FaKtoMaaN – napisałeś całkiem konkretnego posta który wiele wyjaśnia, a zwłaszcza potwierdza żę nikt nie zna się na wszystkim, ale też każdy na czymś tam się zna.
Co do obcych cywilizacji – Ziemia jest takim pyłkiem w bezmiarze Wszechświata, że nie ma takiej możliwości abyśmy byli w nim jedyni żywi i rozumni.
Tyle że to są miliardy galaktyk oddalonych od nas o biliony lat świetlnych i tam gdzieś są pewnie miliony cywilizacji nie wiedzących nawet o sobie, ale myślę, że w naszym kąciku Mlecznej Drogi jesteśmy sami i nikt mi jeszcze nie umiał przedstawić racjonalnego dowodu że jest inaczej.
Stenogramy i zapisy rozmów astronautów na Księżycu są dostępne, a pierwsze lądowanie oglądało na żywo w TV ponad 600 milionów ludzi.
Bajkę o tym że astronauci wylądowali na posesji ufoludków i meldowali o tym do NASA – wymyślili właśnie ci kombinatorzy którzy od lat tłuką na tym kasę.
Żeby odpowiedzieć na Twoje pytania wyczerpująco musiałbym książkę napisać, ale że tu nie można – spróbuję telegraficznie:
FaKtoMaaN pisze:mam 100% pewność co do fałszerstwa fotografii rzekomo z Księżyca.. więc moje pytanie w do Ciebie: weźmy TEORETYCZNIE że jednak byli na Księżycu.. ale zdjęcia są sfałszowane: moje pytanie jest, po co mieli fałszować fotografie??
-może coś tam znaleźli i zachowują to w tajemnicy
-jakieś budowle, świadczące o istnieniu cywilizacji pozaziemskich
-może po prostu sprzęt im nawalił, a chcieli za wszelką cenę pokazać ludzkości obraz z Księżyca..
-może zarejestrowali na zdjęciach niezidentyfikowane obiekty, a że rząd trzyma sprawę UFO w tajemnicy, zdjęcia trzeba było sfabrykować na nowo..
Odpowiedziałeś sobie sam – po co mieliby fałszować?
FaKtoMaaN pisze: ZDJĘCIA SA ZMONTOWANE!.. i nie każ mi tego udowadniać, bo kto spojrzy na te zdjęcia, to od razu widać..
Masz analizy zdjęć ? Podziel się nimi ! Mam nadzieję że to oryginały, bo w sieci krąży masę fałszywek.
Oryginały są skatalogowane i ponumerowane , oraz umieszczone na serwerach NASA.
Piszesz o ośmiu zdjęciach z misji Apollo.
Jeśli chcesz się jednak przyjrzeć pozostałym 20 tysiącom - masz je m. in. tu:
http://www.lpi.usra.edu/resources/apollo/catalog/70mm/
Jest tu tylko 19 753 sztuk zdjęć z misji księżycowych wykonane Hasselbladem 70 mm, ale już pośród tych prawie 20 tysięcy zdjęć powinieneś znaleźć jakąś fałszywkę – PRAWDA ??
Jak znajdziesz – wskaż mi – proszę

.
Dla ułatwienia identyfikacji zdjęć, podpowiadam że każdego zdjęcia numer seryjny oznacza: (np: AS15-90-12259) AS - Apollo Saturn - misja numer 15, magazyn nr 90, kaseta numer 12, numer klatki - 259).
Jest jeszcze parę godzin filmików wykonywanych kamerą analogową 16 mm, oraz kamerą Video, która była wtedy nowością techniczną której nawet nie produkowano jeszcze seryjnie.
FaKtoMaaN pisze:Co tak naprawdę księżyc kryje, nie wiesz w takim samym stopniu jak i ja.. że się zapytam przy okazji?
Nic nie kryje !
Księżyc to ogromna, szara, bryła o masie stanowiącej niewiele ponad 1 % masy Ziemi, pokryta skałą krzemową z upierdliwym pyłem na wierzchu.
Jak się nagrzeje to ponad 130 na plusie, a jak zmarznie to i 170 na minusie (Celsjuszów – oczywiście).
Środowisko wybitnie nieprzyjazne człowiekowi !
FaKtoMaaN pisze: dlaczego tylko człowiek raz był na tym Księżycu??
Do Księżyca poleciało łącznie 9 misji Apollo – każda z 3-osobową załogą.
