UFO i Robert Dean

Terminem UFO określa się każdy obiekt latający, którego natura jest niewytłumaczalna dla nauki lub istnieje zbyt mało informacji do jej określenia
Gość

UFO i Robert Dean

Post autor: Gość »

Witam serdecznie. Po długiej przerwie.
Chciałbym zaprezentować wam konferencję na temat UFO prowadzoną przez Pana Roberta Dean'a

O to Linki na YouTube :

Wersja z Napisami (Słabej Jakości) :

Część 1. : http://www.youtube.com/watch?v=2RwkXYZV ... re=related
Kolejne same się pojawią po obejrzeniu.

Wersja bez napisaow (Świetnej Jakości) :

Część 1 : http://www.youtube.com/watch?v=SA_sABHp ... re=related
Kolejne same się pojawią po obejrzeniu.

I moje standardowe pytanie, może kilka.

Co myślicie/sądzicie o Robercie Dean ?
Co myślicie o zdjęciach ktore przedstawił ?
Co myślicie o jego opowieści ?
Co myślicie o jego podejściu ?
Awatar użytkownika
IteratorZX81
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Re: UFO i Robert Dean

Post autor: IteratorZX81 »

Gościu sprawia wrażenie wiarygodnego, ale bym musiał nieco pogrzebać w jego przeszłości. Same informacje są ciekawe, a zdjęcia wyglądają na wiarygodne (może tylko do zdjęcia "lotniska" na marsie mógłbym się przyczepić - wygląda jak jakiś szkic). Jestem również przekonany, że jeśli tego nie zmyślił to wie o wielu innych sprawach, wliczając takie o których sam nie może mówić.

No i w niektórych fragmentach sam zacząłem się zastanawiać czy on nie jest "from somewhere else", ale to raczej nie możliwe, bo wygląda jak człowiek.

Sprawa ciekawa, dzięki tobie się o nim dowiedziałem i posprawdzam kilka rzeczy.
Gość

Ten facet ma potężną wiedzę na ten temat. I faktycznie zapewne wie wiele wiele więcej.
Ale wystarczy że wie to co " Przeczytał na służbie w W.A.R. R.O.O.M."
Ale oświeć mnie proszę co On przeczytał ,a raczej z czego ,oraz jakimi dowodami to poparte było, ?
Coś wspomniał o badaniach to w filmie części 2giej ok : 2:30 do 3:30 , jakie badania ? na czym na kim ?

Bo jeśli to jest prawdą , to Religia - Bog - a nawet i świat duchowy oraz (możliwe) demony/ i inne tego typu to pic na wodę ? ( To nie moje zdanie tylko pytanie ).
Awatar użytkownika
IteratorZX81
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Niekoniecznie pic na wodę. Bóg itp. to mógł (mogli?) być dobrzy kosmici a demony itd. ci którzy nie chcieli dla nas za dobrze. To co ten facet mówi jest zastanawiające, szczególnie dlatego, że nie sprawia wrażenia majaków szaleńca (jak np. w wypadku prac p. Pająka). Ja czekam, kiedy nastąpi oficjalne ujawnienie ich istnienia. Wiem, że rząd USA prawdopodobnie sam z siebie nic nie powie, z drugiej strony jeśli kosmici (lub jak woli to nazywać Pan Dean "ludzie skądinąd") się zdecydują ujawnić, to rząd USA czy jakiegokolwiek innego państwa nie będzie w stanie niczego zrobić.

Wg. mnie najbardziej prawdopodobny scenariusz ujawnienia jest następujący:

- Obcy "hakują" ziemską telewizję (coś na zasadzie tego co się stało w Anglii, w '77). Zostają zastąpione wszystkie ziemskie stacje telewizyjne (inne środki komunikacji, jak internet, telefony czy radio pozostają nienaruszone w celu uniknięcia paraliżu komunikacyjnego), na ekranie pojawia się kosmita z rasy, która się nam ujawnia w swojej prawdziwej postaci opowiadając o swojej rasie oraz ich celach (co chcą z nami zrobić ;)). Oczywiście transmisja jest tłumaczona na język w jakim "normalnie" dany kanał nadaje (czyli że tam gdzie powinien być CNN to po angielsku, na TVP po polsku, na RTR Planecie po rusku, itp.). Pod koniec transmisji zostaje wyznaczony termin kiedy wyślą swoich przedstawicieli do placówek dyplomatycznych (najlepiej wszystkich państw, co by żaden kraj się nie poczuł urażony - skoro nas od takiego czasu obserwują to raczej wiedzą jak u nas polityka działa) po czym telewizja wraca do normy.
- W wyznaczonym terminie pojawiają się wahadłowce obcych z ich dyplomatami. Oczywiście rząd nie jest w stanie sprawy zatuszować (kto dałby radę zakłócić WSZYSTKIE stacje telewizyjne i przygotować przekaz w praktycznie wszystkich językach?), więc spotkania są transmitowane przez media.

