Mam nadzieję, że znajdę tu niezbędną mi pomoc w pierwszych krokach na mej ezoterycznej drodze.
Mam na imię Marta ( tak pro forma;)) i od pewnego czasu przymierzam się do tarota. Z wyborem talii nie było problemu- to miłość od pierwszego wejrzenia, co bardzo zmotywowało mnie do działania.
Romansuję z Labirinth Tarot spłodzonym przez Luisa Royo i uważam, że to "moje" karty z którymi chcę wróżyć. Problem pojawia się już przy interpretacji. To trochę mroczne, bardzo głębokie znaczeniowo karty oparte na Tarocie Marsylskim jednak odbiegające od pierwowzoru. Nie znalazłam podręcznika do tej talii, z resztą nie jestem zwolenniczką masowyh rozwiązań, i staram się opracować włąsne, indywidualne znaczenie moich kart. Jednak zgłębiając wiedzę spostrzegłam, że moje interpretacje chwilami bardzo dalece odbiegają od "podręcznikowych" (interpretacje porównuję głównie z książką pana Kizińczuka ze względu na obszerne, szczegółowe opisy). Obawiam się trochę, czy nie schodzę na manowce.
Karty traktuję bardzo poważnie, stąd mój post tutaj. CHCĘ być dobrą tarocistką, jednak czuję, iż potrzebuję pomocy na początku tej drogi. Pisałam wiele maili do wróżek, jednak te krzyczą o pieniądze, których ja, zwykła studentka, niewiele mam (swoją drogą przykry jest ten materializm...). Czy ktoś na forum znalazłby chwilę dla przeanalizowania mojej interpretacji? czy ktoś mógłby pomóc laikowi?:)
Mam nadzieję...
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
Swoje interpretacje mogę wysłać na maila tudzież wkleić tu- pozostaje pytanie czy kogoś to interere i czy ktoś by mi odpowiedział;P
Hm... tak w skrócie możnaby powiedzieć, że szukam przewodnika...