OOBE - pytania

Tematy dotyczące świadomego śnienia (LD), doświadczeń pozacielesnych (OOBE) oraz podróży mentalnych. Pytania o sposoby osiągania, ćwiczenia itd LD i OOBE prosimy umieszczać w przyklejonych tematach
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Lustro - metoda na OOBE

Post autor: Ivellios »

Chcesz poznać metodę skuteczną na OOBE ? Dla Wielu ona, może stanowić klucz. W moim przypadku tak jest. Dzięki niej łatwo jest wyjść z ciała. Ta metoda to lustro. Przeczytaj więcej aby zrozumieć zasadę jej działania.

Do tej metody najlepiej przystąp, jeśli będziesz w stanie transu, bądź półśnie. W takim stanie możesz bez problemu sobie wszystko wyobrazić a jednocześnie Twój umysł i ciało jest odprężone.
Zacznij wizualizować iż idziesz po kamiennych stopniach. Całe otoczenie jest ciemne nie widzisz niczego poza stopniami i na ostatnim największym kamiennym stopniu znajduje się stare duże lustro. Na każdym stopniu kamiennym znajduje się wyryta liczba zaczynając od 10, a kończąc na 0 (na stopniu 0 znajduje się lustro). Kamienne stopnie wiszą na wysokości nie widzisz dnia, na dole jest totalna pustka. Nie widzisz żadnych ograniczeń terenu. Stopnie są oddalone od siebie. Rób duże kroki i przechodź na coraz to dalszy (a bliższy stopniu 0) stopień. Przy czym uważnie obserwuj numery, które masz pod nogami. Poruszaj się spokojnie, po woli. Każdy stopień to coraz większy trans. Coraz mocniej odczuwasz wibracje. Zatrzymuj się i obserwuj numery. Na końcu wejdź na blok z lustrem. Obejrzyj dokładnie całe lustro. Zobacz jak wygląda. (Pamiętaj abyś w lustrze nie widział własne odbicia). Dotknij lustro rękoma, niech Twe ręce przejdą na drugą stronę lustra. Pewnym krokiem przejdź cały przez lustro.

Prawdopodobnie jak przejdziesz przez lustro, przejdziesz na drugą stronę. Twa dusza opuści ciało.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Słów kilka na temat OOBE

Post autor: Ivellios »

OOBE- Out of Body Experience dosłownie znaczy „Doświadczenie poza ciałem”. Krótko mówiąc jest to wędrówka duszy[ciała astralnego] w astralnym świecie. Duszy ,która oddzieliła się od ciała.

Ten stan jest często spotykany u ludzi ,którzy ulegli ciężkiemu wypadkowi lub podczas śmierci klinicznej. Dla Nich jest to najbardziej niezwykły i wspaniały stan jaki przytrafił się im w życiu. Zmienia ich to całe życie. Nie są wtedy już tacy jak byli przed tym wydarzeniem. Nie trzeba ulec wypadkowi aby doświadczyć tego wspaniałego stanu. Można wywołać go świadomie poprzez medytację lub świadomy sen. Zanim zaczniesz poszukiwania i próby w osiągnięciu oobe zadaj sobie pytania:
-Po co mi to?
-Co to zmieni jak osiągnę?
Kreuj dużo pytań i na nie odpowiadaj. Uwaga jedna rada zapamiętaj musisz mieć czysty umysł. Więcej o tym w artykule o nazwie czysty umysł.
mpover
Nowa Krew
Nowa Krew

Moje OBE 2 strony medalu

Post autor: mpover »