Co do tego co dalej będzie, to się nie wypowiadam - to był tylko scenariusz ujawnienia.

//edit: Oczywiście to wszystko przy założeniu że są pokojowo nastawieni i to co Pan Dean mówił jest prawdą.
Ostatnio zmieniony 2010-11-19, 02:12 przez IteratorZX81, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Heimdallur
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Heimdallur »

Bardzo ciekawa prezentacja, przypomina mi czterogodzinny wywiad z John'em Lear.

PS. Znalazłem nagranie dobrej jakości w oryginale bez napisów i hiszpańskiego lektora:
Gość

Don Lui$ pisze:Ale oświeć mnie proszę co On przeczytał ,a raczej z czego ,oraz jakimi dowodami to poparte było, ?
Coś wspomniał o badaniach to w filmie części 2giej ok : 2:30 do 3:30 , jakie badania ? na czym na kim ?
Jesteś w stanie odpowiedzieć mi na te pytanie czy nie bardzo ?:)

Co do ujawnienia, to po co mają się ujawniać ?
Może i tak za dużo zrobili w sprawie ujawnienia się , skoro tyle jest spekulacji na ten temat.
Bo jeśli przez tak długi czas się nie ujawnili , to kiedy to zrobią ? Jeśli mają w ogole zamiar się ujawnić, to zależy jaki mają w tym wszystkim / w nas cel.
Awatar użytkownika
IteratorZX81
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Raczej nie odpowiem na to bo sam nie wiem. Co do tego kiedy się ujawnią, to tego nie potrafię stwierdzić, ale to mniej więcej pasuje. Tzn. przed właściwym ujawnieniem trzeba ludzi przygotować psychicznie, tzn. pojawienia się UFO, tego typu konferencje, bo inaczej w momencie właściwego ujawnienia wybuchłaby panika. I tak pewnie wybuchnie w niektórych miejscach, jednakże trzeba zrobić wszystko aby ją zminimalizować.
Awatar użytkownika
Iluzjonista

Post autor: Iluzjonista »

W wyniku paniki najbardziej ucierpiałyby główne swiatowe religie,za to z pewnością powstało by wiele nowych "sekt" wyznających "Przybyszy".
Gość

Ale czy was bardziej interesuje "ukazanie się UFO"? czy "co przeczytał Robert Dean skoro to aż odmieniło jego życie, poglądy , styl życia , i wiele więcej " ?
Jedno z drugim drastycznie interesujące , a zarazem jedno z drugim się łączy.
Lecz mnie bardziej interesuje "CO ON PRZECZYTAŁ" (Jeśli oczywiście to co przeczytał jest prawdą).
Awatar użytkownika
IteratorZX81
Forumowy maniak
Forumowy maniak

To byś się musiał Deana zapytać. Tutaj raczej nikt tego nie wie.
Gość

I to jest naprawdę pytanie razem z odpowiedzią warte świeczki.
Najwyższej.
Claude
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Claude »

Robert Dean to dziwna postać, ale wydaje mi się, że wiarygodna. Być może ukrywa coś jeszcze przed nami, co może być dosyć drastyczne (m.in. pracował dla FEMA).

Sporo wysłuchałem jego gadki (w sumie ok. 5 godzin) i trochę przeczytałem (in english only). Polskie tłumaczenia są dosyć miałkie i pełne błędów, a poza tym jest ich mało.

Dean o UFO dowiedział się w 1964 z tajnych raportów NATO (kwatera SHAPE) dzięki temu, że miał przepustkę "Cosmic Clearance". Jest to fakt potwierdzony, że tam pracował, ale nic więcej. Zresztą, czy ktoś by na to pozwolił, aby miał jakiś dowód rzeczowy?

I ta jego przygoda ciągnie się do dziś - a ma on ponad 80 lat!
Awatar użytkownika
IteratorZX81
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Caude, dasz jakieś linki do jego opowieści?

Swoją drogą to wygląda raczej na 50-60 lat.
Claude
Nowicjusz
Nowicjusz

IteratorZX81 pisze:Caude, dasz jakieś linki do jego opowieści?
Oh! Jest ich całe mnóstwo, spokojnie kilkadziesiąt godzin znajdziecie - tu zapodam tylko 3 filmiki, które są porażające.
Zacząć od tego: (1) http://projectcamelot.org/bob_dean.html
Potem: (2)
A na koniec: (3 - to już było na początku, ale nie można od tego filmu zaczynać, bo uznacie, że to co mówi p.Dean to bredzenie staruszka!)

