Witam jestem tutaj nowym.
Jednak zajmuje się demonologią już od dłuższego czasu.
Zacznę o tego, że naprawdę trochę za dużo ludzi opowiada tu bajki.
Jeśli chcecie się dowiedzieć czegoś o szatanie to przeczytajcie książki Crowleya. On stworzył współczesny satanizm.
Taka informacja dla Sabaeth, możesz tam znaleźć odpowiedzi na pytania. Ale nie ponoszę żadnej odpowiedzialności.
Po drugie odp. dla kolegi co chce być marionetką szatana, a tak właściwie być opętanym. Przyzwanie bytu jakiegokolwiek z świata skorub wymaga treningu i umiejętności. To nie jest tak ze ty powiesz szatanie cho. Raczej z błahego powodu nie przyjdzie tu, a do tego musisz mu udostępnić podróż tutaj. I nie ma takiego czegoś jak pakt z diabłem. Jeśli go przyzywasz to stajesz się poniekąd jego bogiem i zmuszasz go do usługiwania tobie. Dlatego jest to takie niebezpieczne bo jak się wkurzy go i będzie miał dostęp do ciebie to cie zniszczy, dlatego jeden użytkownik powiedział, że może to doprowadzić do obłędu. I jeśli myślisz, że szatan się ujawni by cie z stamtąd wyciągnąć to jesteś w błędzie. On zrobi tak jak robią dzieci z zepsutą zabawką - wyrzuci.
Oczywiście nie mam nic przeciwko temu co mi się wydaje reprezentuje sabaeth, a wąłsciwe postawy satanisty. Jeśli źle myślę to prośże nie oskarżaj mnie a naprostuj, chce prowadzić dyskusje

Jestem tolerancyjny bardzo. I nie proponuje szukać jaki osób, mentorów ,czy mistrzów, bo w 99 % będzie to oszust. A mistrz tak łatwo nie weźmie ucznia pod opiekę. Za duża odpowiedzialność.