Gorsze niż lampiony
-
- Senior forum
Gorsze niż lampiony
Krótko i źwięźle
Prawdopodobnie w bliskiej przyszłości nowa fala obserwacji ufo zaleje różne serwisy informacyjne. Winnym tym razem nie będą tzw. "chińskie lampiony" a zdalnie sterowane zabawki tak jak poniżej w londyńskim parku
a teraz film z Berlina
Wystarczy że ktoś nocą zobaczy takie światła i takie manewry, wtedy lampiony wykluczy na 100% ale da się nabrać na zdalnie sterowaną zabawkę.
Poniżej instrukcja jak założyć diody
Po prostu wspaniałe
źródło
http://cenap.alien.de/cenapnews/
Prawdopodobnie w bliskiej przyszłości nowa fala obserwacji ufo zaleje różne serwisy informacyjne. Winnym tym razem nie będą tzw. "chińskie lampiony" a zdalnie sterowane zabawki tak jak poniżej w londyńskim parku
a teraz film z Berlina
Wystarczy że ktoś nocą zobaczy takie światła i takie manewry, wtedy lampiony wykluczy na 100% ale da się nabrać na zdalnie sterowaną zabawkę.
Poniżej instrukcja jak założyć diody
Po prostu wspaniałe
źródło
http://cenap.alien.de/cenapnews/
-
- Administrator
Re: Gorsze niż lampiony
Na jaką wysokość jest w stanie się unieść taka zabawka?
Bo jak niezbyt wysoko, to raczej fali obserwacji UFO się nie spodziewajmy
Bo jak niezbyt wysoko, to raczej fali obserwacji UFO się nie spodziewajmy

-
- Nowa Krew
No to może być ciekawie 

-
- Senior forum
Iv- Wystarczy 30 metrów, by ludzie zaczęli szaleć 

-
- Administrator
Spodziewajmy się wobec tego wysypu artykułów na stronie... pewnej fundacji.
-
- Forumowy maniak
Jak sobie przypomnę jazdę z balonikami w wykonaniu fundacji nautilus to aż mnie skręca
a zarówno żywie ogromny szacunek do Ivelliosa że rozwikłał tą "zagadkę" ale to tak na marginesie.

-
- Senior forum
Kosztuje 250 euro w Media Markcie
Zobaczcie ten film jak wysoko potrafi latać, kamerzysta jest na balkonie a sterujący na dole
Zobaczcie ten film jak wysoko potrafi latać, kamerzysta jest na balkonie a sterujący na dole
-
- Forumowy maniak
Nawet te 30 metrów w nocy wystarczy by nawet największy sceptyk dał się nabrać. Sprzęt nie wydaje prawie żadnych dźwięków, szybko manewruje. Czego chcieć więcej? Ewentualnie można by chodzić z wiatrówką przy dupie i celować do napotkanego obiektu
, jeśli trafisz, a obiekt spadnie to go zdemaskujesz
Tak, tak wiem że to głupie 
Pozdrawiam!

Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 2011-01-30, 03:26 przez Monomagnum, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Senior forum
To nie głupie.
Przynajmniej możesz powiedzieć że ufo ustrzeliłeś,,,,,hahha
Przynajmniej możesz powiedzieć że ufo ustrzeliłeś,,,,,hahha
-
- Forumowy maniak
Ja wlasnie chce sobie kupic takie cos
Ale masz racie racje z tymi filmikami , juz widzialam kilka , ktore mozna pod to podczepic

Ale masz racie racje z tymi filmikami , juz widzialam kilka , ktore mozna pod to podczepic

-
- Forumowy maniak
powiem Wam że urzeka mnie prostota konstrukcji. To są 4 śmigła na krzyż i w środku miejsce na silnik i jakieś baterie. Tak niewiele a taki efekt mamy. Naprawdę niesamowicie to lata. Jest bardzo zwrotne, łatwo zmienia wysokość, potrafi zawisnąć w powietrzu. Brakuje tylko żeby potrafiło zmieniać kształty i odłączać małe dronki
Tak sobie myślę że jak dla każdego dostępna jest zabawka o takich możliwościach to całkiem możliwe że w kręgach wojskowych mają rzeczy tego typu ale dużo lepsze. Coraz bardziej jestem przekonany że ludzie potrafią zbudować maszynę która lata tak jak opisują świadkowie najciekawszych spotkań z ufo.

-
- Forumowy maniak
Co do małych dronków, to podczepić pojemnij z helem, dać baloniki plus jakiś motor, żeby je napełniał i wiązał i masz małe dronki.
Co do zmiany kształtu to wystarczy dać parę serwomechanizmów które będą poruszały częściami innymi niż śmigła i np. zmieniały szerokość na zasadzie drzwi przesuwanych.
-- 30-01-2011, 23:49 --
Heh... Do czego to doszło... Żebym uczył robić fejki...
Co do zmiany kształtu to wystarczy dać parę serwomechanizmów które będą poruszały częściami innymi niż śmigła i np. zmieniały szerokość na zasadzie drzwi przesuwanych.
-- 30-01-2011, 23:49 --
Heh... Do czego to doszło... Żebym uczył robić fejki...
-
- Forumowy maniak
Takie latające (nie pamiętam jak się to nazywa) mają już w amerykańskiej straży pożarnej. Z tym że to zrobione jest ze styropianu a w straży nie mam pojęcia. Może jakieś włókno węglowe 
Iterator czyżbyś to Ty posiadał patent na takie zabawki?
Pozdrawiam!

Iterator czyżbyś to Ty posiadał patent na takie zabawki?

Pozdrawiam!
-
- Senior forum
Arek Miazga miał okazję dostać zgłoszenie obserwacji ufo , a potem się okazało.......
http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl ... 17217380,n
http://spotkaniaznieznanym.blog.onet.pl ... 17217380,n
-
- Forumowy maniak
no, i już drony mylone z ufo. Powiem Wam że teraz gdy przyjdzie relacja opisująca dziwnie poruszający się obiekt ze światłami na jego powierzchni to można z dużą dozą prawdopodobieństwa stwierdzić że to dron.
-
- Senior forum
Teraz człowiek co by na niebie nie zobaczył, wszystko przypisuje widzeniu UFO, nawet zdarzają się w obecnych czasach i tacy, którzy wciąż uporczywie wierzą, że przelatujące satelity, to nic innego jak odwiedzający naszą planetę przybysze z kosmosu...
A te modele sterowanych samolotów bardzo fajne są, od dziecka miałam zamiłowanie do czegoś takiego i mam nadzieje, że kiedyś sama sobie wreszcie takowy kupię![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
A te modele sterowanych samolotów bardzo fajne są, od dziecka miałam zamiłowanie do czegoś takiego i mam nadzieje, że kiedyś sama sobie wreszcie takowy kupię
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
-
- Senior forum
A propo fejków, kolega kiedyś też jeden zrobił, pokazał się ten filmik nawet na FN i powiem że wygląda bardzo profesjonalnie
-
- Forumowy maniak
ale fajne! jak on to zrobił? Kurde gdybym nie wiedział że to fejk to bym uwierzył!
-
- Senior forum
Zapytaj go sam, na czacie nazywają go Grafik, a po imieniu to Robert
-
- Senior forum
Kurczę, masakra to wygląda 
Ale no tak wystarczy parę takich ''wyczynów'', a później ludzie wypisują, że UFO widzieli![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
No ale nie powiem owy widok naprawdę robi ciekawe wrażenie.

Ale no tak wystarczy parę takich ''wyczynów'', a później ludzie wypisują, że UFO widzieli
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
No ale nie powiem owy widok naprawdę robi ciekawe wrażenie.