KONTAKT
-
Arek
- Senior forum

Re: KONTAKT
2 razy przesłuchałem to nagranie i dokładnie to samo zapytałem
-
FaKtoMaaN
- Dyskusjoholik

Arku a gdzie powstał tak naprawdę pierwszy zarejestrowany znak?? bo jakoś nigdy nie piszą nigdzie o tym..
-
Arek
- Senior forum

W 1590 r. była rozprawa sądowa (zapiski są do dzisiaj) tam po raz pierwszy wspomina się o " kręgach", w sądzie szło o rozróby czarownic.
Następna wzmianka pochodzi z 1678. " robota diabła" czy jakoś tam, popatrz poniżej
http://3.bp.blogspot.com/_WWUzaO9pYcA/R ... /01219.jpg
Następna wzmianka pochodzi z 1678. " robota diabła" czy jakoś tam, popatrz poniżej
http://3.bp.blogspot.com/_WWUzaO9pYcA/R ... /01219.jpg
-
FaKtoMaaN
- Dyskusjoholik

wow to zjawisko występuje od dawna..
-
Spooky Fox
- Administrator

Witam ponownie w temacie...sorki, że tak długo się nie odzywałem.
Co do kręgów w zbożu - wątpliwym jest, aby parę wieków temu ludzie sami robili takie kręgi. Coś musi byc na rzeczy. Ja tam osobiście podchodzę ostrożnie do takich zjawisk.
Co do kręgów w zbożu - wątpliwym jest, aby parę wieków temu ludzie sami robili takie kręgi. Coś musi byc na rzeczy. Ja tam osobiście podchodzę ostrożnie do takich zjawisk.
Fakto, nie jest to jedyne zjawisko występujące od dawna. Samo zjawisko UFO zostało kilka razy opisane w kronikach sprzed kilku wieków. Sam Lucjan Znicz w swojej książce opisuje takowe zjawisko jako "wielkie yayco". Jak znajdę, w której to książce było, to przytoczę cały zapisek.wow to zjawisko występuje już od dawna
-
Arek
- Senior forum

Tak jak Spooky pisze, od kiedy ludzie nauczyli się pisać to i o ufo pisali. Przed wynalezieniem pisma MOGŁYBY niektóre obrazki naskalne również brane jako zapis statków ufo
-
FaKtoMaaN
- Dyskusjoholik

no są rożne hieroglify, freski, malowidła, ale sceptycy Ci powiedzą że ,,każdy widzi w nich co chce,,...
-
Spooky Fox
- Administrator

Sceptycy mówią to, w co chcą wierzyc, a nie to, do czego doszli poprzez naukę i badanie.
-
Darnok
- Senior forum

Powieszę sobie ten cytat na ścianie. Będzie mnie uprzedzał przed tym, by nie wyciągać naukowych argumentów w dyskusji z uprzedzonymi ludźmi.Sceptycy mówią to, w co chcą wierzyc, a nie to, do czego doszli poprzez naukę i badanie.
Fizyka wyklucza poruszanie się np. statków kosmicznych z szybkością wyprzedzającą światło. Wątpię, by kosmici byli aż tak długowieczni, albo że im się chciało te tysiące lat siedzieć w zamkniętej przestrzeni statku kosmicznego
-
Spooky Fox
- Administrator

To może nam powiedz, co się działo z ludźmi kilkanaście wieków temu, kiedy mówili, że ziemia nie jest płaska tylko okrągła i że to Ziemia kręci się wokół Słońca, a nie na odwrót?
A cytat mogę Ci nawet wytatuowac na czole. Tępą igiełką.
A cytat mogę Ci nawet wytatuowac na czole. Tępą igiełką.
-
Arek
- Senior forum