W moim podcaście w odcinku o UFO (nr 5) jest jedna jego wypowiedź z lektorem (~6 minut) oraz krótkim wprowadzeniem z mojej strony (to co możecie zobaczyć na filmiku 2).
IteratorZX81 pisze:Swoją drogą to wygląda raczej na 50-60 lat.
Dobrze się trzyma - chyba uwierzył w swoją misję ;). Być może widziałeś go w filmiku (2), gdzie rzeczywiście ma 60-parę lat (filmik z lat 90-tych).

Kurcze myślałem, że wszyscy UFO-maniacy znają tego gościa... Pamiętajcie, że takich whistleblowerów niemalże jak Robert Dean są setki! On jest poniekąd wyjątkowy, bo pracował "w mózgu" zarządu wojskowego NATO i o tym wiemy!

I na koniec uwaga, nie da się kogoś poznać po wyrywkowej wypowiedzi, czy opinii co inni o tej osobie myślą. Trzeba tej osoby wysłuchać, obrobić dane w swym mózgu i na koniec wydać werdykt...
Dla mnie gość jest przekonujący i tym samym wiarygodny (mam wrażenie, że nie wszędzie prawdę mówi, ale w kluczowych wydarzeniach jak 1964 wydaje mi się, że tak).
Jeszcze się nie zawiodłem na moim zmyśle oceny innych osób... Ale kto wie?
Awatar użytkownika
IteratorZX81
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Nie, ja pana Deana to pierwszy raz widziałem na filmiku z pierwszego postu.
Claude
Nowicjusz
Nowicjusz

IteratorZX81 pisze:Nie, ja pana Deana to pierwszy raz widziałem na filmiku z pierwszego postu.
No, na tym filmiku to ma dokładnie 83 lata. :D
Gość

Jak na ten wiek bardzo dobrze się trzyma :).
Podziwiam go naprawdę.
I wierzę oraz jestem mocno ZA że mowi prawdę.
Claude Monet Film (2) - a dokładnie moment gdy mowi o pierwszej grupie , bardzo bardzo mnie zastanawia.
Jedynie można rozpoznawać ich/bądź domyślać się po tych o ktorych nie mamy żadnych informacji o rodzinie danego osobnika.
Co do manipulacji czasoprzestrzenią.
To po prostu wyższa technologia dla nich zapewne standard. - Bardzo ciekawe.
"Prawda jest bardzo prosta , nie jesteśmy sami i nigdy nie byliśmy , jesteśmy częścią nie skończonego wszechświata wypełnionego inteligentnym życiem.- To zdanie aż promieniuje moją skorkę gęsią skorką :).
My też jesteśmy inteligentni.
Brać pod uwagę że gdzieś tam w przestworzach jest taka rasa życia jak u nas w czasach Alexandra Wielkiego.
Dlaczego tego nie ma w telewizji ?
Przecież jakby nie internet to gdzie ja lub kilku innych osob z tego forum dowiedziało by się o Robercie Dean ?
Idiotyczne filmiki ktore z daleka świecą podrobkami puszczać w TV mają chęć.
Pewnie dlatego by każdy z nas pomyślał że NOL'e to bujda i tyle.
Z drugiej strony.
Co by wniosło puszczając cała konferencję Roberta D. W TV ?
Claude
Nowicjusz
Nowicjusz

Don Lui$ pisze:Co by wniosło puszczając cała konferencję Roberta D. W TV ?
Ludzie pospolici uznali by gościa za wariata lub prędzej dziadka z demencją starczą, poza tym byłoby 1-dniowe zamieszanie i zwolnili by kogoś z tej TV odpowiedzialnego za taką wtopę.

Ludzie, szczególnie w Polsce, nie dorośli jeszcze. Poza tym są ignorantami w tym temacie.
Na Zachodzie, (i co dziwne!) na Wschodzie, jest lepiej. Społeczeństwa środkowo-wschodniej Europy przechodzą fazę zachłystywania się dobrami doczesnymi - na Zachodzie częściej mają dosyć, a na Wschodzie nie wyszli jeszcze z Komuny lub są prawie III-Światem.

Za parę lat to się dramatycznie zmieni... Lepiej być przygotowanym na chwilowy chaos, bo psychiatryki się zapełnią w Polsze...
Czekamy na krok NASA - w niedługim czasie "niespodziewanie" znajdą ślady życia w meteorycie :)...

Wróć do „UFO i obce cywilizacje”