Czesc jestem tu nowy na tym forum postanowilem opisac moje przygody zwiazane z OBE. Moja pierwsze zetkniecie z OBE mialo gdy mialem ze 6lat wtedy wyjasnialem sobie ze to byl fajny sen,sen ktory po uplywu 15 lat pamietam do dzis z tego wzgledu ze byl inny niz wszystkie do tamtej pory... Pamietam ze lezalem sobie na lozku z mama i siostra trzymalem je za obie rece gdy nagle zobaczylem siebie mame siostre podemna! jakbym wisial zaczepoiny na linie ale co 6letni chlopiec moze sobie pomyslec? mi się to wydawalo ze to jakis fajny lecz swiadomy i kontrolowany sen(teraz wiem co to bylo) w trakcie obserwowania pokoju pomyslalem ze fajnie by bylo poplywac! ale skad mi taka mysl przyszla? skoro jakies dopiero 10 lat potym nauczylem się plywac i wtedy poczulem jakbym caly falowal i wibrowal mile uczucie robielm fikolki w powierzu poprostu niezastanawialem się nad tym tylko się bawilem . Kolejna sprawa kiedy juz konczylem ta zabawe pomyslalem dobra wracam! jakbym wiedzial ze musze wrocic! ale skad ja to wiedzialem? i po chwili widzialem jak opadam na swoje cialo i pochwili się przebudzilem w tej samej pozycji co się widzialem! Po latach zapomnilem o tym snie wraz z wiekiem juz od malego zaczelo mnie interesowac jakies ytam tajenice ufo i wogole.niejestem pewien ile lat minelo od czasu tametgo juz nazwe to OBE ale kiedys pamietam gdy się przebudzilem nad ranem bylo juz dosc jasno w pokoju zza drzwi(az mi ciarki przechodza jak to wspominam!!) wpatrywala się namnie jakas istota!! widzialem ja tylko ulamek sekundy!bo ze strachu myslalem ze umre! miala duza glowe brak oczu tylko jaby same ciemne oczodoly i jaskrawo zolta twarz!! brr I od tego momentu zacznaja się dopiero dziwne schematy w moim zyciu...zaczelo się tak w wieku 14lat dziwny sen o swietle na niebie wszyscy uciekaja a ja niemoge cos mnie zatrzymuje 3razy pod rzad! niewiem co on oznaczal poj krotkim czasie pierwszy paraliz senny bylem szoku! co się zemna dzieje strach jaki wtedy generowalem byl chyba najbardziej ekstrymalny jaki moze czlowiek uzyskac.Czulem ze lece z niewyobrazalna predkoscia w gore nagle stop! a ja ze strachu nie otwieralem oczu i czulem obecnosc czegos! ze się namnie patrzy i jest nademna poprostu okropne.Po jakims czasie ucichlo to by znowu powrocic w inne postaci czylem znow paraliz ale takze jakas niewidzialna istote ktora się namnie kladzie! czulem to tak jakby ktos lekko mnie przescieradlem nakryl! i po chwili podniecenie sexualne wbrew myslom nie jest to przyjemnie po roku wszyszla taka gazeta faktor x i tam poraz pierwszy przeczytalem o tym paralizu co to moze byc podobna sa jakies zjawy na calym swiecie i przynajmnie wiedzielm ze nie jestem sa bo nikomu o tym niemowilem bo po co by się wysmiali? Pozniej po czasie juz nauczylem się przy wielkim wysilku woli mysli swojej wyrywac się tym istotom,wystarczylo ze lekko się ruszylem a ci ktorzy to maja wiedza ze to takie nie latwe poprostu jakby ktos cie wylaczyl twoje zmysly cielesne procz swiadomosci.I tak juz od ponad 5lat co 2 moze 3dzien mam takie schematy to juz dlamnie chleb powszedni lecz wyobrazcie sobie ile przez te 5 lat mialem nieprzespanych nocy!!! za duzo! po tylu razach potrafilem stwierdzic jaka moc ma istota ktora mnie nawiedza bo z moich wieloletnich obserwacji zauwazlem ze sa slabsze i mocniejsze tym się domyslalem po sile paralizu jesli mocny to wiadomo mocna sila.Najgorszy przypadek mialem gdy pomimo