Konin i duchy?

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
maksim399
Nowicjusz
Nowicjusz

Konin i duchy?

Post autor: maksim399 »

Nigdy jakoś tym się nie interesowałam,okazuje się,że w moim mieście sporo się dzieje,nawiązując do tematu duchów,nawiedzeń itp.Jak znajdę więcej informacji,to wam napiszę!
Awatar użytkownika
Vampirio
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Re: Konin i duchy?

Post autor: Vampirio »

Wiele z takich opowieści to zapewne pic na wodę, fotomontaż więc nie daj sobie wciskać bajek. Jednak jeśli znajdziesz coś ciekawego... to pisz.
Awatar użytkownika
Ignorant
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Ignorant »

Ok więc z niecierpliwością czekamy na jakieś info Pani Marto ^^
maksim399
Nowicjusz
Nowicjusz

Koło autostrady A2 był kiedyś stary cmentarz Żydowski,zrównano z ziemią i tak powstała nasza autostrada,podobno dziwne rzeczy się tam dzieją w tvn24 o tym było.Ale to co mi godzinę temu sąsiad opowiedział sprawiło,że się popłakałam a mianowicie z mojego okna widać dom,czasem widać jak światła się zapalają,niby nic dziwnego myślałam,jednak sąsiad mi wytłumaczył,że zanim się wprowadziłam tutaj(mieszkam 2 lata)ktoś wymordował całą tamtą rodzinę pewnej nocy i nikt tam teraz nie mieszka!Niby mam wątpliwości co do istnienia duchów jednak się boję teraz tam spojrzeć!
Awatar użytkownika
Dagmara
Senior forum
Senior forum

Post autor: Dagmara »

Hm...no dobra, ale o takim morderstwie zapewne gdzieś musieli pisać, nie wiem w gazetach, czy nawet jakieś wzmianki w internecie.
Wiesz tego typu historii jest od cholery i jeszcze trochę, a 90% jak nie więcej to tylko wymysły ludzi.
Zresztą na opowiastkach jednego człowieka nie ma się co opierać, byś musiała jeszcze z parę osób popytać, by cokolwiek uwzględnić.

-- 10 Maj 2011 15:11 --

Właśnie troszkę poszperałam i znalazłam tylko dwa morderstwa z Twojej miejscowości, jedno to były policjant zabił swoją żonę, po czym poszedł się upić.
Drugie to syn na rodzinnej posesji nocą ranił swego ojca, obaj mężczyźni zostali przewiezieni do szpitala w którym ojciec napastnika zmarł.
Innych rodzinnych morderstw nie ma udokumentowanych.
Awatar użytkownika
Vampirio
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: Vampirio »

Niektórych dawnych historii, zwłaszcza tych sprzed epoki komputerów, nie można znaleźć w internecie. Jeśli sąsiad jest dość stary może pamiętać nieudokumentowane zbrodnie. Pomysł aby popytać też innych sąsiadów jest bardzo dobry.
maksim399
Nowicjusz
Nowicjusz

Dokładnie to było w 1966roku,inni starsi też to potwierdzają,miejscowość Janów dokładnie.Sorry może za kilka dni napiszę więcej,bo teraz mam duży problem i jak nie zrobię z tym porządku to znikam z tego popieprzonego świata...jakby co to miło was było poznać naprawdę!
Awatar użytkownika
Dave_Mustaine
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Dave_Mustaine »

Chętnie poczytamy :D
A żeby tak łyso nie było to powiem że u mnie też jest sporo takich historyjek ale żadna nie wygląda jakoś realnie

Wróć do „Życie po śmierci i kontakty z zaświatami”