Duchy
-
- Aktywny pisacz
-
- Dyskusjoholik
-
- Dyskusjoholik
-
- Nowa Krew
Dla ciekawostki, jak już jesteśmy przy temacie 'mój dom/coś co znam leży na cmentarzu', to opowiem, że kiedyś na terenie mojej podstawówki znalazłam ładną płytę, którą z nudów postanowiłam wykopać i sprawdzić co jest pod nią (niech żyje radosna nuda! xD) - w końcu po dwóch dniach, z trudem ją podniosłam a tam głęboki grób a na dole szczątki. Pani wmawiała mi, iż tam są wodociągi, jednakże swoją drogą fajny kształt mają te wodociągi - taka czaszka z dziurą w części czołowej xD
Koniec ciekawostki ^ ^
Koniec ciekawostki ^ ^
-
- Senior forum
-
- Aktywny pisacz
No... Takie drobne przeoczenie nieprawdaż? ![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
Jakieś 500 metrów od mojego domu jest cmentarz, z którego podczas dosyć częstych (corocznych) deszczów woda i błoto dosłownie leje się strumieniami z cmentarza nota bene na górce... Jak na razie się nic nie dzieje... Ale ciekaw jestem co się zacznie dziać, gdy do reszty zmyje niektóre miejsca pochówków bez nagrobków...
![Kwaśne oczko ;]](./images/smiles/icon_square2.gif)
Jakieś 500 metrów od mojego domu jest cmentarz, z którego podczas dosyć częstych (corocznych) deszczów woda i błoto dosłownie leje się strumieniami z cmentarza nota bene na górce... Jak na razie się nic nie dzieje... Ale ciekaw jestem co się zacznie dziać, gdy do reszty zmyje niektóre miejsca pochówków bez nagrobków...
-
- Nowa Krew
no właśnie te nie były - trumny też zero, a według standardów powinna być. Wiem, że na tym terenie kiedyś był kościół, a na boisku cmentarz - niewykluczone, iż mogli zastosować inną metodę pochówku, lub jakiś złodziej podczas wojny sobie zrabował mały grobowiec.btw, pod plyta chyba nie powinien byc dół, tylko ziemia.. szczatki się zasypuje nie? :p

Wszystko jest możliwe.