Co Wam się ostatnio śniło?

Tutaj omawiamy wszelkie tematy związane ze snami
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Post autor: DragonFire »

a ja poprosze kogoś uzdolnionego w tym temacie... żeby się wypowiedział...
śniło... mi się, że ktoś mnie obserwuje... znaczy takie wrażenie miałem, a po śnie czułem się jakby duch chciało coś wyrwać poza ciało, ale się temu czemuś nie udało. leże sobie i czuje swojego ducha jak lekki wiatr w środku ciała, myśle o czymś, a tu nagle taki mocny zryw, jakby mocna fala uderzyła w ducha, a potem cisza... :/

może dlatego się to testuje na zwierzętach, a potem na ludziach :-P ale z braku zwierząt pod ręką, wziąłem siebie :-P :-P

marta
"ale jak chyba zauważyć można, niektórzy biorą dosłownie senniki i sny uważają za wyrocznię"

sny są podsumowaniem dnia codziennego, tym, czym się przejmujesz, także mogą być nośnikiem przekazów i jak nauczysz się to rozdzielać i rozróżniać, to możesz wychwycić także te ich fragmenty, które po przełożeniu na ludzki język, zapowiadają przyszłe wydarzenia. ale żeby cały sen uznawać za jak to napisałaś "wyrocznie", to kompletna bzdura.
cały sen nie musi niczego przepowiadać, jednak najlepiej sprawdzają się urywki, to co najwyraźniej zapamiętasz. potem to trzeba przetłumaczyć w senniku, który jest jak enigma do rozszyfrowywania tego pokręconego kodu. u mnie sprawdzalność wynosi jakieś 85%. ale ważne są ostrzeżenia, które jak opacznie zrozumiesz to nic ci nie dadzą. więc najpierw trzeba się w tym orientować. umysł jest potęgą, której jeśli nie opanujesz, to nic ci ona nie da.
trzeba przyjąć taką zasadę, że z reguły coś negatywnego oznacza coś pozytywnego, a vice versa... lepiej się nie cieszyć ;)

[ Dodano: 2007-07-20, 13:30 ]
pitimor

jesteś strasznie podatny na sugestie otoczenia, będziesz idealnym obiadkiem dla kosmitów ;) . pracuj nad sobą lepiej.
marta.heva
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: marta.heva »

DF jakbyś uważnie przeczytał powyższą dyskusję zrozumiałbyś, że chodziło mi konkretnie o jedną wypowiedź dziewczyny która po śnie z wypadającymi zębami przestraszyła się że umrze bo tak było napisane w internetowym senniku .. ja doskonale wiem czym są sny i wiem także nie należy ich brać dosłownie.
i jeszcze jedno nigdzie nie napisałam że
DragonFire pisze:cały sen uznawać za jak to napisałaś "wyrocznie"

użyłam słowa "wyrocznię", ale w zupełnie innym kontekście
czytaj uważnie jak chcesz się do kogoś przyczepić
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

no wiesz, ale ja tylko napisałem nad czym jakby mam pojęcie... i tyle, a nie że chciałem się przyczepić.
co do kontekstów to może ich wiele być. a ja nie czytałem uważnie, tylko chciałem się podpiąć, jak ja to widze ze swojej strony, nie obrażaj się od razu...

/DF już nie wiem który raz zdarza się, że źle interpretujesz cudze posty, przeczytaj najpierw 10 razy może to Ci pomoże/ Cogito :P
Ostatnio zmieniony 2007-07-22, 01:16 przez DragonFire, łącznie zmieniany 1 raz.
marta.heva
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: marta.heva »

ja się wcale nie obrażam, ani nawet nie wkurzam tylko skoro użyłeś cytatu z mojej wypowiedzi to zapewne było to kierowane w moją stronę, albo pod kontekstem mojej wypowiedzi a skoro Twoja odpowiedż w tym momencie niezbyt pasowała do mojej to mam prawo Cię poprawić
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Kolejny głupi sen. Sprzed kilku dni.
Chodziłem po Katowicach. Dotarłem na dworzec główny. W tym momencie spadło coś białego, ni to śnieg, ni styropian. Strasznie się kleiło i było bardziej aromatyczne niż smog nad miastem...