Spooky
Tobie chyba tęskno do warnów 
-
Darnok
- Senior forum

To bardzo proste. Żyli po tysiąc lat, budowali gigantyczne statki, których przy dzisiejszych technologiach nie da się zrekonstruować, a do tego kolonizowali planety typu ziemskiego. No bo przecież skoro wiedzieli, że ziemia jest okrągła, to znaczy, że fizykę kwantową mieli w małym paluszku. Takiej odpowiedzi oczekiwałeś? a teraz odpowiedź sceptyka, w którą i tak nie uwierzysz, bo z uporem maniaka chcesz bronić hipotezy nie do wybronienia:To może nam powiedz, co się działo z ludźmi kilkanaście wieków temu, kiedy mówili, że ziemia nie jest płaska tylko okrągła i że to Ziemia kręci się wokół Słońca, a nie na odwrót?
A więc tysiąc lat temu chłopi zasuwali dla swoich panów, ich władcy bogacili się na wojnach (albo umierali ew. wpadali do niewoli). Kościół robił wyzysk na każdym, dlatego co jakiś czas trzeba było spalić czarownicę ew. zrobić coś paranormalnego, by ludzie nie zapomnieli, że szatan istnieje.
Wcześniej natomiast bliski wschód był zauroczony astronomią, matematyką i fizyką. Kilka obserwacji utwierdziło ich w przekonaniu, że ziemia jest okrągła. Na pewno byli tam ludzie Twojego pokroju, którzy chcieli zdyskredytować odkrywców twierdząc, że sceptycy to pseudonaukowcy, że ziemia jest płaska, bo nasi przodkowie tak myśleli. No ale im się nie udało.
-
Spooky Fox
- Administrator

Boże, pierwszy raz mam sposobnośc z tak ograniczoną istotą. Czekaj, jak to było? Intelektualna inercja? CZYTAJ - MIĘDZY - WIERSZAMI
Ludzi, którzy uważali, że Ziemia jest okrągła palono na stosie, bo nie zgadzało się to z wiedzą ówczesnych "naukowców" i "filozofów". Więc wybacz, dzisiaj, jak słyszę, że coś jest niemożliwe, bo nie zgadza się z wiedzą fizyków, chemików, naukowców, to śmiech sam zagaszcza na mojej twarzy. Najlepiej spalic takie osoby jak ja, Arek czy Fakto na stosie, bo wierzymy w UFO i mamy na to dowody. Pamiętasz co 100 - 140 lat temu byłą najmniejszą rzeczą na ziemi? Chyba atom, nie? Był najmniejszy, bo naukowcy tak mówili i ludzie im wierzyli. Dopiero później, jak rozbili atom i cały ten szajs z niego wypadł, naukowcy sprostowali, że jednak jest coś mniejszego.
Dla mnie wszyscy, którzy myślą, że coś jest niemożliwe, bo nie zgadza się z zasadami ówczesnej nauki, to debile i półgłówki, którzy zużywają zbyt dużo oliwy do ciała dla dorosłych, siedząc przed internetowymi stronkami xxx i nei mający pojęcia po co żyją.
Tak więc błagam, spalcie nas na stosie. Wierzymy, że kręgi w zbożu są sprawką małych, szarych ludzików w ich jajowatych, latających spodkach z innych konstelacji. Wierzymy, że odwiedzają naszą Ziemię. I wierzymy, że pewnego dnia tudzież nocy pokażą swoje oblicze. A wtedy z chęcią strzeliłbym kilku osobom w łeb. Wierzymy, bo MOŻEMY wierzyc. Wierzymy, bo wiemy w co wierzymy i mamy na to dowody.
Ludzi, którzy uważali, że Ziemia jest okrągła palono na stosie, bo nie zgadzało się to z wiedzą ówczesnych "naukowców" i "filozofów". Więc wybacz, dzisiaj, jak słyszę, że coś jest niemożliwe, bo nie zgadza się z wiedzą fizyków, chemików, naukowców, to śmiech sam zagaszcza na mojej twarzy. Najlepiej spalic takie osoby jak ja, Arek czy Fakto na stosie, bo wierzymy w UFO i mamy na to dowody. Pamiętasz co 100 - 140 lat temu byłą najmniejszą rzeczą na ziemi? Chyba atom, nie? Był najmniejszy, bo naukowcy tak mówili i ludzie im wierzyli. Dopiero później, jak rozbili atom i cały ten szajs z niego wypadł, naukowcy sprostowali, że jednak jest coś mniejszego.
Dla mnie wszyscy, którzy myślą, że coś jest niemożliwe, bo nie zgadza się z zasadami ówczesnej nauki, to debile i półgłówki, którzy zużywają zbyt dużo oliwy do ciała dla dorosłych, siedząc przed internetowymi stronkami xxx i nei mający pojęcia po co żyją.
Tak więc błagam, spalcie nas na stosie. Wierzymy, że kręgi w zbożu są sprawką małych, szarych ludzików w ich jajowatych, latających spodkach z innych konstelacji. Wierzymy, że odwiedzają naszą Ziemię. I wierzymy, że pewnego dnia tudzież nocy pokażą swoje oblicze. A wtedy z chęcią strzeliłbym kilku osobom w łeb. Wierzymy, bo MOŻEMY wierzyc. Wierzymy, bo wiemy w co wierzymy i mamy na to dowody.
-
FaKtoMaaN
- Dyskusjoholik