Jedna załoga zginęła w kabinie Apollo 1 w czasie testów naziemnych.
3 które poleciały do Księżyc, nie lądowały, a tylko okrążyły Księżyc i wróciły na Ziemię (Apollo 8, 10 i 13).
Załoga Apollo 13 cudem uszła z życiem po wybuchu w module serwisowym statku w drodze na Księżyc.
NA KSIĘŻYCU WYLĄDOWAŁO 6 MISJI ZAŁOGOWYCH APOLLO ! – w każdej po 2-ch astronautów.
FaKtoMaaN pisze:jak 40 lat temu byli, to dzisiaj to powinna być codzienność..
Dzisiaj to jest codzienność – w pogodny wieczór na południowym zachodzie nieba oglądam sobie często stację kosmiczną ISS której nowe panele słoneczne świecą jaśniej niż Wenus a na której nieprzerwanie od prawie 20 lat pracują zmieniające się, zwykle 6-osobowe załogi międzynarodowe.
Chcesz pooglądać? Wejdź (
http://www.heavens-above.com/). Wpisujesz swoje współrzędne geograficzne albo wybrać z bazy danych Polskę i swoją miejscowość. i patrzysz kiedy będą przeloty stacji ISS nad naszym miejscem zamieszkania. Podane są dokładne momenty przelotu, jasność stacji, kierunek, w który należy patrzeć oraz wysokość nad horyzontem.
Przez mały nawet teleskopie doskonale widać całą stację (a tam są ludzie !)
Inny sposób:
http://cybermoon.w.interia.pl/obserwacje/iss.html
FaKtoMaaN pisze: dlaczego obecne loty w kosmos, są zdecydowanie krótkie, i odbywają się blisko, tuż nad powierzchnią ziemi.. nigdzie dalej.. nie dziwne to??
nie… nie dziwne, bo załogowe nie mają dalej co robić poza orbitą (Księżyc zdobyty a dalej , to nie takie proste), bezzałogowe zaś latają teraz dalej niż kiedykolwiek i są ich setki.
FaKtoMaaN pisze:Myślę że wiele osób się ze mną zgodzi, że jeśli byli już tak dawno temu raz na Księżycu , to powinni to powtórzyć..
Myślę, że nikt rozsądny się z tobą nie zgodzi – na Księżycu ludzie byli 6 razy i więcej (póki co) NIE MA PO CO !
FaKtoMaaN pisze:A tak to było jednorazowe halo, sensacja, człowiek na Księżycu, a potem wszystko ucichło, i nikt już nawet nie wspomina o lotach tam drugi raz.. nawet sądy nie wyślą.. czy to nie dziwne?? ..
W ostatnich latach (od 2001 r.), poleciało do Księżyca 7 sond księżycowych, z czego 3 amerykańskie (ag. NASA), 1 europejska (ag.ESA), 1 japońska (ag. JAXA), 1chińska (ag. CNSA) i 1 indyjska (ag. ISRO). Ostatnią - Chandrayaan-1 – hindusi wystrzelili celem umieszczenia na orbicie księżycowej 22 października 2008 r.
Co w tym dziwnego ?
FaKtoMaaN pisze: łatwiej jest wierzyć, we wszystko co oznajmia NASA.. tym czym karmią nas politycy, czemu nie? bo tak jest prościej, po co się wyróżniać? Ty do takiej grupy należysz.. ale nie ja, więc jak sobie chcesz mniej klapki na oczach, i uważaj dalej, ze wszystko co ci mówią jest prawdą.. czy aby wszystko??..
Badania kosmosu, to nie jest NASA ! NASA to jedna z wielu agencji kosmicznych coraz bardziej tracąca na znaczeniu zwłaszcza wobec nowych „tygrysów” kosmicznych, czyli japończyków, hindusów a zwłaszcza chińczyków.
Mnie nie interesuje NASA, bajki też nie – mnie interesują fakty i możliwość ich weryfikacji. Nigdy nie uznaję za pewnik wiedzy pozyskanej z 1 źródła.
A polityków nie znoszę chronicznie !!.
Wierzyć , to jednak ja wolę jak wejdę do kościoła, ale jak już wyjdę, to wolę WIEDZIEĆ. Wierzysz że Ziemia jest kulista ? Bo ja nie wierzę - ja to WIEM.
Pozdrawiam
PS. Czy ktoś wie czy na tym forum jest możliwa edycja grafiki (i ew. jak) ??