Czarna Magia w XX wieku

The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: The Little One »

Mnie nie o to chodziło ^^

Ale chyba nie zrozumiałeś aluzji, więc nie będę tego ciągnąć dalej :P

I nie będę robić offtopa, bo już i tak w prawie każdym temacie jest :D
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Croppka pisze:Ale chyba nie zrozumiałeś aluzji
chyba rzeczywiście nie zrozumiałem. Bo nawet teraz czytając żadnej aluzji dopatrzeć się nie potrafię... oczywiście w tym jednym Twoim pytaniu: "dlaczego?"
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

OK, zakopmy topór. Miało nie być kłótni.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Mawerick pisze:Miało nie być kłótni.
Ani offtopów :P
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Ok, a teraz coś o czarnej magii. Ostatnio dowiedziałem się, że istnieje w wielkiej brytanii pewnien odłam kościoła Wicca, uznany przez samych wiccanów za sektę. Członkowie tej sekty zajmują się podobno tylko i wyłącznie praktykami czarnej magii.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Mawerick pisze: zajmują się podobno tylko i wyłącznie praktykami czarnej magii
Możesz podać więcej informacji? Jaki to konkretnie odłam i jakimi "dziedzinami" czarnej magii się zajmują? (Choć jest to zbędne pytanie, bo zapewne wszystkimi :P ) Zaintrygował mnie fakt, że nawet przez Wiccanów odłam ten uznawany jest za sektę :D

A tak BTW- ja im tam się nie dziwię, że wybrali ścieżkę czarnej magii, bo- choć wiadomo, że nie jestem jeszcze profesjonalistką- sama mam pociągi w tym kierunku ^^
Awatar użytkownika
Serephinea
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: Serephinea »

"pociagi" :D a ja "tramwaje" hehe...nie no przestancie....jak mozna swiadomie wybierac sama czarna magie??!! ja jestem powiedzmy pol na pol...powiedzialabym ze jestem neutralna, pol bialej i pol czarnej...zloty srodek i te pe....

ale jestem za tymi szczegolami o tej sekcie..:D
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

BloodLust pisze:..plugawe istoty
Dzięki za uznanie :D
Hmm... I tu się pojawia pytanie podstawowe: BloodLust, czy uważasz, że uprawianie czarnej magii to czyste zło i niemoralność? Moim zdaniem nie jest aż taka zła- służy głównie rozwijaniu i pogłębianiu własnych zdolności, mocy i abilities w ogóle :P (Ą że większość czarnoksiężników dąży do osiągnięcia władzy w jakichśtam kręgach, to już inna rzecz ;) )
Mnie by się tam nie chciało w ogóle nawet zaczynać przykładowo z magią chaosu, gdyby miała to być wyłącznie magia biała. Czarna magia jest ciekawsza i bardziej korzystna dla jej adepta :P (Takie moje skromne zdanie na ten temat :) )
Serephinea pisze: jestem za tymi szczegolami o tej sekcie
No właśnie, Mawerick, czekamy ze zniecierpliwieniem ^^
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Czarna magia jest dla tych, którzy chcą osiągnąć wiele w dość krótkim czasie. Jednak dojście do perfekcji zajmuje tyle co w białej magii. Odłam ten pewnie wybrał czarną, dlatego, że szybciej można osinąć wymierne efekty.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

A co do szczegułów dotyczących tej sekty, to wiem tylko, że zajmują się czarną magią ogólnie, nie wybrali sobie jakiejś konkretnej szkoły, więc są raczej wszechstronni. Niespotykane, że nawet Wicca uznała ich za sekte.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Szkoda, że nie są Ci znane żadne konkretne szczegóły.
No bo właśnie intryguje mnie fakt, że zostali uznani za sektę- a przecież to poważny zarzut- przez Wiccanów.
A tak w ogóle- skąd się tego dowiedziałeś? ^^
Mawerick pisze:Czarna magia jest dla tych, którzy chcą osiągnąć wiele w dość krótkim czasie.
No nie mów, że tylko tym różni się od magii białej. Bo, co prawda, nie jest ona z natury zła, jak wydaje się większości ludzi, ale jednak zbawienia ludzkości nie przynosi ;)
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

BloodLust, masz rację. Ale czarna magia nie służy tylko plugawym występkom. Sa też jej bardziej neutralne i praktycznie nie wpływające szkodliwie na osoby postronne aspekty.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

BloodLust pisze:czarna to dzialania przeciwko drugiej osobie :P wiec tak troche sceptycznie jestem do tego.
Nie tyle przeciwko drugiej osobie, co z nastawieniem na korzyści wyłącznie dla siebie :D
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Mniej obciążająca sumienie :P
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

I moim zdaniem bardziej prawdziwa. Choć jak zwsykle i ten kij ma dwa końce (choć proca ma trzy). Zwykle bowiem wywoływanie kożyści dla siebie związane jest z porażką innych ludzi.

Wróć do „Czarna magia”