Mieliście kiedyś kontakt z duchem?

Wszelkie tematy związane z życiem po śmierci, duchami, przeżyciami z pogranicza śmierci, itd. Co się dzieje z nami po śmierci? Przechodzimy w inną rzeczywistość? Wchodzimy do innego ciała? Czy może tylko umieramy i przestajemy istnieć?
Awatar użytkownika
Valthos
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Valthos »

Właśnie zdaje mi się że zły nie jest... ale co to chce odemnie?
Reaperd
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Reaperd »

Ja jeszcze nie mialem zadnego bezposredniego kontaktu z duchem. Zastanawiam się ile z histori tu napisanych mialo miejsce w rzeczywistosci, chociarz niektore sa mocno przesadzone to jednak nie podwazam ich realnosci :) A co do tego przeczucia ze ktos jeszcze jest oprocz mnie w pokoju to mam tak czasami gdy przebudze się w srodku nocy, umysl wtedy plata figle :) ale czy to do konca jest wina umyslu... kto wie :)
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

Reaperd, za swoją recze, nie wiem jak reszta :]
Valthos pisze:ale co to chce odemnie
bo ja wiem co one od nas chca? :]
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

tego się nie dowiesz doóki z tym, jak to nazywasz, porozmawiasz. Być może jego problem jest prosty i wystarczy np. że odmówisz za taką duszę jakąś modlitwę i przestanie Cię nachodzić.
Awatar użytkownika
Valthos
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Valthos »

Mawerick pisze:
tego się nie dowiesz doóki z tym, jak to nazywasz, porozmawiasz. Być może jego problem jest prosty i wystarczy np. że odmówisz za taką duszę jakąś modlitwę i przestanie Cię nachodzić.
Nom, wpadłem na to i odmówiłem. Już wszystko jak narazie normalnie jest :)
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

NO to widzisz. Zawsze warto stosować najprostrze sposoby!
cleric
Senior forum
Senior forum

Valthos pisze:jak narazie normalnie jest
jak narazie :P może się okazac ze to hwilowa przerwa
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Oczywiste jest, że duchy są wśród nas i nie unikniemy kontaktu z nimi, To jest oczywiste i nie ma się co spierać. Jednakżde manifestacje ich obecności nie są takie częste i wymagają od nas jakiegoś zachowania, np. tej prostej modlitwy. Może to im pomaga.
cleric
Senior forum
Senior forum

MARGOR, to musiało byc naprawde hardkorowe przezycie.. osobiscie ducha nie widziałam, ale wierze Ci. tez odczułam na własnej skórze ze o takich rzeczach nalezy mowic tylko osobom, które nie neguja zjawiska para :) mnie tatus powiedział, że od tego (co słyszałam i czułam) zaczyna się choroba psychiczna :P nie ma co, na rodzine zawsze mozna liczyc :/ ale co sąd ostateczny ma do ducha to juz nie wiem..
btw, szkoda ze nie potrafisz powiedziec czegos wiecej o ubraniu.. gdyby byl to mundur to bylo by pewne ze to jeden z tych nieszczesnych Niemców
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

A w mojej rodzinie przynajmniej najbliższej takie sytuacje się zdarzały i nikt tego nie neguje, z czego jestem strasznie zadowolony!MARGOR, Przeżycie, które opisałeś jest wyjątkowo interesujące. Wierze, że widzieliście rzeczywiście coś nie z tego świata.
cleric
Senior forum
Senior forum

Nameless One pisze:wyraźnie było widać ruch drewnianego schodka i dało słyszeć się stuk (buta/stopy
sam wiesz doskonale co widziałeś :) i sam napewno nie wierzysz ze to halucynacje :]
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

cleric pisze:sam napewno nie wierzysz ze to halucynacje
jak nikt kto widzi tamu podobne wydarzenia. Nikt nigdy nikomu nie wmówi, że takie coś to halucynacja.
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

My nie zawsze akceptujemy, wręcz przeciwnie przez to czym się zajmujemy często jesteśmy dużo bardziej sceptyczni.
cleric
Senior forum
Senior forum

Nameless One, akceptujemy bo sami ich doswiadczylismy i wiemy doskonale ze istnieja :P i wiemy jak reaguje otoczenie gdy starasz się komus o tym powiedziec :] reasumując: dobrze trafiłes :D

Wróć do „Życie po śmierci”