WBTB+MILD+WILD=Autosugestia = Świadomy sen 100 %:)
Re: WBTB+MILD+WILD=Autosugestia = Świadomy sen 100 %:)
to chyba było lunatykowanie a nie ld, skoro gościu obijał się o meble.
-
- Tropiciel tematów
U mnie ta technika działa choć nielubie wstawać o 4 nad ranem, ale wstaje bo warto.
-
- Senior forum
Super motywacja nie ma co O_oFredd pisze: Chcę te LD bo chcę seks z dziewczynami hehe
Może zamiast LD lepiej wybrać się do seksuologa?

-
- Dyskusjoholik
Voozie, nie rób sobie jaj, bo jeszcze skoczy:/
Wychodzi i nie trzeba wstawać w środku nocy. Wystarczy przed snem powtarzać ,,chcę mieć ld" czy coś takiego. Dlatego nie warto się męczyć ze wstawaniem.
-
- Dyskusjoholik
Tu Zblazowany ma rację. Z tym jest podobnie jak ze wstawaniem rano- wystarczy chcieć:)
-
- Nowa Krew
Siemka jestem nowy na tym forum ale w LD mam małą praktykę ok. 30 świadomych snów. Ostatnio zaczęło się dziać coś dziwnego, gdyż zaczęło mi się śnić coś czego nie planowałem w moim śnie. Przed oczami przewinęły mi się wszystkie momenty spędzone z byłą dziewczyną po ponad półtora rocznej przerwie widywania się z nią. A po tym wszystkim nagle poczułem jak bym się obudził i po otwarciu oczu byłem u niej w pokoju w nocy. To wszystko było tak realistyczne jak rzeczywistość a najdziwniejsze dla mnie jest to że ja siedziałem na krześle przy jej biurku i patrzyłem na to jak ona śpi. Wszystko było tak realne że nawet czułem dotyk i temperaturę. No jak bym tam był w realu. Jak ktoś mi to może wyjaśnić to będę bardzo wdzięczny. I czy to był sen czy coś innego. Z góry dzięki.
-
- Nowicjusz
... Może powinienem zacząć od tego, że sen świadomy już miałem, zupełnie nie celowo. Otóż śniło mi się, że byłem na jakiejś wsi, były zbiory, późne popołudnie. Nagle widzę, że biegnie za mną jakiś chłop około 50-ki. Zacząłem przed nim uciekać polną drogą, po prawej stronie rosła kukurydza, a po lewej zboże. W pewnym momencie dotarło do mnie, że to tylko sen i spowolniłem bieg do marszu. Skręciłem w stronę jakiejś chałupki, wlazłem do ładnie urządzonej izby, spotkałem tam tego mężczyznę i sen się urwał. To było bardzo realistyczne w swej nierealności i bardzo przyjemne. Takie skrzyżowanie snu świadomego z nieświadomym. Miałem jednak wrażenie, że to ja kieruje tym snem. Miał ktoś coś podobnego? Niedawno zacząłem trenować te sny, ale niestety na razie miałem je tylko dwa razy i były bardzo krótkie.
Może to dlatego, że pomiędzy tym pierwszym snem, a tymi dwoma minęło pół roku?
Może to dlatego, że pomiędzy tym pierwszym snem, a tymi dwoma minęło pół roku?
Ostatnio zmieniony 2010-05-16, 01:15 przez quar, łącznie zmieniany 3 razy.
-
- Nowa Krew
Ziomuś... piszesz ze w 100%? nie ma takiej techniki 100 %. Z tego co czytałem LD można osiągnąć w max 60 % i to po starannych ćwiczeniach. Taką technike jak napisałeś to chyba każdy używa. I druga sprawa kiedy próbowałem LD to za bardzo o tym myślałem męcząc się, zasypiałem... Dopiero kiedy wygenerowałem nagranie udało mi się.. Do każdego potrzebne jest odpowiednie nagranie
przy którym by nie zasnęli, a przeniesli się w LD.

Nigdy nie miałem świadomego snu, męczyłem się wielokrotnie z transami-nie transami, plikami do odsłuchiwania, autosugestią i testami rzeczywistości, ale nic nie działało. Dziś w nocy jednak udało mi się obudzić koło czwartej, wypiłem herbatę i wtedy zacząłem jak mantrę powtarzać "Gdy zacznie się sen, będę wiedział, że to nie sen". Co prawda za bardzo się rozbudziłem (na przyszłość uniknę herbaty:)) i trochę trwało, zanim zasnąłem, ale kiedy już to nastąpiło, miałem chyba jeszcze trzy fazy REM. W pierwszych dwóch miałem ciężkie koszmary, nieświadome sny. W trzeciej miałem niewiele znaczący sen, w którym widziałem klatkę schodową, na której był duży napis "STOP". Na szczęście coś mnie tknęło i popatrzyłem na ten napis raz jeszcze i stało tam: "THE END"
No i zaczęło się wbicie w wymarzony sen i, pewnie typowe dla nowicjusza - upojenie władzą przejawiające się lataniem, przebijaniem przez ściany i rozpieprzaniem wszystkiego w drzazgi. Niestety nie trwało to długo, ale definitywnie był to LD. Jednak mam jeden problem, dość dziwny, i nie wiem, jak go rozwikłać - podczas tego snu czułem mocny ucisk na szczęce, nie mogłem przymknąć ust, które otwierały mi się coraz szerzej, zupełnie jak po zastrzyku u dentysty. Miałem to jeszcze chwilę po przebudzeniu. To typowe? Czy to element paraliżu sennego?
PS Przy okazji, witam, jestem Wiktor.![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
PS Przy okazji, witam, jestem Wiktor.
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
-
- Forumowy maniak
U kazdego co innego wywola swiadomy sen , nie ma idealnej uniwersalnej metody, trzeba probowac roznych i w koncu się uda . Ja kiedys dawno czytalam o prostej metodzie, przez caly dzien powtarzac sobie , ze to nie sen , w roznych chwilach i szczypac się (:) ) i zaburzyc swoj cykl snu , pozniej zasypiac, budzic się o innych porach itd i w koncu zalapie. To zadzialalo u mnie.
-
- Senior forum
Uczucie jakiego doznałeś po przebudzeniu było prawdopodobnie efektem lekkiego paraliżu sennego.