oraz chcemy wierzyć..
-
Darnok
- Senior forum

Widzisz- widocznie nikt nie dorósł do Twojego, jedynie słusznego i genialnego umysłu.Boże, pierwszy raz mam sposobnośc z tak ograniczoną istotą
Ludzi, którzy uważali, że Ziemia jest okrągła palono na stosie, bo nie zgadzało się to z wiedzą ówczesnych "naukowców" i "filozofów". Więc wybacz, dzisiaj, jak słyszę, że coś jest niemożliwe, bo nie zgadza się z wiedzą fizyków, chemików, naukowców, to śmiech sam zagaszcza na mojej twarzy
Mógłbym zakończyć tutaj tego posta i reszta użytkowników sama może wyciągnąć opinię, ale jeszcze cię dobiję.
W sumie to ci dziękuję- pierwszy raz w życiu mogę zacytować kogoś, pozostawić to bez komentarza i udowodnić swoją rację. Jesteś wielki i udowadniasz, że rzeczywiście jestem ograniczony- ja na to bym nie wpadł za chiny.
http://pl.wikipedia.org/wiki/IroniaCZYTAJ - MIĘDZY - WIERSZAMI
W mojej odpowiedzi (wcześniejszej) nie odpowiadałem co się działo z ludźmi, tylko chciałem ci przekazać, że dawne opowieści bez dowodów to tylko opowieści, które nie są żadnym argumentem. No niestety nie załapałeś, bo jestem zbyt ograniczoną istotą i nie mogłem tej ironii dobrze przedstawić.
-
Spooky Fox
- Administrator

I nic więcej nie masz do powiedzenia? Błagam Cię, wprowadź mnie w swoje myślenie. Błagam, o mistrzu nad mistrzami! Wszechobecna i wszechwiedząca istoto, oświec mnie swoją mądrością!
1) Nie uważam, że moje zdanie jest jedyne i słuszne. Po prostu chciałbym ukazac, jaki był poziom nauki w średniowieczu i czym karano za "niemożliwe" wymysły wielu filozofów i naukowców.
2) Nie dobijesz mnie. Mnie się nie da dobic. Mnie możesz rozśmieszyc. I póki co, to Ci to wychodzi.
3) Każdy wyciągnie takie wnioski, na jakie ma ochotę. Ty wyciągnąłeś swoje wnioski. Fakto przyzna mi rację (chyba) a cleric spojrzy na to obiektywnie, skarci nas wszystkich i se pójdzie
4) Dziękuję, że uważasz, że jestem wielki. Ale uważam, że do twojej wielkości, to mi jeszcze daleko.
1) Nie uważam, że moje zdanie jest jedyne i słuszne. Po prostu chciałbym ukazac, jaki był poziom nauki w średniowieczu i czym karano za "niemożliwe" wymysły wielu filozofów i naukowców.
2) Nie dobijesz mnie. Mnie się nie da dobic. Mnie możesz rozśmieszyc. I póki co, to Ci to wychodzi.
3) Każdy wyciągnie takie wnioski, na jakie ma ochotę. Ty wyciągnąłeś swoje wnioski. Fakto przyzna mi rację (chyba) a cleric spojrzy na to obiektywnie, skarci nas wszystkich i se pójdzie
4) Dziękuję, że uważasz, że jestem wielki. Ale uważam, że do twojej wielkości, to mi jeszcze daleko.
-
Darnok
- Senior forum

Kłopot jest taki, że Ty dalej myślisz, że jesteśmy w średniowieczu- że jak nie możesz czegoś wytłumaczyć (albo nauka nie może tego wytłumaczyć) to na pewno jest to UFO/duch. Szczytem jest jednak manipulacja "dowodami" (bodajże w temacie o kręgach napisałeś, że sceptycy to idioci, którzy nie mogą pogodzić się z dowodami- w średniowieczu były dowody na istnienie Boga, a idiotów którzy nie mogli się pogodzić z dowodami, że ziemia jest płaska palono).1) Nie uważam, że moje zdanie jest jedyne i słuszne. Po prostu chciałbym ukazac, jaki był poziom nauki w średniowieczu i czym karano za "niemożliwe" wymysły wielu filozofów i naukowców.
Bo gdyby cleric miała analizować każdy temat, to by jej czacha eksplodowałaa cleric spojrzy na to obiektywnie, skarci nas wszystkich i se pójdzie![]()
-
Spooky Fox
- Administrator

