Chupacabra

Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Post autor: Assassinio »

a i tak coś mi się wydaje że ta liczba jej ofiar jest zawyżona..
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Oleńka »

Złapali tylko nic nie chcą ujawniać.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

no bo jest to ich "produkt" a liczba ofiar 2500 (i to tak dokładnie ;)) jest zawyżona... bo nie jeden był "świadek" co sobie bajki wymyślał..

tak więc pozostaje przy twierdzeniu że to genetycznie zmodyfikowana małpa.
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Kiedrzu »

Oleńka pisze:Ps.Jak się nazywa ta drużyna co ma chupe za maskotke?
Chyba FC Chupa, ale moge się mylić.
Od razu mówie, że ten klub zapewne gra w lidze okręgowej.

Wracając do tematu...to opcja z rezusami jest najlepsza i w tej chwili najbardziej wiarygodna.
swat
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: swat »

Assassinio pisze:a liczba ofiar 2500 (i to tak dokładnie ) jest zawyżona...
Raczej zaniżona bo są liczone tylko zwierzęta domowe, a nie wszystkim chce się biegać i liczyć w lesie martwych saren.

A może to bez pomocy Amerykanów człowiek zjadł jakąś roślinke i wyszło mu to bokiem. To by pasowało do tego co pisała Oleńka że jest spokrewniona z ludźmi.
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

Kiedrzu pisze:ale nie na pawianach.
to tu się zdziwisz... bo na pawianach też, choćby w Instytucie Transgeniki w Michigan... nazwy nie jestem pewna, po południu przytoczę Ci odpowiedni fragment wypowiedzi pracowniczki tego istytutu dt. badań na pawianach
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

No a jeśli nawet...w 70% przypadków, małpy z laboratorii to są z Azjii.
Rezus jest hodowany jako zwierzę laboratoryjne, gdyż wykryto u niego po raz pierwszy czynnik Rh we krwi, ponadto dzięki badaniom nad rezusami możliwa stała się produkcja szczepionek przeciwko chorobie Heinego i Medina.

Zresztą gigantyczne i zmutowane "papio" też swe miejsce w kryptozoologii mają...kilka takowych jest.
Mimo tego pozstaje przy zdaniu, iż w Puerto Rico, prowadzone są eksperymenty nad rezusami i być może takowe, są w tej chwili el chupą....
Assassinio
Senior forum
Senior forum

swat- ale w tą liczbe ofiar ludzie wliczyli też to czego nie zabiła chupacabra bo są różne historie i często są sprzeczne więc nie każde z tych 2500 zwierząt zabiła chupacabra.. niektore historie to bajki, niektóre to mistyfikacje a w niektórych mogło być to inne zwierze.
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Assassinio pisze: a w niektórych mogło być to inne zwierze.
No właśnie ale jakie ?
Nie ma co ukrywać duża część zwierząt hodowlanych została zabita.
Jeśli nie mogła by to być chupa to kto ?
Na Puerto Rico, praktycznie nie ma dużo gat. zwierząt....kilka endemicznych gat. ptaków(zresztą najwięcej jest tam ptaków), kilka gat. gadów(najw. legwan bodajże nosorogi czy jakis tam ma 1m-1.2m), liczne płazy...
Z ssaków są tylko:
-manaty, żyjące w pobliskich zatokach
-szczury, zawleczone
-koty, jw
-liczne gat. owocożernych nietoperzy
- oraz ichneumony, czyli mangusty, sprowadzone na tą wyspe w celu, pozbycia się szczurów
Tak więc wśród tych zwierząt nie ma odpowiednika chupacabry.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

albo jest to zwierze sprowadzone z innego rejonu świata które wyszło na wolność i się zaklimatyzowało.. ale to też troche abstrakcyjna teoria
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

No ale jeśli takowe ma być to jakie?
Żadne zwierze, nie zostawia na ofiarach takich śladów jak rzekoma chupacabra...
Zresztą połowa sskaków na tej wyspie, została sprowadzona przez człowieka choćby koty i mangusty.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: The Little One »

Kiedrzu pisze:Żadne zwierze, nie zostawia na ofiarach takich śladów jak rzekoma chupacabra...
Hmm... a może te ślady nie są autentyczne? Dlaczego od razu zostało to uznane prawie za pewnik? Nie zdziwiłabym się, gdyby w istocie Chupacabra okazała się tylko Atrakcją Turystyczną i Maskotką Puerto Rico, a cała resztą to poprostu zmyślone relacje. Niewykluczone też, że ktoś poprostu z nudów zabawiał się bydłem, albo nic podobnego w ogóle nie miało miejsca.
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

No tak, ale ktoś dla zabawy nie zabijał by 20.000 sztuk bydła, drobiu, kóz i królików !?!
Zresztą, rany na ciele ofiary, były wykonywane z chirurgiczną precyzją.
Czyżby w Puerto Rico, biednym kraju, było 20.000 chirurgów ?
Nie.
Nie dla samych rolników strata, zwierząt była największa, dla państwa to też poważny jest cios.
Jest tysiące obserwacjii tego stworzenia w tej wyspie.
W centrum tej wyspy, na same wypowiedzenie słowa chupacabra, wywołuje wśród miejscowych, strach i niepokój.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Możliwe, że coś w tym jest.
Ja jednak nie sądzę, żeby liczba tego zabitego bydła była wiarygodna, a poza tym- czy zostało potwierdzone to, że rzeczywiście bydło posiadało rany wykonane z chirurgiczną precyzją??
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Tak było to potwierdzone, prawie w każdym przypadku, przez weterynarza, który zazwyczaj po takim zajściu musiał przybyć.
Najczęściej ofiarami były kozy, potem "króle", drób i króliki.
Ofiara przeważnie miała jedną rane, na karku/szyi, ofiara też nie posiadała krwi.
jakby ktoś z niej wyssał....
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Wiem, wiem o tym braku krwi itd. Mimo wszystko, jakoś mnie to nie przekonuje. Byc może się mylę, ale dalej uważam to za mało realistyczne.
Ponadto myślę, że wszelkie poszlaki, i te nawet "udowodnione" fakty są mało prawdziwe...
Caniche
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Caniche »

Croppka ma rację, mimo że chupa jest zwierzęciem które może istnieć to jednak jej istnienie jest mało prawdopodobne. Doniesienia o tej istocie zaczeły się ok. 1991 roku, jest jednak niemożliwe aby wcześniej tych doniesień nie było. A może były? Tylko nie wyszły na światlo dzienne.
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

No dobra.
Chupa nie istnieje....
Ok.
Ale, jak wyżej napisałem co jest prawdziwym sprawcą tych wszystkich zdarzeń ??
Masowa halucynacja ??
Czyżby to był kolejny przypadek z serii sasquatch, ogopogo i przyjaciele ??
Jeśli nie chupa to co ??
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Nie pytaj mnie, kto jest sprawcą, bo tego nie wiem :D

Wróć do „Kryptozoologia - nieznane zwierzęta”