A czy wampiry istnieja,to wlasciwie nie wiem.W innym temacie uwazano ich za potencjalnych czarnookich ludzi.
-- 2010-01-18, 22:01 --_Nameless_ pisze:
EDIT
Podczas Mszy Św. sporzywamy ciało i krew Chrystusa tak? ... no właśnie... KREW?!
Nie, istnieją tylko ludzie bawiący się w wampiry.Re: Czy istnieją?
Odpowiadam na pytanie zawarte w temacie i już napisałem raz, że dla mnie ludzie pijący krew NIE są wampirami. "Wampiryzm emocjonalny" tym bardziej nie ma nic wspólnego z wampirami, bo ludzi tak działających można by równie dobrze nazwać wysysaczami emocjonalnymi. Wampiryzm w tym przypadeku jest tylko atrakcyjniejszym słowem do określenia tego typu działań.Żeby nie było, że jestem dla Ciebie miły - może byś chociaż przeczytał o jakich wampirach rozmawiamy?
Taka koncepcja jest równie niedorzeczna, więc to nie ma wielkiego znaczenia. Ewolucja to proces niezwykle powolny i uwarunkowany wieloma czynnikami. W przypadku pochodzenia wampirów od ludzi trzeba by założyć, że pewnego razu była sobie kobieta co urodziła nieśmiertelne niemowlę z wilczymi kłami. Wampirki musiałyby przechodzić przez kolejne pokolenia umacniając cechy charakterystyczne swojej rasy przez wieki. To ja już chyba jestem bardziej skłonny uwierzyć w magiczną naturę takiego zjawiska.Błąd logiczny. Od razu założyłeś, że wampiry byłyby rasą paralelną dla człowieka. Dlaczego nie pomyślałeś, że one mogłyby wyewoluować OD NAS? I wtedy MY (LUDZIE) jesteśmy śladem "tej lepszej" rasy.
ewolucja - proces długi i żmudny, potrzeba dużej liczby osobników do wykrystalizowania cech nowego gatunkuI co Ci tu nie pasuje?
No zgadza się bajkopisarze użyli symboliki związanej z wampirami do opisania takiej czy innej teorii, ale co to ma wspólnego z tematem o istnieniu wampirów?O.o
Ty naprawdę po prostu pieprzysz od rzeczy dla samego pieprzenia. Synteza emocji w energię nazywa się "wampiryzmem" energetycznym nie dlatego, że jest to "atrakcyjniejsza" nazwa, tylko dlatego, że ludzie "trochę" mądrzejsi od Ciebie potrafili dostrzec symbolikę w opowieściach o wampirach, dude. Skończ wymyślać głupie teorie na poczekaniu...
Skoro wróżka w cyrku tak powiedziała to nie ma się co kłócić, ja Ci wierzę.Ivellios- Wierzę jedynie w tzw.wampiry energetyczne.