Demony
-
- Senior forum
rewers, wiek, w którym się człowiek urodził nie mają wpływu na IQ. Nie wiem, czy absolut istnieje, czy szatan ma piekło, ja w to wierzę i to jest fundament wiary. Nikt nie będzie ci tłumaczył, co to jest mitochondrium zanim nie poznasz podstaw chemii i biologii. Bogu i szatanowi brakowało czasu, by przekazać tę wiedzę ludziom takim samym, jak my, tylko cofniętym technologicznie?
-
- Forumowy maniak
Re: Demony
Pozwólcie ze powrócę do pierwotnego pytania. Demon to wcielenie zła. Nie ma czegoś takiego jak demon który się nawrócił. Z biblii wiemy iż szatan był aniołem o imieniu Lucyfer, został na wieki potępiony i stał się demonem.
Tak zastanawiam się czy demon pod wpływem kontaktowania się z ludźmi może zmienić się w istote dobrą? Albo chociaż czy moze być dobra dla istoty z która się kontaktuje czy całkowicie jest to wykluczone ? co sądzicie na ten temat ? A jeśli może się zmienić to czy demon nadal będzie demonem ? Bo nię będize zaliczać się juz do klasyfikacji demonów złych, czy może mają już same w sobie podział na dobre i złe demony (nie anioły).
Pozdrawiam