Bomba Atomowa w starożytnych Indiach.

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Raczej kosmici, ponieważ UFO znaczy tyle co Niezydentyfikowany Obiekt latający :)
agnieszkaplus3
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: agnieszkaplus3 »

Meteoryt jeśli zdetonuje na pewnej wysokości to topi skały takich miejsc na ziemi jest pełno. Naukowcy zmieniają swoje poglądy i dzisiaj poważnie podchodzą do takiego zagrożenia. Amerykanie wydają miliardy bo coraz głośniej mówi się o cyklicznym zagrożeniom. Potop, lata około 2250 pne., rok 1199 pne. i inne. Prawdopodobnie z tym zjawiskiem można łączyc oczekiwanie mesjasza, który zmieni świat. Warto wiedziec że mesjasza oczekiwano w latach 250-150 pne., dlatego muzułmanie nie uznają Jezusa za mesjasza a Machometa tak bo żył w odpowiednim czasie, budda również pojawia się na scenie histori w odpowiednim czasie. Meteoryt tunguski pojawił się o czasie plus-minus 5 lat. I dzisiaj z taką dokładnością to nawet ja licze a jeśli by nad tym posiedziec to można osiągnąc dokładnośc plus-minus 2 lata co pozwoliło by wydatowac potop z dokładnością plus-minus 10 lat.
leszek

Post autor: leszek »

Tak naprawdę niewiele wiemy o naszej najodleglejszej przeszłości...nawet nie mamy do końca pojęcia co spowodowało zycie na Ziemi...Tak jak wielu z was pisze mogła to być ingerencja obcych-Kto wie może Oni byli tu już od bardzo bardzo dawna?-jeszcze przed dinozaurami?może to oni nadali nam istnienie?Może to Oni prowadzili na Ziemi Wielkie Wojny o których nawet prorocy nie śnili?Może to Oni natchnęli ludzi do napisania Biblii?Może to oni pomagali budować piramidy i taszczyć posągi na Wyspę Wielkanocną? A co z przeslaniami z literatury sumeryjskiej dot. Enuma elisz?Czy rzeczywiście był to tylko pesymistyczny obraz początków świata czy może rzeczywiście trwała jakaś Wielka Bitwa Bogów? Jak widać zbyt wiele jest znaków zapytania dotyczących przeszłości a wszysko opiera się wyłącznie na domysłach...Historia nigdy nie stawiała pewnych odpowiedzi-furtka zawsze była otwarta.Nie mi dane jest jednak sądzić co może być prawdą a co nie.Jedno wiem na pewno:Ten świat ma więcej tajemnic niż mogą pojąć nasze umysły i najśmielsze wyobraznie
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Caine »

Fajny opis.... Ja mysle ze teoria naukowcow "wszechswiat i zycie powstalo od wielkiego wybuchu" jest idiotyczna oni poprostu nie moga tego racjonalnie wytlumaczyc, tak naprawde nie dane nam jest wiedziec jak powstalismy i jak wygladalo zycie przed naszym swiatem.....
Nightwalker
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: Nightwalker »

Caine pisze:Ja mysle ze teoria naukowcow "wszechswiat i zycie powstalo od wielkiego wybuchu" jest idiotyczna oni poprostu nie moga tego racjonalnie wytlumaczyc
A jakie inne "racjonalne" wytłumaczenie można wziąść pod uwagę? Jeżeli ta teoria jest dla ciebie idiotyczna, podaj lepszą. Dla mnie idiotyczna jest teoria mówiąca, że bog kliknął palcami i stworzył świat.
Zycie natomiast nie powstało z wybuchu, a za sprawą pewnych reakcji elektro-chemicznych.
Nightwalker
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: Nightwalker »

To akurat nie jest problem w porównaniu z pytaniem - kto w takim razie stworzył boga, jak posiadł taką moc, po co to wszystko zrobił i skąd ktoś może wiedzieć co było na długo przed powstaniem świata/Ziemi/życia/ludzi.

Poza tym, tego opisu biblii nigdy nie brałbym tak dosłownie, uznając to od razu za nową teorię stworzenia świata.
Caine
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Caine »

tez nie zgadzam się z tym ze bog stworzyl swiat ale wielki wybuch to troche dziwne oczywiscie nie wykluczam takiej mozliwosci ale powiedz czy tylko my jestesmy na tym swiecie jedynymi istotami zyjacymi i inteligentnymi..........

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”