Zaś ostatniej nocy we śnie oprowadzałem po Katowicach Kamilę :P I to był jedyny w ostatnim czasie sensowny sen, jaki miałem.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Dziś miałem dwa sny.

W pierwszym miałem coś malować, czy rysować, przede mną stała jakaś taka paleta z kilkoma szkłami powiększającymi, kazali mi przerysować jakiś przedmiot w skali 4:1...

W drugim śnie oglądałem sobie "Kuriera" w TVP 3. Prezenterka przedstawia gości, jakichś dwóch posłów (jeden był poza studiem), nagle patrzę i widzę, że gość w studiu coś kroi, jakąś bułkę czy inne pieczywo... :| prezenterka zawstydzona, oznajmia: "Przepraszam bardzo, mieliśmy mu zrobić jakieś jedzenie przed programem, ale nie zdążyliśmy" :lol: Za chwilę kamera się obraca i pokazuje drugiego gościa, prezenterka na to "No nie, jeszcze jeden? A, pan jest jego ojcem, a to bardzo przepraszam" :lol: kamera znowu pokazała prezenterkę i pierwszego gościa, ale tym razem już cały stół w studio był zastawiony żarciem... sen się skończył w momencie gry pierwszy gość próbował sobie wziąć jakiś torcik, którego po drodze rozwalił...

Po przebudzeniu się długo nie mogłem patrzeć na żarcie... :lol:
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Wczoraj miałem kolejny co najmniej dziwny sen.

Otóż siedzę sobie w jednej izbie z moim największym wrogiem spośród kobiet (!), niejaką Ewą Z. z Siemianowic Śląskich. No ale jak na wrogów rozmawialiśmy dość... no... przyjaźnie =] Dziewczyna mi pokazywała jak sobie ufarbowała włosy, warstwami, jedną warstwę miałą niebieską, drugą jakąś ciemnopurpurową, trzeciej warstwy nie ruszyła (włosy ma naturalnie czarne).
[hide]Taaa... urok to ona ma. Tylko żeby oprócz tego uroku miała jeszcze coś w głowie...
Ta dzioucha to zagadka dla wszystkich facetów.[/hide]
DragonFire
Dyskusjoholik
Dyskusjoholik

Mnie się śniło, jak mi ząb wypadł... A potem pomyślałem o jakiejś szpilce, otwieram dziób, a tu całe wnętrze w szpilach :/ Krwawiłem, plułem tym wszędzie i sobie myślałem; "no, kurde, fajnie"... Poprostu uroczo :/
A potem mnie dopadł jakiś przybysz z tamtej strony, to chyba był channeling, bo ja się gościa o coś pytałem, a on odpowiadał poprzeze mnie :/ Ale szok normalnie :O
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

W szpitalu miałem dwa sny.

W jednym oglądałem relację telewizyjną, że się jakaś awionetka rozpieprzyła czy coś w tym guście.
W pewnym momencie pokazał się obraz z kamery, która niby miała być przyczepiona obok drzwiczek. Drzwiczki się otwierały i zamykały, tak w kółko przez dość długą chwilę, w końcu zobaczyłem wylatującą przez drzwiczki z samolotu kobietę. Drzwiczki się zamknęły i przecięły ją wpół...

Bleh! Po przebudzeniu się resztę nocy już nie spałem.

W drugim śnie, który miałem dziś, znajdowałem się w Londynie. Dla zielonych z geografii - stolica Anglii :P Miałem przy sobie jakieś 40 złotych (tak, złotych, nie funtów) i szukałem jakiegoś kantoru, coby kasę zamienić na funty brytyjskie. Z pięcioma funtami w kieszeni szukałem następnie w bibliotece... słownika polsko-angielskiego wydanego przez Longman'a :| Gdy już takowy znalazłem, rozglądałem się za kafejką internetową, żeby powiadomić znajomych, gdzie się aktualnie znajduję...

Ehh... chyba tłumaczę za dużo artykułów... :D
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Dziś mi się śniło, że znalazłem w domu kota...

