Mam problem i nie wiem co o tym myśleć.

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
Crowley
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Re: Mam problem i nie wiem co o tym myśleć.

Post autor: Crowley »

Widzę, że polubiłaś tego ducha.
Ale nie bądź taka pewna, że duch Ci nic nie zrobi. Może jeszcze nie weszłaś mu w drogę.
Awatar użytkownika
Monomagnum
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Monomagnum »

No droga koleżanko, gdybym ja wierzył we wszystkie opowieści mojej rodziny na temat mojego przedwojennego domu (no z tego okresu to tylko fundamenty się ostały :P) to bym ze strachu, nadmiaru duchów w pokoju, dziwnych głosów z za ściany itp. struchlał! Gdy ktoś mi opowiada tak paranormalne historie, staram się myśleć racjonalnie i przesiewać informacje które zdobyłem. Człowiek to człowiek, ja sam lubię ubarwić niektóre opowieści, szczególnie te o duchach, no ale nie we wszystko trzeba od razu wierzyć...
Pozdrawiam!
agotek
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: agotek »

Raisa pisze: Nawet jeśli tam jest coś nie z tego świata (choć tak nie twierdzę), to biorąc pod uwagę, że nic mi się do tej pory nie stało, a już długo tam siedzę, to chyba nic mi nie grozi.
Po prostu dzielisz pokój z duchem. :) To jest jak najbardziej możliwe. Jeśli duch wyczuwa, że nie jesteś do niego wrogo nastawiona, to i on nie jest Ci wrogiem.
Awatar użytkownika
supolo
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: supolo »

Raisa pisze:Najdziwniejsze do tej pory było jak znalazłam starą lalkę, do której nie przyznało się żadne z wnuków właścicielki.
Mogłabyś opowiedzieć coś więcej o tej lalce? Podejrzewam że ten duch robi jakieś żarty i jestem strasznie ciekawy. Może do twego pokoju włamało się jakieś dziecko i o niej zapomniało (wierzcie mi dzieci umieją zrobić wiele dziwnych rzeczy w tym włamać się).

Pozdrawiam wszystkich!

Wróć do „Życie po śmierci i kontakty z zaświatami”