Chupacabra

Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: polikopolik »

no właśnie lisy są stosunkowo słabe i małe w porównaniu do chupy i nie zostawiają takich śladów... a w dodatku przecież chupa to wysysacz kóz czyli wysysa ( a dokładniej to wysysa wątrobę co nie??)
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

wysysa krew o ile mi wiadomo :P a jak wyciaga narzady nie mam pojecia :P
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

ja słyszałem, że się wbija kłami w wątrobę i ją wysysa...
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

noom ale ja słyszałem że głównie gustuje w wątrobie..
cleric
Senior forum
Senior forum

macice tez podobno wyjada. a ugryzienia sa czasem na mordce zwierzaka wiec nie bardzo moge sobie wyobrazic ze gryząc morde wbija się do watroby :P
Mancias
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Mancias »

He he i w tym temacie, widać że "racja jest jak dupa, każdy ma swoją".
Widać tutaj, że chupacabra urosła do miana miejskiej legendy. Każdy słyszał to i to ,od tego i tego podał dalej coś zmienił i tak powstała czupa. Jutro napiszę dokładniej co wywnioskowałem odnośnie tej czupakabry i jeszcze raz proszę, żeby ktoś napisał jak było z tymi wiadomościami o atakach tego zwierzęcia. Czy były masowe, czy cały czas ilość ataków była stała?
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Super... kulinarne gusta homo sapiens... Mało prawdopodobne.
polikopolik
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

nie sądzę żeby coś inteligentniejszego od nas został tak ukształtowane przez ewolucję by atakowało kurczaki i inne takie zwierzęta i wysysało im wątroby
Awatar użytkownika
wilku11
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: wilku11 »

A kto wie koga chupa już zaatakowała może już jakis człowiek który poniekąt zaginął właśnie został zabity przez naszego koziego wampira. Myslę ze to zwierze nie miałoby zadnego problemu z zabiciem homo sapiens sapiens (skoro zabija byki). Ale ciekawe czemu zjada organy tylko czyzby były jakoś bardziej dla niej odżywcze????
cleric
Senior forum
Senior forum

organy tylko czyzby były jakoś bardziej dla niej odżywcze
tak. kazde zwierze wyjada najpierw flaki: watrobe serce nerki i pluca
cleric
Senior forum
Senior forum

bo.. myszki sa male?
tak czy inaczej zjadaja te flaki. na discovery mowili ze np ten kto zje watrobe w stadzie wilkow jest przywodca :P reszta stada jej nie tyka czyli zwierzaki wiedza co to jest i gdzie tego szukac. pozatym ma jakies tam wartosci odzywcze
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Prawda jest taka, że najbardziej odrzywcze częsci to właśnie wątroba, mózg i serce. Poprostu. Większość drapieżców skupia się własnie na tych organach. Przykład: Niedźwiedzie w czasie rozmnarzania się łososi łapią je i odgryzają tylko głowę. resztę pozostawiają, poniewarz zwierzyny jest pod dostatkiem a mózg jest wysoce energetyczny.
ubik
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: ubik »

- kolesie spotkali chupę w lesie, czy coś takiego. Mi to wygląda na łysego człowieka, ale warto się zainteresować.
Kazzone
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Kazzone »

ubik już omówiliśmy ten filmik, i został on obalony: To jest ten golum z jaskini z The lord of the ring. :) Tylko odpowiednio zmieniony komputerowo, zobacz jego reakcja jest identyczna jak w filmie (chodzi mi o ruch postaci).

Wróć do „Kryptozoologia - nieznane zwierzęta”