Darnok - wiem, że da się z tobą naturalnie porozmawiac.
Nie uważam, że nadal jesteśmy w średniowieczu. Ale czy naprawdę myślisz, że ludzkośc ogarnęła taki poziom, że wszystko już wiemy i nic nie jest w stanie nas zaskoczyc?
A co do tego, że napisałem, że sceptycy do idioci. Wybacz. Zapewne zauważyłeś, że łatwo mnie zdenerwowac. Zaznaczam, że nie mam żadnych kompleksów, a szybkie wpadanie w gniew nie jest tego objawem. Po prostu, jak mnie coś zdenerwuje, to pisze, co mi ślina na język przyniesie. Przepraszam, jeśli Ciebie, bądź Spocka, bądź Sothisa, to w jakikolwiek sposób obraziło.
Nie uważam, że nadal jesteśmy w średniowieczu. Ale czy naprawdę myślisz, że ludzkośc ogarnęła taki poziom, że wszystko już wiemy i nic nie jest w stanie nas zaskoczyc?
A co do tego, że napisałem, że sceptycy do idioci. Wybacz. Zapewne zauważyłeś, że łatwo mnie zdenerwowac. Zaznaczam, że nie mam żadnych kompleksów, a szybkie wpadanie w gniew nie jest tego objawem. Po prostu, jak mnie coś zdenerwuje, to pisze, co mi ślina na język przyniesie. Przepraszam, jeśli Ciebie, bądź Spocka, bądź Sothisa, to w jakikolwiek sposób obraziło.
-
Darnok
- Senior forum

Oczywiście, że może, ale dlaczego wnioskujesz na tej podstawie, że duchy, ufo i inne paranormalne rzeczy istnieją?Nie uważam, że nadal jesteśmy w średniowieczu. Ale czy naprawdę myślisz, że ludzkośc ogarnęła taki poziom, że wszystko już wiemy i nic nie jest w stanie nas zaskoczyc?
możliwe, że to bezmózgie zjawiska, o których jeszcze nie wiemy.
Umiejetnosc pisania bez emocji to trudna sztuka- ucz się od SpockaZapewne zauważyłeś, że łatwo mnie zdenerwowac. Zaznaczam, że nie mam żadnych kompleksów, a szybkie wpadanie w gniew nie jest tego objawem. Po prostu, jak mnie coś zdenerwuje, to pisze, co mi ślina na język przyniesie. Przepraszam, jeśli Ciebie, bądź Spocka, bądź Sothisa, to w jakikolwiek sposób obraziło.
-
Spooky Fox
- Administrator

Darnok, póki co, Spock za mało pisze w tematach, które mnie interesują, ale rzeczywiście zauważyłem, że tę sztukę opanował do perfekcji.
Duchy, UFO - to mogą byc rzeczywiście jakieś bezmózgie zjawiska, ale tak czy siak, istnieją. Uważasz, że wszystkie zdjęcia, filmy, dokumenty, zostały ot tak sobie sfabrykowane? Przecież coś musi byc na rzeczy, skoro tylu ludzi, nie raz z nie małym i nie tanim sprzętem się tym interesuje, prawda?
P.S. - błagam Cię Darnok, bo jestem u kresu wytrzymałości, sprawdź Shoutboxa i zerknij na to, że DF olał twoją prośbę. Błagam Cię, nie bądź gołosłowny. Ja już się zamnkąłem i sprawę z Vooziem staram się wyjaśnic przez PW.
Duchy, UFO - to mogą byc rzeczywiście jakieś bezmózgie zjawiska, ale tak czy siak, istnieją. Uważasz, że wszystkie zdjęcia, filmy, dokumenty, zostały ot tak sobie sfabrykowane? Przecież coś musi byc na rzeczy, skoro tylu ludzi, nie raz z nie małym i nie tanim sprzętem się tym interesuje, prawda?
P.S. - błagam Cię Darnok, bo jestem u kresu wytrzymałości, sprawdź Shoutboxa i zerknij na to, że DF olał twoją prośbę. Błagam Cię, nie bądź gołosłowny. Ja już się zamnkąłem i sprawę z Vooziem staram się wyjaśnic przez PW.