Z sennika: KOT - fałszywy przyjaciel
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Parę nocy temu miałem sen, że moja znajoma do mnie zadzwoniła i oznajmiła, że przeprowadziła się do Sosnowca. [hide]Tak na marginesie to to jest niegdysiejsza moderatorka Paranormalium :P[/hide] No więc zadzwoniła, oznajmiła co oznajmiła i poprosiła, żebym zrobił jej zakupy w sklepie... dobra, z mamą zrobiliśmy zakupy, wsiadamy do samochodu, ja patrzę a tu opona pęknięta i flak... no ale jakoś dojechaliśmy do tego Sosnowca, prawdopodobnie tracąc po drodze koło :P Sen się skończył w momencie, gdy przekazałem dziewczynie zakupy.

Nie no, lubię ją... ale wątpię, czy się kiedyś w realu kiedykolwiek spotkamy.

Z kolei dzisiejszej nocy miałem sen nadzwyczaj dziwny. Mianowicie buszowałem po przydomowym ogrodzie i wpadłem w największą pajęczynę świata...
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Ten sen mnie co najmniej zdziwił, by nie rzec: przeraził.

Powaga.

Opisuję wszystko na świeżo, póki jeszcze pamiętam...

Najpierw szpital. Widok korytarza. Później komputer. Przeszukiwałem jakąś bazę danych o lekarzach, trza było wpisać nazwisko, żeby się dowiedzieć, gdzie dany lekarz pracuje, była m.in. kolumna z miastem, dzielnicą i takimi tam szczegółami.

Wpisałem nazwisko zmarłej niedawno lekarki, która kiedyś mnie leczyła

[hide]Dr Krystyna Dobosiewicz[/hide]

i dałem na wyszukiwanie. Znalazło mi jakieś infomacje, ale nazwa dzielnicy w Katowicach, w której się znajduje szpital, była nieprawidłowa, powinno być "Ochojec" a pisało "superochojec1". Ale to szczegół.

Chwilę później leżałem na lewym boku z zamkniętymi oczami. Teraz to już raczej był półsen. Usłyszałem krótkie "Pozwolisz, że cię zbadam", po czym poczułem mocne uderzenie w kolano, tak jakby opukiwanie. Po chwili poczułem ucisk w gardle i poczułem, jak coś uciska mnie w klatkę piersiową od strony pleców. Przysunąwszy rękę do gardła poczułem czyjś palec, w tym momencie ucisk jakby zelżał, ale gdy odsunąłem rękę, znów się nasilił. W końcu otwarłem oczy i rozejrzałem się - w pokoju nie było nikogo.

Ja leżałem przysunięty do ściany, twarzą w stronę ściany.

Spojrzałem na zegarek, było gdzieś koło w pół do szóstej.
Darnok
Senior forum
Senior forum

Post autor: Darnok »

Ivellios, Jawa zwykła, mnie tak pszczoła raz ugryzła :)
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Parę nocy temu w środku nocy pbudziłem się, ryjąc z tego, co mi się przyśniło chwilę wcześniej :P

A było to tak:

Biorę telefon do ręki. Wstukuję *500 żeby sprawdzić ile mam kasy na koncie. Odzywa się sekretarka: "Witamy w Orange..." itp itd i zaczyna odtwarzać reklamę. Chciałem przeskoczyć, żeby mi odtworzyło menu, ale wcisnąłem nie ten przycisk i zakończyłem połączenie. No więc wstukuję jeszcze raz *500 i czekam. Gdy odtwarzało "Witamy w Orange...", wcisnąłem jedynkę, żeby przeskoczyć do menu. Ale zamiast menu usłyszałem takie coś: "Jeśli się nie mylę, podczas ostatniej rozmowy nie chciałeś ze mną rozmawiać i zakończyłeś połączenie. Aby wysłuchać reklamy, naciśnij 1. Aby zakończyć także to połączenie, wciśnij krzyżyk".

:lol:
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Dzisiaj miałem kilka snów. Jak zwykle bezsensownych.

