Czy ja wiem czy ''ukrywający'' skoro o nim tyle wiadomo...Hubalski pisze:Takim prehistorycznym stworzeniem które przetrwało do dziś jest podobno olbrzymi waran ukrywający się w lasach Papui i Nowej Gwinei

Czy ja wiem czy ''ukrywający'' skoro o nim tyle wiadomo...Hubalski pisze:Takim prehistorycznym stworzeniem które przetrwało do dziś jest podobno olbrzymi waran ukrywający się w lasach Papui i Nowej Gwinei

Jest kilka ciekawych wysp i miejsc gdzie można by znaleźć jeszcze pojedyncze gatunki lub rodziny... jestem tego pewien gdyż ten ich koniec jakoś nie pasuję mi do opisu zagłady któregoś z gatunków i braku możliwości zostania jeszcze jakiś.
 Jest kilka ciekawych wysp i miejsc gdzie można by znaleźć jeszcze pojedyncze gatunki lub rodziny... jestem tego pewien gdyż ten ich koniec jakoś nie pasuję mi do opisu zagłady któregoś z gatunków i braku możliwości zostania jeszcze jakiś.

To zależy którego biznesmena/pisarza się słucha.Nawet chyba to nie jest katastrofa...tylko zakonczenie naszej ery.

W porządku, ale następnym razem pisz już tam, ok?Ruskof pisze:Iterator,zrobilem o tym temat ale tu ci odpowiem.
Nie ja mówiłem, tylko ifar i nie mówił tylko pisał, ok? Wiem, czepiam się, ale mam kręćka na punkcie ortografii i gramatyki. Nawet ledwo mogę ścierpieć brak polskich znaków - kiedyś bym cię za to zbeształ.Ruskof pisze:Wierze w nie,ale mam mieszane uczucia co do nich.Z tego listu o ktorym mowiles[...]
To jeszcze zależy z jakich opowiadań. W niektórych są super-hiper, a w innych mają charakter neutralny/zły. No ale obojętnie czy to będą smoki, czy małe zielone/szare ludziki to nie atakowanie ich jest zdecydowanie dobrym pomysłem.Ruskof pisze:mozna wywnioskowac iz smoki sa w sumie dobrymi stworzeniami,a z opowiadan (ktore niejedna osoba uwaza za przelewanie prawdziwych informacji) wynika ze jest odwrotnie.Jakie jest wiec moje zdanie?Hmm,jesli się ich nie zaczepi,ognistymi patykami nie zacznie rzucac,to i nawiazemy takie stosunku jakie trzeba,i bedzie OK.Jesli jednak inaczej postapimy,to lekko nie bedzie...Nie dadza się wtedy.

Gdzieś czytałem, że nauczyły się (prawdopodobnie od ludzi), że odwracanie rekina powoduje u niego pewnego rodzaju śpiączkę. Jeżeli to prawda, to orki właśnie zdobyły szczyt łańcuchaOrki, również słyną z niezwykłej inteligencji i współpracy w grupie...

Mea culpa- pomyliło mi się z tymi wielkimi dinozaurami z Parku JurajskiegoDarnoku, na megalodony nie polowały dinozaury, bo ów gatunek żył w czasach prehistorycznych (25-1.5 mln.l.temu),
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)