Sny
-
Fenikt
- Administrator

-
Kura
- Forumowy maniak

A mnie się przysnilas Vill. i Callista tez. tylko, ze to bylo jakis tydzien temu. to byla jakas kamienica. nie wazne po co jak i dlaczego, ale wiem, ze trzeba bylo zabic wampira (demona?) no i razem się przygotowywalysmy (mialysmy jakies notatki, kartki ze zankami, a Callista byla za drzwiami (my siedzalysmy razem pod tymi drzwiami na klatce schodowej, w tych wszystkich notatkach), a Callista powiedziala, ze ona z tym nic nie ma wspolnego i jedyne co moze, to dac nam kilka kartek (notatek), tak wiec "podawala" nam je podsowajac pod drzwiami.
A dzisiaj....
snil mi się tramwaj (jak dla mnie to zlu znak-przekonalam się juz o tym nie jednokrotnie. nie wiem dla czego akurat to...
), a pozniej bylam na rynku i zajelam się takim slicznym kotkiem. lasil się do mnie itp. a teraz, jak wracalam ze szkoly, to zobaczylam obok przystanku rozjechanego kotka. strasznie wygladal...
i nie wiem, czy to nei jest jeden z poldzikich kotow z naszego osiedla, ktorego udla mi się juz prawie oswoic.... bo futerko mial takiesamo.... 
A dzisiaj....
-
Kura
- Forumowy maniak

zeby nie bylo niedomowien. kot we snie byl jak najbardziej normalny, to ten juz w realu zostal zmasakrowany.Skóra 66 pisze:co symbolizuje we śnie rozjechany kot... Confused
jezeli chodzi o koty, to w moim senniku jest napisane, ze jezeli przysni się kot, to to oznacza falsz ze strony przyjaciol, jakies nieszczescie itp. no, chyba, ze kot się oddala, lub cos w ten desen. w tedy jest tak, jak gdyby to "niebezpieczenstwo" się oddalalo, znikalo, odchodzilo. ja juz się przekonalam, ze to co jest napisane we wszelkiego rodzaju sennikach, to tylko bardzo ogolny "plan ramowy", ewentualne znaczenia. a tak na prawde, to sami musimy do tego dojsc. to tak jak z moim kotem... ja wiem, ze kiedy sni mi się kot, to to jest pozytywny znak. ale tramwaj w moim snie tez byl. co prawda w senniku nie ma czegos takiego jak tramwaj, ale juz wiem, ze to (w moim przypadku) oznacza cos zlego (dezorientacja, brak energii do konkretnego dzialania, takie "rozdziamdzianie" energetyczne, zagubienie itp.)
moje sny (z tego co zauwazylam) sa adekwatne do kilku najblizszych dni. zwykle mowa mi o tym, co się zdazy dzisiaj, moze jutro... ale to kwestja indywidualna.
-
Fenikt
- Administrator

-
Kura
- Forumowy maniak

-
Fenikt
- Administrator

-
Kura
- Forumowy maniak

W zasadzie mam kilka "domow", ten z ktorego się przenosz tu do was, spie w nim i wykonuje wszelkie czynnosci pomocne przy przebywaniu w innych "domach".
a tak konkretniej, to nie jestem tak dokladnie z krakowa, a z obrzezy (nie wiadomo dokladnie, bo ani miasto, ani pobliska gmina Zielonki, nie chca się przyznac do naszego osiedla
) a innym domem w ktorym mozna mnie rownie czesto, jak nie czesciej spotkac to oczywiscie rynek (adas, planty (koleczka), garbarska (najlepszy monopol w calym krakowie!) i waly (to tak na pamiatek dawnych czasow, robimy systematycznie "oblezenie wawelu" i debatujemy o wplywie rozowych owiec na sily alianckie podczas drugiej wojny swiatowej
)
a tak konkretniej, to nie jestem tak dokladnie z krakowa, a z obrzezy (nie wiadomo dokladnie, bo ani miasto, ani pobliska gmina Zielonki, nie chca się przyznac do naszego osiedla
-
Fenikt
- Administrator

JEzu my się moze znamy
:D:D Na grbarskiej mieszka moja przyjaciolka a monopol rzeczywiscie powszechnie znany
:D Kraze tez w okol wawelu walow itp czasem
Chodze czesto w czarnym skorzanym plaszczu, z kostka na ktorej sa naszywki Limbonic Art Christ Agony Lux Occulty i Dimmu Borgir (z czarnym ekranem)
sporo ludzi mnie zna
to co na winko/piwko w wakacje?:D
-
Kura
- Forumowy maniak

-
Kura
- Forumowy maniak

-
Maeveen
Dokładnie tak jestKura pisze: ja juz się przekonalam, ze to co jest napisane we wszelkiego rodzaju sennikach, to tylko bardzo ogolny "plan ramowy", ewentualne znaczenia. a tak na prawde, to sami musimy do tego dojsc.
P.S. Widzieliście "Waking Life" ? tam było to bardzo "obrazowo" i zrozumiale omówione
-
Kura
- Forumowy maniak

Wedlug mnie, istnieje tez pojecie tzw. swiadomosci zbiorowej (niektorzy twierdza, ze jest nia podswiadomosc, inni, ze w podswiadomosci znajduje się tylko pewien... "folder?" z wlasnie taka swiadomoscia)
ta wymieniona wyzej "swiadomosc zbiora" to miejsce, gdzie jest miejsce dla np. znaczen symboli. to taka jak gdyby matryca pewnych pojec. niektorzy twierdza, ze to czesc naszej "pamieci komorkowej", taka jak gdyby pamiec naszych przodkow, zawarga w genotypie.) fakto pozostaje faktem, ze takie matryce kulturowe, za bardzo uniwersalne i jakos w nas siedza. wydaje mi się, ze wlasnie na ich basie sa tworzone wszelkiego rodzaju senniki.
dopiero, kiedy mamy jakiekolwiek, blade pojecie na temat wlasnej pod/swiadomosci, tego co w nas siedzi, mozemy zaczac zastanawiac się nad wlasciwym znaczeniem danego symbolu/obrazu, ktory pojawil się nam w snie.
nasza samoswiadomosc, to taka "nakladka" na oprogramowane podstawowe, jakim jest "swiadomosc zbiorowa", ta "matryca pierwotna".
ta wymieniona wyzej "swiadomosc zbiora" to miejsce, gdzie jest miejsce dla np. znaczen symboli. to taka jak gdyby matryca pewnych pojec. niektorzy twierdza, ze to czesc naszej "pamieci komorkowej", taka jak gdyby pamiec naszych przodkow, zawarga w genotypie.) fakto pozostaje faktem, ze takie matryce kulturowe, za bardzo uniwersalne i jakos w nas siedza. wydaje mi się, ze wlasnie na ich basie sa tworzone wszelkiego rodzaju senniki.
dopiero, kiedy mamy jakiekolwiek, blade pojecie na temat wlasnej pod/swiadomosci, tego co w nas siedzi, mozemy zaczac zastanawiac się nad wlasciwym znaczeniem danego symbolu/obrazu, ktory pojawil się nam w snie.
nasza samoswiadomosc, to taka "nakladka" na oprogramowane podstawowe, jakim jest "swiadomosc zbiorowa", ta "matryca pierwotna".
-
Fenikt
- Administrator