W jednym jeździłem samochodem. Miałem kogoś gdzieś podwieźć, chyba jakąś moją narzeczoną (taaa... :/ ). Szukałem jej i szukałem, nie mogąc do niej trafić.

W drugim śnie goniliśmy się z siostrą po domu, filmując się nawzajem telefonami (co zresztą dość często zdarza nam się robić na jawie :P ). W pewnym momencie mój telefon doznał bliskiego spotkania z powierzchnią podłogi. Cały się rozpieprzył. Komóra za pięć stów! :( Na szczęście zdołałem go jakoś poskładać, ale po tym incydencie zmieniło mi się menu w fonie :P

W trzecim śnie łaziłem po jakichś pagórkach z... butelką coca-coli. Stwierdziłem w pewnym momencie, że dalej pod górkę nie chce mi się iść, więc usiadłem sobie na ławce obok jakichś bliżej mi nieznanych dziewczyn. Wypiłem trochę coli, po czym nie przyłączając się do rozmowy oddałem im butelkę. Wypiły wszystko...

Tyle.

Jako że ja ostatnio jako jedyny w tym temacie coś opisuję, wstrzymuję swoją aktywność w nim, chyba że ktoś od tego momentu też coś napisze :P
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Najgłupszy sen miesiąca.

Kościół. Msza. Przychodzi moment rzucenia czegoś do koszyczka. No więc wyciągam kasę. Czekam, aż księżulek przyjdzie. Księżulek podchodzi. Ja próbuję wrzucić te parę złociszy... ale ksiądz odpycha moją rękę i zaczyna... wybierać z koszyczka pieniądze i wręcza mi garść pięciozłotówek :lol:

Jak żyję, takiego głupiego snu nie miałem...
cleric
Senior forum
Senior forum

Post autor: cleric »

XD
a mi się dzis snił koniec swiata O_o no naprawde, bylam pewna ze to się dzieje naprawde XD snilo mi się miasto ktore sni mi od lat i tam chyba na Boze narodzenie czy cos, rozpetala się straszliwa burza z tornadami piorunami itd, potem zaczely latac ufa, przeszedl jakis olbrzym, jakies cuda na kiju łącznie z latajacymi wielkimi butelkami coca-coli (samo to powinno mi dac do myslenia ze to nie wyglada jak koniec swiata :P ), a potem jakies swiecace race ktore wybuchly i stworzyly twarz Jezusa, ktory zaczal się modlic i wszyscy ludzie z nim, co za bzdura XD
Awatar użytkownika
Mawerick
Senior forum
Senior forum

Post autor: Mawerick »

Nie no moim zdaniem respect, jak się zacznie coś takiego dziać, to będzie wiadomo, że to koniec.
Michalson
Tropiciel tematów
Tropiciel tematów

Post autor: Michalson »

A mi się ostatnio dwukrotnie śmiała dziewczyna, z której wcześniej często robiłem sobie tzw. jaja... Dziwne że aż dwa razy :P

No i jeszcze że w moim mieście był zorganizowany wielki koncert i wszyscy na niego przyszli. Siedziałem w pierwszym rzędzie i nagle zobaczyłem że jakiś gościu używa mojego... żelu do włosów xD obiłem mu twarz, ale widziała to jego matka od której dostałem gorący opieprz. Olałem to i wróciłem na swoje miejsce. Następnie był taki moment że wykonawca na scenie powiedział coś w stylu "a teraz każdy dobiera sobie kogoś z publiczności i całuje go" - patrzę a tam kumpel się liże z jakąś staruszką :P a mi... było głupio że nikogo nie miałem O_o

To chyba mój najgłupszy sen w tym roku, nie licząc jednego wręcz genialnego, w którym to byłem płetwonurkiem i miałem uratować braci Kaczyńskich z zatopionej łodzi. Zostawiłem ich :D
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Ja miałem dzisiaj max poryty sen.

Skończył mi się turnus w szpitalu. Ok, spakowałem wszystko i jadę sobie samochodem... nagle patrzę, i uświadamiam sobie, że jadę w piżamie :lol: Coś mi odwaliło, i zatrzymałem samochód, i zacząłem się przebierać...

Koniec snu.

Wróć do „Świat snów”