nie wiem, co się ze mną dzieje. proszę o pomoc.

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
lullaby3
Nowa Krew
Nowa Krew

nie wiem, co się ze mną dzieje. proszę o pomoc.

Post autor: lullaby3 »

witam. od dłuzszego czasu mam pewien problem. otóż zaczęłam czuć, że oprócz mnie i moich rodziców, ktoś jeszcze przebywa w naszym domu... ostatnimi czasy bardzo boję się ciemności. nie wyjdę w nocy do łazienki/kuchni, bo mam wrażenie, że w naszym salonie ktoś siedzi. pewnego razu miałam taką sytuacje, ze po wyjściu spod prysznica, ktoś zapukał mi w okno. na pewno nie mógł być to człowiek, ponieważ na naszym podwórku luzem latają dwa psy, które reagują dosłownie na wszystko. od tamtego czasu moje życie się zmieniło. nie mogę spać spokojnie w swoim pokoju.. czuję, że ktoś tam jest, że na mnie patrzy. non stop słyszę jakieś ruchy, schody skrzypią (dodam,że jest to praktycznie świeżo wybudowany dom), kiedyś nawet gitara sama mi zagrała... te dziwne sytuacje zaczęły mi się zdarzać nawet za dnia.
nie wiem, co z tym wszystkim robić. najbardziej obawiam się tego, że są to moje urojenia.. zaczęłam nawet myśleć nad wizytą u psychiatry. nie wiem co się dzieje, ale chcę jak najszybciej nadać temu kres. proszę o rady, co mogłabym z tym zrobić :(
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Re: nie wiem, co się ze mną dzieje. proszę o pomoc.

Post autor: Dagmara »

Witaj.
Nie wiem, dlaczego wszyscy tak uczepili się tego, że jak w domu podłoga skrzypi, czy meble to już z góry zakłada się, że jakiś astralny byt nas odwiedził.
To normalne, że w mieszkaniu coś skrzypi, już to tyle razy tłumaczyłam w innych tematach, że głowa mała.
Także naprawdę tymi odgłosami nie masz się czym przejmować, to nie duchy.

Co do dalszych przypadków, wydaje mi się, że możesz mieć skłonności do wyolbrzymiania, w naturalnych aspektach dopatrując się jedynie sił nadprzyrodzonych, nie szukając racjonalnych wyjaśnień.
Przecież to co zastukało Ci w okno może być wszystkim, jakimś odpadkiem z dachu, liściem z drzewa lub gałązką wziąwszy pod uwagę fakt, że od jakiegoś czasu w Kłodzku wieją bardzo silne wiatry.

Uczucie czyjejś obecności, możliwe, że to nic innego jak Twoja psychika płata Tobie figla, a ulegając sugestii sama się jeszcze bardziej nakręcasz, na to może mieć również wpływ Twój ogólny strach przed ciemnością, stąd też uczucie obserwacji, niespokojny sen, omamy słuchowe itd.

Moim zdaniem powinnaś porządnie wziąć się za siebie, zacząć racjonalnie wszystko co Ciebie spotyka analizować, nic nie wyolbrzymiać, bo jak najbardziej Twój problem może mieć podłoże naturalne, a nie paranormalne.
W ciemnym korytarzu nie czai się na Ciebie diabeł, to jedynie Twoja wyobraźnia, która nie jednego potrafi w nieodpowiednim momencie zaskoczyć.

A tak z ciekawości jeszcze zapytam, na jakiej ulicy mieszkasz, oczywiście nie proszę o adres, tylko o nazwę ulicy, osiedla.
Ostatnio zmieniony 2011-12-12, 19:17 przez Dagmara, łącznie zmieniany 1 raz.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

zaczęłam nawet myśleć nad wizytą u psychiatry
Wystarczy sobie ograniczyć historie o kosmitach, duchach, horrory do minimum. Po miesiącu samo przejdzie. Ewentualnie zostać ateistą, ale to już wymaga większych poświęceń.
Awatar użytkownika
ArekPTGH
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: ArekPTGH »

Napisałaś że od dłuższego czasu, ale czy pamiętasz dokładnie od którego momentu? Czy coś się wtedy wydarzyło w Twoim życiu? zabawy z ld, obee, wywoływaniem, śmiercią kogoś bliskiego? Nie przesadzaj z tym udaniem się do psychiatry :)
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Jeszcze co do tego psychiatry, po co masz się truć bóg wie jakimi lekami, jak możesz równie dobrze wziąć się w garść i sama z problemem uporać.
Nie wyglądasz mi na osobę cierpiącą na silną psychozę, raczej jesteś zbyt przewrażliwiona i wystraszona przez zdarzenia, których możesz nie do końca rozumieć.

Ale jeśli jest jeszcze coś o czym zapomniałaś nam napisać, to napisz wszystko, postaramy się wedle możliwości pomóc.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Post jasiola został przeze mnie skasowany. Proponuję przyłożyć się do sensu wypowiedzi i nie szukać zaczepki. Dziękuję.
Awatar użytkownika
Doctore
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Doctore »

Dla pewności możesz obfotografować dom. Jeśli rzeczywiście jest w nim obecny jakichś byt astralny to wyjdzie na fotkach. Ale myślę podobnie jak poprzednicy, że to przewrażliwienie.

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
Spooky Fox
Administrator
Administrator

Post autor: Spooky Fox »

Tutaj również poczekamy na założycielkę tematu.
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Szkoda, że dziewczyna się już nie udziela, ponieważ bardzo mnie ciekawiło na jakiej ulicy mieszka.

Wróć do „Życie po śmierci i kontakty z zaświatami”