staran niemoglem się uwolnic to byla bardzo silna istota czulem jakby cale cialo mi podnosila z lozka i mnie szarpala!! to bylo straszne jedno jest pewne niewolajcie Boga w tym momecie bo to cos jeszcze bardziej się rozlosci! juz teraz wiem... i tak przez dluzszy czas nic nowego się niedzialo (caly czas ten sam schemat albo lece albo to cos) wiem ze doswiadczenia ze nasz strach dodaje sile temu czemus trzeba jak najmniej się bac to wazne! ale szkoda ze ja sam do tego wszystkiego musialem dojsc po tylu doswiadczeniach... neta mam od niedawna i w koncu po 6 latach gdy to juz stalo się noramlene ze moze w nocy cos byc. mialem paraliz wszystko ok bylem tylko z ojcem w domu.. on(ojciec)byl w drugim pokoju a ja standardowlo się chcialem się wyrwac o dziwo nieczulem istoty zadnej... tylko ze szybko lece... staralem się bardzo wyrwac i niemoglem mowie co się dzieje? otworzylem oczy patrze na swoja reke a ja ruszam dlonia!! i juz moja teoria ruszania palcami by się przbudzic legla w gruzach!! bylem przerazony co jest?! pochwili widzie jak unosze się przy scianie widze swoja polke i w ulamku sekund zrozumialem co się stalo:) pomyslalem udalo się!!! :) wisialem nad sufitem u mnie w pokoju i mysle co tu zrobic by poszukac dowodu ze to nie sen! musialem miec pewnosc... po tylu latach taka niespodzianka(niewiem komu mam to zawdzieczac sobie?)probowalem przez sufit na zewnatrz wyleciec co najciekawsz ze się niebalem... sufit okazal się dosc grubycieszko bylo się przebic pewnie niemialem tyle mocy by to zrobic albo doswiadczenia.Dalej się zastanawialem jaki tu dowod znalesc i nagle ojciec wchodzi do mojego pokoju!!!! a ja w szoku bo wisze nad nim i teraz pytanie czy on mnie widzi??? a jak tak to jak ja wygladam? zawolalem tylko tata i wydawalo mi się ze mnie zauwazyl i nagle bylem w lozku przykryty az po glowe spocony strasznie... odchylam koldre a ojciec stoi w tym samym miejscu co go przed chwila widzialem!!! To byl wystarczajacy dowod! ze to nie sen pozniej się pytalem go czemu wszedl? bo cos tam gadalem przez sen i myslal ze go wolalem! czyzby podswiadomie go przywolalem niewiem... i na koniec 3 moje swiadome obe mialem w zeszym roku w Wigilje albo Boze Narodzenie... a wtedy juz pomykalem przez sciany w pokoju!! (sciany sa chlodne jak się je przenika) latalem sobie i pomyslalem ze teraz moze się uda wyjsc wyleciec z chaty i udalo się mi przez okno :) i podlecialem na przeciwko do bloku do mojej bylej zobczyc ale jej niewiedzialem po chwili zatracilem obe w sen:( Ostanio nauczlem się wkraczac w sen kontrolowny tak przed snem mysle oczyms dlugo ze pochwili tam jestem i aktywnie swiadomie kreuje sen fajna sprawa:) na koniec wyjasniam dlaczego napisalem o 2 stronach medalu? bo wlasnie ja spotkalem się chyba ze wszystkimi aspektami tego co jest powiazane z obe i tylko 3razy pozytywne:( wiem ze moje nerwy duzo zawinily i moj strach starm się to juz zmieniac ale truno ostanio jeszcze slyszlem jakies glosy "chce z toba porozmawiac" kobiecy glos! kurde. Dzieki wszystkim za przeczytanie mojej historii duzo skroconej ale dajaca jakis obraz na temat ile wiem czekam na kometarze pytania chetnie odpisze.Bo wlasnie dzis postanowilem opowiedziec swiatu moje doswiadczenia z OBE (wszystko co napisalem jest szczera prawda negatywnych kometarzy niebede bral do serca bo to tylko swiadczy o nie wiedzy i glupocie! sorki za bledy ale z polaka bylem zawsze slaby) Pozdro!!!

