Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
Tiamat pisze:
To naprawde malo w zyciu widziales, albo poprostu wiekszosc zdjec jakie robiles i widziales, byly robione aparatem analogowym. na cyfrowkach orby to jest wrecz standard i jest to kurz, pylki, krotko mowiac wszystko co male i lata w powietrzu.
Robiłem zdjęcia i analogowymi i cyfrowymi, aparatami z telefonów, dużymi lustrzankami z matrycą też. Szczerze powiem, że sporo mam do czynienia z fotografią. Mój ojciec ma na tym punkcie hopla.
Tiamat pisze:Orby pojawiaja się tylko na cyfrowkach, przed fotografia cyfrowa nie bylo tego na zdjeciach, jest to typowy efekt w fotografii cyfrowej,
mylisz się O_o pierwsze orby pojawiły się wraz z pierwszymi aparatami.
Tiamat pisze:A zdjecia z orbami gdzie się pies lub kot na na nie patrzy to przypadek.
sa zdjecia gdy wlasciciel kota czy psa widzac ze zwierze czemus się intensywnie przyglada lapie za aparat i strzela pare fotek na ktorych widac fruwajace orby.
nie o to chodzi, chodzi o pokazanie czegos kotu co na kamerze jest niewidoczne np z powodu ciemności, a oczy kota widac bo świecą, i tym podobne sposoby..
BTW- łatwo to przerobić bo wystarczy dostosować ruch orba do ruchów głowy kota
cleric pisze:Tiamat napisał/a:
a kazdy fotograf się smieje
jak nie wie co powiedziec to się smieje
wie więcej niż ktoś kto nie jest w temacie..
BloodLust, - wiesz, może i według ciebie jesteśmy sceptyczni, ale lepsze to niż mówienie że każdy kurz ktory to się pojawi na zdjęciu to duch, albo że światem włada jakiś wielki nadety bufon(zwą go bogiem ), albo gdy ktos wierzy we wszystko co przeczyta.. jak tak masz to współczuje
BloodLust pisze:w jaki sposob powstaja orbsy bez uzycia lampy blyskowej i bez bezposredniego kontaktu z mocniejszym swiatlem..?? albo na aparatach nie-cyfrowych.
cleric pisze:BloodLust napisał/a:
w jaki sposob powstaja orbsy bez uzycia lampy blyskowej i bez bezposredniego kontaktu z mocniejszym swiatlem..?? albo na aparatach nie-cyfrowych.
zaraz Ci powiedza ze kurz swieci własnym swiatlem
pff.. i mówi to ktoś kto wierzy że światem włada wielki nadety facet
to że ja nie ryje z ciebie bo wierzysz w coś dla mnie głupiego a ty mi walisz takiego teksta bo ja nie wierze żeby orby były jakąś energią czy innym bzdetem.