Chupacabra

Bigfoot, Yeti, Chupacabra i inne zwierzęta, które istnieją wg rozmaitych podań, legend i relacji świadków, a których istnienie aktualnie odrzuca współczesna zoologia
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Post autor: Assassinio »

równie dobrze to może być bajka, wiesz wtedy kiedy powstało relacji było dużo bo była "mania" na to i wtedy też mówili albo się komuś wydawało że widział chupacabre. A teraz jak ucichło to jest mniej.
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: The Little One »

Osobiście najbardziej skłonna byłabym uwierzyć, że to ta zmutowana małpa, która uciekła Amerykanom spod łap. Stąd też pewnie niektóre relacje o tym jakoby miała latać- przecież niektóre gatunki małp potrafią bardzo daleko skakać, co czasem przypomina "latanie".
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Kiedrzu »

Więszkość mieszkańców tej wyspy uważa iż chupacabra ,jest isotą która uciekła z bazy wojskowej.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

bo to najbardziej prawdopodobne...
Kiedrzu- bo widze że się orientujesz w temacie, masz na zapasie jakieś ciekawe zdjęcie przedstawiające chupacabre :P może znalazło by się coś lepszego niż fotomontaże i jedno nagranie z człowiekiem wstającym z ziemi :)
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

Obrazek

rezusik malutki... naczelny, więc niby by pasowało, że taka humanoidalny chupachups..

tylko że naprawde ostro zmutowany, bo rezusy są bardzo przyjazne

no i są roślino- i owadożerne - nie ma mowy o mięsie/krwi

a dna roślinne? nie wiadomo, jakiej rośliny? jakiejś owadożernej pewnie, skoro taka ta czupa drapieżna - rosiczka, muchołówka lub dzbanecznik
Assassinio
Senior forum
Senior forum

no w sumie by pasowało, poza tym jedzeniem..
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

może to krzyżówka z jeszcze jakąś małpą? rezusy są małe, malutkie... pawiany za to są duże, baaardzo agresywne i mają wielkie kły
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

No ja nie wiem czy rezus jest "małą małpką".
Mała małpką to ja moge nazwać wszelakie pazurkowce.
Rezus jest blisko spokrewniony z hulmanami, langurami i makakami, a te małpy do maluszków nie należą.
Amerykanie prowadzą badania naukowe bardzo czesto na małpach, ale głownie na kapucynkach, różnych gat. makaków, rezusy ale nie na pawianach.
Pawiany to są groźne ssaki i dlatego nie są chętnie prowadzone nad nimi badania.
Rzeczjasna, to są moje przypuszczenia i takie jest moje zdanie, bo przecież ja tam co 2 dni w tej bazie wojkowej to ja nie urzęduje...
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Trochę dziwna byłaby to mutacja, bo przecież małpa ta nie zawierałaby dodatkowo tylko genów roślinnych, ale przecież, jak wykazały te jakies tam badania, również dna ludzkie.
Może to było dna jakiegoś płatnego zabójcy :lol:
Assassinio
Senior forum
Senior forum

jak dla mnie ta historyjka z dna jest naciągana..
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Pewnie tak. Jak wszystko inne.
Jak dadzą jakieś konkretne i namacalne dowody na istnienie chupacabry, to uwierzę :D
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

No właśnie, tylko skąd wziąsć takie dowody(jeśli takowe wogóle są).
Gdyby były, to naukowcy by sobie je "pomacali" i po kłopocie ;).
The Little One
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Pewnie, że by sobie pomacali i to zapewne bardzo chętnie :D
Jednak ja z natury nie szybko potrafię uwierzyć w cokolwiek.
Także jak narazie cała ta chupacabra, o której się słyszy rzadziej lub częściej- zależnie od mody, to poprostu wymysł i tyle.
Kiedrzu
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Ale pamiętajmy, iż w każdej opowieści jest zawsze ziarno prawdy....coś w tej chupie jest;).
Swego czasu w Meksyku robiła furore koszulka z chupą.
Chupa też jest do dziś dnia, maskotką pewnej drużyny piłkarskiej w Meksyku.
Może cała ta historia to wielka bujda...moze to reklama Puerto Rico, by ten mały kraj został wreszcie zauważony...a może to prawda...zresztą to nie moja działka ;).
Chupa to jedna z wielu kryptyd, a inne zaslugują na większą uwage niż chupacabra.
Assassinio
Senior forum
Senior forum

chupacabra jest po prostu rozsławioną historyjką ;)
Oleńka
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Oleńka »

Bujda z ,której ofiarą jest 2500 zwierząt?!Nie sądze aby prostym ludzią z Porto Ryko chciało się na dłuższą mete wymyślać takie rzeczy ,zwłaszcza ,że zwłoki zwierząt są badane przez niezależne instytuty naukowe a oni już bardzo dobrze badają takie zwłoki i napewnoby wykryli ,że to jest sprawka człowieka.Zresztą komu by się chciało tak specyficzny sposób zabijać tak dużo zwierząt dla niepewnych zysków ze sprzedarzy maskotek czy koszulek...

Ps.Jak się nazywa ta drużyna co ma chupe za maskotke?
Assassinio
Senior forum
Senior forum

Oleńka- pomyśl też w drógą strone, jakby tam coś było to by to już ZŁAPALI!!
Assassinio
Senior forum
Senior forum

czyli wychodzi na to że najbardziej prawdopodobnym stwierdzeniem jest to że jest to "stworzony" przez amerykanów okaz.. np jak to było wcześniej zmutowana małpa..
Caniche
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Caniche »

Relacje i ofiary chupy są dość realne ale sama chupa to chyba jakieś wyimaginowane stworzonko dzisiejszej ludzkości.

Wróć do „Kryptozoologia - nieznane zwierzęta”