Klątwy & Uroki

Solmyr
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Solmyr »

Dzięki Watislav Wreście ktoś się ze mną zgodził bardzo się ciesze :lol:
Watislav
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Watislav »

Cieszę się, że się cieszysz :D .
Watislav
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

"Czarna magia" jest tylko bezsensowną nazwą, nadaną przez ignorantów, pewnemu rodzajowi magii, używanemu do szkodzenia innym.
O Chaosie co nieco wiem, lecz nie będe się wypowiadał, na pewno znajdziesz tu kogoś innego, kto wie więcej.
Skóra 66

Post autor: Skóra 66 »

"Czarna magia" służy tylko i wyłącznie do osiągania własnych celów przez szkodzenie innym a Magią Chaosu można również nieść pomoc(ale nie trzeba).
Watislav
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Nawet nie wyobrażasz sobie jak to co powiedziałeś jest idiotyczne.
Zawieranie "przymierza" (cudzysłów jest tu bardzo ważny!) z demonami w celu osiągnięcia jakiegoś celu jest nazywane satanizmem.
Ja jestem satanistą i wierz mi nigdy nie zawarłem żadnego "paktu z ciemnością", a na widok krwi (zwłaszcza własnej :D ) to ja mdleje.
Watislav
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Przeczytaj moje poprzednie posty - "czarna magia" to tylko nazwa.
Co do "paktu" z diabłem, to od biedy, można tak nazwać inwokacje następujące przed każdym rytuałem satanistycznym.
Fenikt
Administrator
Administrator

Post autor: Fenikt »

Chris dostaje bana na tydzien, a kto jeszcze bedzie tu ciagnal jakies dyskusje na inne tematy niz klatwy i uroki dostanie ostrzezenie.
Awatar użytkownika
Kura
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Kura »

Ja nie napisze, bo się na tym nie znam, ale masz swiadomosc, ze jak to do ciebie wroci (a jestem o tym przekonana na jakies 99%) to to ty bedziesz miala przesrane? i to jeszcze bardziej niz ten koles??
Maeveen

Post autor: Maeveen »

Kura pisze:ale masz swiadomosc, ze jak to do ciebie wroci (a jestem o tym przekonana na jakies 99%) to to ty bedziesz miala przesrane? i to jeszcze bardziej niz ten koles??
Dokładnie, na forum mowilismy juz o tym wielokrotnie, wystarczy tylko dokladnie przeczytac... Klątw rzucac nie radze, konsekwencje wroca do autora klątwy potrojone lub zdziewęciokrotnionoe , jak mowi wicca, albo jak to mowie ja : wszystko co robisz, pozostawia swoj oryginal w Tobie, Ty wysyłasz tylko kopie, dlatego klątwa wyniszczy Ciebie conajmniej tak, jak osobe, na ktora ja rzuciłeś , a moze nawet i bardziej........
Awatar użytkownika
Sol
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Sol »

Trymbas pisze:Moim zadaniem CZARNA MAGIA jest to sztuka wywoływania zjawisk nadnaturalnych dzięki przymierzu z diabłem i demonami. Określenie czarna magia ma swe źródło w tym, że praktykujący ją zawierają pakty z mocami ciemności i zwykle podpisują je własna krwią. :twisted:
To co tu jest napisane dla mnie jest śmieszne. A tzw. "Biała magia" to nie jest to " jest to sztuka wywoływania zjawisk nadnaturalnych dzięki przymierzu z diabłem i demonami" :?: Przecież to tak samo magia. A magia jest jedna.
Awatar użytkownika
Maestro
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Maestro »

Rongan - problem z dresem ? Ty masz 13 lat ? Czy wy wiecie wogóle ludzie co robicie? Niedługo żeby wyjść do sklepu będziesz używal magii, żeby nikt cię nie spostrzegł i nie zabrał ci sietki z kapustą i pomidorami. Ja nie wiem gdzie wy rozum zostawiliście.
Maeveen

Post autor: Maeveen »

Bardzo trafnie powiedziane
Awatar użytkownika
Kura
Forumowy maniak
Forumowy maniak

Post autor: Kura »

Wydaje mi się, ze to tez jest kwesja pewnego myslenia... bardzo dobrze napisal o tym (bodajrze w topiku o runach) Solmyr. tak w skrucie, to powinno to wyszystko wygladac tak, ze robimy cos, dzialamy, a dopiero w wyjatkowych sytuacjach, mozemy uzyc jakiegos rytu wspomagajacego. Solmyr zaznaczyl wlasnie, koniecznosc zachowania takiej kolejnosci.
niestety pokutuje wizerunek maga-czarodzieja, ktory wszysto w swoim zyciu robi zakleciami, magiczna rozdzka, a zamiast "judasza" ma na stole krysztalowa kule, tora mowi mu kto przyszedl...
Awatar użytkownika
Maestro
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: Maestro »

Udowadnia to tylko, że niektórzy nei są gotowi na to by poznać prawdziwą magię, a na pewno nie na to żeby bezpiecznie praktykować. Może nie naoglądali się jeszcze niektórzy skutków korzystania nieumiejętnego z niektórych dziedzin magii. Dobra dosyć morałów. W końcu wszyscy robią wszystko na własną odpowiedzialność (chyba że jeszcze nie wiedzą co to znaczy)

Wróć do „Czarna magia”