Iluzja to wspaniała rzecz
-
- Senior forum
Iluzja to wspaniała rzecz
Iluzja to wspaniała rzecz, na pewno każdy z was nieraz zetknął się z filmami Derrena Browna, ja osobiście bardzo lubię tego gościa (chociaż z niektórymi jego wypowiedziami nie zgadzam się do końca), chciałbym przytoczyć poniższy film i podyskutować właśnie o takich iluzjach, oczywiście planuję parę własnych eksperymentów , dokładnie takich samych jak na filmie . I Was także zachęcam do takich eksperymetów, ten temat da nam możliwość podyskutowania o tym , poniżej owy film
pozdrawiam
pozdrawiam
-
- Forumowy maniak
Re: Iluzja to wspaniała rzecz
Hmmm ... Świetne takie coś na pewno spróbuję
Ale ciekawi Mnie jak On to zrobił

![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)

-
- Forumowy maniak
A to nie on był w programie o rosyjskiej ruletce?
-
- Tropiciel tematów
Jedyne rozsądne wyjście/wytłumaczenie jakie tu widzę to kontrolna nad energią, jej przepływie, pobieraniu, dawaniu i kształtowaniu jej cech (ciepło, zimno itd.) itp.
Myślę, że dobrym przykładem będzie tu kuchenka elektryczna. Gdy się rozkręci i rozpali na maksa to wydziela tak potężną energię, ciepła, że jak się nad nią położy dłoń to bez dotykania czuje się jej żar.
Wg. mojej opinii w omawianym filmie mamy do czynienia z podobną jeśli nie tą samą zasadą.
Myślę, że dobrym przykładem będzie tu kuchenka elektryczna. Gdy się rozkręci i rozpali na maksa to wydziela tak potężną energię, ciepła, że jak się nad nią położy dłoń to bez dotykania czuje się jej żar.
Wg. mojej opinii w omawianym filmie mamy do czynienia z podobną jeśli nie tą samą zasadą.
-
- Aktywny pisacz
Darren Brown to znany gość, użyjcie wyszukiwarki na forum, poszukajcie hasła mentalizm i tam macie nieco więcej napisane na ten temat, daje też linki do dwóch książek Brown'a (Mentalism i Easy Mentalism)
Ciekawe;) Poćwicze na kimś hahaha 
ogladnijcie sobie to:

ogladnijcie sobie to:
-
- Forumowy maniak
Ciekawe
Jak On tak tego taksówkarza zamotał
A co do poprzedniego filmiku to próbowałem i się nie udało ;/ 
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)

-
- Aktywny pisacz
http://www.paranormalium.pl/post134000. ... zm#p134000
Poczytajcie sobie jak to robi
O ile pamiętam to w tych książkach jest opisana sztuczka z dotykiem i parę innych
Poczytajcie sobie jak to robi