Proszę korzystać z przycisku "PISOWNIA"!!!
//Ivellios
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Ja wyobrażałem sobie, że Jaga fruwa nademną :D wyobraźnia 6latka jest nieograniczona :)
Koffee
Senior forum
Senior forum

Post autor: Koffee »

mpover pisze:Moja pierwsze zetkniecie z OBE mialo gdy mialem ze 6lat
nikt mnie nie pobije :) byłam młodsza :P
mpover pisze:takze jakas niewidzialna istote ktora się namnie kladzie! czulem to tak jakby ktos lekko mnie przescieradlem nakryl! i po chwili podniecenie sexualne
sukkub :P

zgadzam się, że oobe ma dwie strony... jest ta lepsza i jest, niestety, ta gorsza :(

jednak zauważyłam coś takiego - osoby, które doświadczyły spontanicznego oobe i było to dla nich uczucie nieprzyjemne, pomimo tego strachu, itp. podświadomie (lub świadomie) starają się znów uzyskać ten stan

coś nas do astrala ciągnie.... czy tego chcemy, czy nie, kto raz wyszedł z ciała, będzie tęsknił za tym uczuciem...
Spooky

OOBE a relaks

Post autor: Spooky »

Czy są sposoby na relaksujące OOBE?? Czy śniąc można polepszyć swoją pamięć, rozwiązać problemy, wyluzować się, zaprogramować odwagę i oddalić strach i nieśmiałość?
hanif
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: hanif »

6 razy tak.

Wszystko co możesz zrobić na jawie, możesz też zrobić w świadomym śnie. Czyli możesz korzystać ze wszytkich metod pracy nad sobą tyle że jeszcze łatwiej niż na jawie. Sen to także wrota do nieświadomego umysłu, który może Ci udzielić odpowiedzi jeżeli tylko zapytasz.
Ismael
Nowa Krew
Nowa Krew

Zmęczenie a OOBE

Post autor: Ismael »

Mam pyt. Jak zmęczenie fizyczne wpływa na próbe OOBE ? Czy wtedy jest łatwiej czy trudniej ? Jakie macie doświadczenia ze zmęczeniem ?
Koffee
Senior forum
Senior forum

czasem zdarza się, że zmęczone ciało szybko wpada w trans, kiedy umysł jest jeszcze trzeźwy, wtedy możesz doznać oobe (informacja z innego, nieistniejącego już forum o oobe i ld właśnie)

chociaż mi się to nigdy nie zdarzyło, pewnie dlatego, że nie lubie oobe
Ismael
Nowa Krew
Nowa Krew

Leśna pisze:czasem zdarza się, że zmęczone ciało szybko wpada w trans

Jeżeli o mnie chodzi to jeżeli jestem bardzo zmęczony to właśnie wtedy podczas zasypiania wkręcają mi się najciekawsze i jednocześnie najbardziej realne wizje. Niby zmęczenie powinno wprowadzić ciało w trans , możliwe że to jest prawda . Jest tylko jedno ale ... trzeba powiedzieć umysłowi żeby niespał :]
Koffee
Senior forum
Senior forum

albo powiedzieć mu, że jest wypoczęty

bo podobno podświadomość niee rozumie słowa nie - jak mówisz nie śpij to rozumie śpij
Ismael
Nowa Krew
Nowa Krew

Leśna pisze: powiedzieć mu, że jest wypoczęty
Musze wypróbować taką afirmacje . Jak ja mało wiem :oops: . Swoją drogą może przydać się w wielu różnych sytuacjach nie tylko do osiągnięcia OOBE czy jakiegoś LD.

np. dzisiaj ... po 18 godź pracy i 3 snu :D Sry za OFT.
Raziel
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Raziel »

Jak jesteś zmęczony to szybciej usypiasz i ciężko jest zachować świadomość.
Sharp
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Sharp »

A ja słyszałem Hunter czy umiesz wejść w tak jakby medytacje czylki wyciszasz ciało i skupiasz się na odechu? ponieważ bez tego ani rusz jak ja za pierwszym razem tak wyszedłem to był mój pokój i jak miałem ten pisk to się obudziłem natychmiastowo oczywiście czytałem przypadki że w astralu nieumieli wrucić do ciała..
Nephesh

Post autor: Nephesh »

THC CNC :) miałem poprosić o zrobienie z tym czegoś, ale przynajmniej zrobiłeś to za mnie ;P
Sharp
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Sharp »

No wybaczcie ale chyba każdy wie i umie się doczytać? :P Naprawde nierozumiem ludzi co się czepiają :D

Wróć do „OOBE, LD, podróże mentalne”