Fundacja Nautilus

Bardziej niż nieprawdopobobne, niemożliwe, niewiarygodne... i nie pasujące do pozostałych kategorii.
Olimpijczyk
Nowa Krew
Nowa Krew

Re: Fundacja Nautilus

Post autor: Olimpijczyk »

Nie interesuje mnie jechanie po Bernatowiczu, ale się wkurzyłem jak pokazał stoplatkę z filmu vdB. Mam wrażenie, że w ogóle nie zna jego historii i okoliczności, w których RvdB stracił program w holenderskiej tv około 20 lat temu.
Awatar użytkownika
AlbertKowalski
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: AlbertKowalski »

A mnie interesuje bo nawet ludzie, którzy go lubili i słuchali od lat teraz często przyznają, że on już całkiem odpływa w swoich opowieściach. A typa vdb nie znam i nigdy o nim nie słyszałem.
Olimpijczyk
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Olimpijczyk »

Ja się o nim dowiedziałem podczas livea RB z 2023. Natomiast o gościu w Holandii zrobiło się głośno znowu po tym jak holenderski morderca Joran van der Sloot stwierdził, że vdB objawił mu się duchowo w peruwiańskiej celi. Niezłe uniwersum.

UPDATE: w poprzedniej wersji napisałem, że w Alabamie, ale do Alabamy został 10 lat później przewieziony w ramach ekstradycji z Peru.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Post autor: Ivellios »

Bernatowicz wczoraj znów nadawał. I oczywiście nie powstrzymał się od - delikatnie mówiąc - popisania się prymitywizmem przed 3000 osobami oglądającymi jego lajwa:

W okolicach 1:15:00 zaczyna się ostra jazda po osobach, które Bernatowiczowi tak po prostu się nie podobają. Obraźliwych epitetów doczekali się Piotr Cielebiaś i Artur Wójtowicz oraz grupa, którą Bernatowicz prześmiewczo nazywa "konkreciarzami". "Szczurowaty frędzel" (to o Piotrze), "małe gnoje", "konkreciarze" (do których Bernatowicz zalicza między innymi Radio Paranormalium), i typowa dla Bernatowicza gadka pod tytułem oni mi zazdroszczą popularności i liczników na jutubku.

Ten prymityw wstydu nie ma.
Tomiyomi
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Tomiyomi »

Bernatowicz moze i faktycznie troche odleciał ale cenie go za to ze to byl kiedys Top prezenter telewizyjny i ogolnie to jest dobry i uczciwy czlowiek. Najgirsze scierwa to politycy, moze 10 procent jest z wartościami
Awatar użytkownika
AlbertKowalski
Aktywny pisacz
Aktywny pisacz

Post autor: AlbertKowalski »

No właśnie - był, ale to lata temu. Natomiast teraz to już trochę żałosne jest. Inni badacze zjawisk ufo potrafią ze sobą współpracować, poza Robertem. To też wiele mówi o nim.
antyfanfn

Post autor: antyfanfn »

Świeżynka - mucha przerobiona na ducha!
Obrazek
Tomiyomi
Nowa Krew
Nowa Krew

Post autor: Tomiyomi »

Latarką ktoś zaświecił
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Psycholog o "wędrówce dusz" w wersji głoszonej przez Roberta Bernatowicza. W komentarzach oczywiście zlot piesków Robercika.

Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Wczoraj wieczorem Generator Frajdy koncertowo rozjechał Roberta Bernatowicza (nie pierwszy już raz). Oczywiście było nawiązanie do afery suszarkowej, Zdanów, szastania na prawo i lewo informacjami o świadkach którzy się do niego zgłaszają, itd. Spory fragment głównej części transmisji poświęcił jednak na omówienie kwestii aktywności dziwnych kont na YouTube, które zawsze uaktywniają się pod materiałami z Bernatowiczem lub pod takimi, w których jego działalność i głoszone poglądy poddawane są krytyce.

Zaśmiałem się głośno, gdy pojawiło się to:

Bernatowicz w materiale zatytułowanym "Miriam" pokazuje nagranie wideo wykonane w bazie Fundacji Nautilus. Widzimy tam włączone komputery, burdel na biurku, syf w pokoju i wszystkie inne elementy wnętrza. Na monitorze wyświetlony YouTube, ale to nie Bernatowicza zdjęcie ani nie logo Nautilusa widnieje na profilówce...

Jak się okazało, konto z takim zdjęciem często wstawia obelżywe wpisy pod materiałami krytycznymi wobec wypowiedzi Bernatowicza lub "niewygodnie" analizującymi przedstawiane przez niego przypadki. Link do konta: https://www.youtube.com/@noone1963

I coś mi się przypomniało... spójrzcie uważnie na zrzut ekranu widoczny w tym poście z 2019 roku:

viewtopic.php?p=152467#p152467
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Po tym, jak Generator Frajdy spalił Bernatowiczowi fałszywe konto "John W.", w dniu dzisiejszym najpierw nastąpiły zmiany na koncie - usunięcie profilówki i zmiana loginu na "noooo1963" - a teraz całe konto zniknęło, prawdopodobnie wraz z wysłanymi z niego komentarzami.

We wcześniejszym wpisie linkowałem do posta, w którym wstawiłem zrzut ekranu z dyskusją na kanale Fundacji Nautilus, gdzie w odpowiedzi na wpis opatrzony logiem radia uaktywnił się Robe... yyy znaczy John W.: viewtopic.php?p=152467#p152467

Obecnie sekcja komentarzy pod tamtym materiałem wygląda tak: https://ibb.co/RpTYKjQj
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Konto z loginem @noooo1963 wróciło. Coś się Bernatowicz nie może zdecydować...
widz

Post autor: widz »

Ja natomiast zauważyłem, że spadło z rowerka inne konto widoczne na strimie Generatora Frajdy: https://www.youtube.com/@antonirdutowiecki1461 Chociaż w sumie to nie ma pewności czy i tutaj po prostu Bernatowicz nie zmienił loginu.
Awatar użytkownika
Ivellios
Administrator
Administrator

Jak relacjonuje Generator Frajdy, Bernatowicz zrzuca mu materiały z kanału - publicznie dostępne fragmenty transmisji spadają z rowerka. Powód? Naruszenie praw autorskich poprzez wyświetlanie i komentowanie programów Bernatowicza.

Robercie Bernardzie Bernatowiczu, czy słyszałeś kiedyś o czymś takim jak dozwolony użytek i prawo cytatu?

Na szczęście niepubliczny zapis ostatniej transmisji cały czas jest dostępny. A sobie go zapisałem na dysku, w razie "w"...
Załączniki
Screenshot_20251108-162536.png
ODPOWIEDZ

Załóż konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji

Aby wysłać odpowiedź, musisz być zarejestrowanym użytkownikiem

Załóż konto

Nie masz konta? Zarejestruj się, aby dołączyć do naszej społeczności
Członkowie forum mogą zakładać tematy i śledzić odpowiedzi
Jest to bezpłatne i zajmuje tylko minutę

Zarejestruj się

Zaloguj się

Wróć do „Niewyjaśnione zjawiska”