiedzone miejsca w Kotlinie Kłodzkiej?
-
.ZueZuo.
- Nowa Krew

Nawiedzone miejsca w Kotlinie Kłodzkiej?
Witam.
Znacie może jakieś nawiedzone miejsca w Kotlinie Kłodzkiej? Mamy jechać tam na wycieczkę integracyjną i wypadałoby postraszyć koleżanki z pokoju
-
Słowianka
- Dyskusjoholik

Re: Nawiedzone miejsca w Kotlinie Kłodzkiej?
Jedź do Boboszowa. Tam jest stary poniemiecki hotel... Musisz ludzi popytać. Jeśli nikt go nie odrestaurował to masz super miejsce.
-
Dagmara
- Senior forum

W Kotlinie Kłodzkiej to Bardo- kamienny krąg miejsce uważane za nawiedzone, nawet pisałam kiedyś o tym na forum wystarczy poszukać, ale raczej bez dobrego przewodnika, leśniczego to tam nie dojdziecie.
Twierdza kłodzka, legendy o złotowłosej damie, plus biała dama widziana na Ratuszu.
Ulica Kościelna Kłodzko, wybudowana cała na cmentarzu, legendy o duchu klucznika. Ulica Czeska Kłodzko miejsce ogólnie uważane za nawiedzone poprzez zbrodnie kościoła.
Laski- nawiedzona kapliczka.
Ustronie- nawiedzony, opuszczony szpital, jednak z tego co wiem bardzo trudno do owego miejsca dotrzeć.
Kłodzko nawiedzony las w okolicach ulicy Żeromskiego- opowiastki o jeźdźcu bez głowy, bardzo tajemnicze i fascynujące miejsce bardzo polecam.
Dawna wieża czarownic w starej części miasta Kłodzko, gdzie kiedyś palono i mordowano kobiety.
Ruiny twierdzy w Międzylesiu- kolejna legenda o jeźdźcu bez głowy.
Czerwona Góra Krosnowice- miejsce poległych żołnierzy uważane za nawiedzone.
Morzyszów, Dębowina- bunkry wojenne, przez niektórych również uważane za miejsca nawiedzone, ale tam również nie będziecie w stanie się dostać ponieważ lasy są własnością prywatną.
W okolicach Byczenia znajduje się nawiedzona willa.
Także w Kotlinie Kłodzkiej jest od groma ciekawych miejsc uważanych za nawiedzone, wymieniłam zaledwie garstkę z nich, jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać
Twierdza kłodzka, legendy o złotowłosej damie, plus biała dama widziana na Ratuszu.
Ulica Kościelna Kłodzko, wybudowana cała na cmentarzu, legendy o duchu klucznika. Ulica Czeska Kłodzko miejsce ogólnie uważane za nawiedzone poprzez zbrodnie kościoła.
Laski- nawiedzona kapliczka.
Ustronie- nawiedzony, opuszczony szpital, jednak z tego co wiem bardzo trudno do owego miejsca dotrzeć.
Kłodzko nawiedzony las w okolicach ulicy Żeromskiego- opowiastki o jeźdźcu bez głowy, bardzo tajemnicze i fascynujące miejsce bardzo polecam.
Dawna wieża czarownic w starej części miasta Kłodzko, gdzie kiedyś palono i mordowano kobiety.
Ruiny twierdzy w Międzylesiu- kolejna legenda o jeźdźcu bez głowy.
Czerwona Góra Krosnowice- miejsce poległych żołnierzy uważane za nawiedzone.
Morzyszów, Dębowina- bunkry wojenne, przez niektórych również uważane za miejsca nawiedzone, ale tam również nie będziecie w stanie się dostać ponieważ lasy są własnością prywatną.
W okolicach Byczenia znajduje się nawiedzona willa.
Także w Kotlinie Kłodzkiej jest od groma ciekawych miejsc uważanych za nawiedzone, wymieniłam zaledwie garstkę z nich, jak coś mi się jeszcze przypomni to dam znać
-
polowy77
- Nowa Krew

Niedaleko Kłodzka jest Kudowa i słynna Kaplica Czaszek. Możesz sprobowac 
-
polowy77
- Nowa Krew

Niedaleko Kłodzka jest Kudowa ze słynną Kaplicą Czaszek. Mozna tam sprobować 
-
Dagmara
- Senior forum

Kaplice Czaszek nie wiem czy można uznać za nawiedzoną, to bardziej miejsce przerażające dla niektórych, niż nawiedzone i chyba nie można tam wchodzić z kamerami i aparatami.
Zresztą to typowe miejsce turystyczne, które odwiedzane jest przez masę ludzi, wątpię czy podczas zwiedzania nastąpiłoby jakieś zjawisko paranormalne, prędzej wyobraźnia ludzka może ponieść.
Zresztą to typowe miejsce turystyczne, które odwiedzane jest przez masę ludzi, wątpię czy podczas zwiedzania nastąpiłoby jakieś zjawisko paranormalne, prędzej wyobraźnia ludzka może ponieść.
-
Arek
- Senior forum

Kaplica czaszek to na pewno ekscytujące miejsce , dla mnie stoi na liście do zwiedzenia, widziałem zdjęcia i na pewno tam kiedyś zawitam.
ZueZu
Wygląda na to że Dagmara wie najwięcej o takich miejscach gdzie sama mieszka, może posłuży wam za przewodnika?, ja sam nie znam z Forum nikogo co więcej wie o Kłodzku i okolicach niż ona
ZueZu
Wygląda na to że Dagmara wie najwięcej o takich miejscach gdzie sama mieszka, może posłuży wam za przewodnika?, ja sam nie znam z Forum nikogo co więcej wie o Kłodzku i okolicach niż ona
-
Veritas
- Forumowy maniak

Dagmara powinnaś organizować wycieczki jak i być przewodnikiem
Ustal cennik i program zwiedzania.

Ustal cennik i program zwiedzania.
-
Dagmara
- Senior forum

Cóż trochę tam wiem, ale nie wiem o wszystkich takich miejscach, zapewne jest ich dużo, dużo więcej 
Veritas, no aż takiej potężnej wiedzy to nie mam, aby zostać przewodnikiem
Veritas, no aż takiej potężnej wiedzy to nie mam, aby zostać przewodnikiem