Podcast - internetowe audycje dźwiękowe Paranormalium

Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

lol pisze:Właśnie dlatego nikt Was nie słucha
Bzdura. Audycji emitowanych w internetowym radio słucha regularnie 20 osób, czasami nawet i 30, zaś audycje umieszczone na stronie były "podcastowane" po kilkadziesiąt razy każda. Jedni są zachwyceni, inni - tak jak np wy - psioczą że "mało spontaniczne"... jeszcze się taki nie narodził, co by wszystkim dogodził.

Narazie nie nagrywamy nic nowego, bo tak jak już mówiłem mamy jeszcze swoje obowiązki pozaaudycyjne, Mawerick ma sesje, ja mam egzaminy w dwóch szkołach, dopiero się to wszystko skończy na początku lutego i dopiero wtedy będziemy mogli wrócić do "audycjowania".

Ogłoszenie: podczas audycji w radiu w sobotę planujemy prowadzić dyskusje ze słuchaczami na czacie, więc już przynajmniej po części będzie "live".
Tomek

Post autor: Tomek »

Bla, bla, bla, bla.... i tak jest od dawna. Podobnie jak koledzy, rezygnuję z oczekiwania na audycje, które się nie pojawiają, a są non-stop zapowiadane... Olewam ten sajt.

Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

My jeszcze chodzimy do szkół, uczymy się, mamy masę obowiązków! Nie możemy cały czas siedzieć nad audycjami, to chyba oczywiste! Tak ciężko to pojąć???
Tomek

Post autor: Tomek »

Nie, wcale, jednakże skoro wcześniej mogły się pojawiać prawie co tydzień, a teraz nie ma od miesięcy to zrezygnujcie. Jeszcze sobie radio wymysliliście, a podcastu zrobić nie możecie... Skoda słów. Jedno wielkie kółko wzajemnej adoracji.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Audycje ukazywały się regularnie, bo nie mieliśmy tylu egzaminów, kółek i innych atrakcji natury edukacyjnej.

Teraz jak tylko będziemy mieli czas, zabieramy się do pracy.
DjJohn

Post autor: DjJohn »

Popieram przedmówców.Audycje są na strasznie niskim poziomie. Osoby, które zajmują się "recytacją" po prostu się do tego nie nadają. Moim skromnym zdaniem konieczne są drastyczne zmiany. W innym razie ten bardzo ciekawy pomysł zakończy się wielką klapą.

Mnie, podobnie jak innych, również irytuje ta nienawiść do konkurencyjnych -- jak Wam się wydaje -- audycji. bez urazy ale Paranormalium nikt nie traktuje poważnie. Postcast można uznać jedynie za eksperyment, który nie za dobrze Wam wychodzi. Mimo to nie jest to powodem do tego, by wyzywać przeciwników i poniekąd ich obrażać.

Życzę samych sukcesów, nowych lektorów i ciekawszych tekstów, disconnected.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

DjJohn pisze:Paranormalium
A skąd to wiesz?

W necie można znaleźć dobre serwisy, które niekiedy dość często korzystają z zamieszczanych przez nas informacji.

No chyba że masz na myśli audycje...
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Znajomy mi teraz podsunął taki pomysł, żeby robić audycje nie na kilka tematów, tylko na jeden temat, np cała audycja o kryptozoologii, cała następna audycja o UFO, następna o spiskach, następna o czymśtam...

Możemy spróbować w tą sobotę zrobić coś takiego, co wy na to?
Może w ten sposób uda nam się jakoś odbić od dna :)
qwerty

Post autor: qwerty »

He he he. Trochę Wam pojechali, ale trudno się nie zgodzić. Iv, Ty już lepiej nie wymyslaj :-)
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

qwerty pisze:Iv, Ty już lepiej nie wymyslaj :-)
...a ty się nie naśmiewaj z czyjejś pracy, bo pewnie sam niczego lepszego nie potrafisz zrobić.

Jak już Cogito zauważyła, my dopiero zaczynamy. Początki zawsze są najtrudniejsze.
qwerty

Post autor: qwerty »

Iv, to samo powie Marcinkiewicz. Jednak niczego to nie zmienia, bo po prostu się nie nadaje na to stanowisko -- podobnie jak Wy nie potraficie wyraźnie czytać i macie problemy z wymową, trema niczego tu nie wnosi.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Jak czegoś nie umiemy, trudno, postaramy się poprawić nasze błędy. Jak trzeba to wymowę też poćwiczymy.
Tarcza

Post autor: Tarcza »

Moim zdaniem lepiej wykorzystajcie swą energię na teksty. Co tu dużo mówić, jak już inni napisali, audycje Wam nie wychodzą.

P.S. Jeden z czytających ma jakiś regionalny akcent (wioskowego chłopca). Jak już chcecie nagrywać, to go zmieńcie, bo robi z poważnego tekstu wychodzi średnio śmieszna komedia!
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

Tarcza pisze:regionalny akcent (wioskowego chłopca
nie no bez jaj O_o który niby?
gizmo

Post autor: gizmo »

Powiem tak, rzeczywiście, jeden głoś ma coś z małego, "wioskowego" chłopca (ja bym tu jescze dodał, że to pewnie ten który udziela się jako śpiewak wysokotonowy w jakimś "kurku"). Dugi natomiast jest strasznie sztuczny i aż nie można wsłuchać się w to co on czyta. To tyle z mojej strony. Może by tak jakaś kobieta to czytała? ;-P
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Chcieliśmy dziewczyny z forum zaangażować, ale się potwornie wstydzą :P
A szkoda, bo Leśna na przykład ma całkiem fajny głos ;)
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

NO i cóż mam powiedzieć, oczekiwanie na kolejne audycje może być męczoące, rozumiem to, jednak mam sesje, i ciężko mi wytrzaskać choćby 20 minut na to,żeby coś nagrać. Szczególnie, że zwykle nagranie 10 minutowego artu trwa 30 minut. Jeśli chodzi o dykcję, to być może nie jest ona na wysokim poziomie, bo nie uczymy się artykułów na pamięć, i nie są to żadne konkursy recytatorskie. No i nie jesteśmy profesjonalistami.
McKirk

Post autor: McKirk »

Witam,

Tu słuchaczom nie chodzi o profesjonalizm, ale o zwykłą wadę wymowy lub też naszłości językowe związane z danym regionem, z którego pochodzicie. Dla niektórych bywa to bardzo denerwujące, więc może lepiej znalazłby się ktoś inny do odczytów, a Wy zajmijcie sięstroną merytoryczną audycji.
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

ale jesli nie ma nikogo chetnego do zastepstwa to co maja chlopcy zrobic?

Wróć do „Podcasty Paranormalium.pl (2006-2007, 2010-2012)”