myślenie pozytywne
myślenie pozytywne
większość napotykanych ludzi, to osoby uczciwe i przyzwoite, nie przesłaniaj ich sobie tymi, którzy nie kierują się szlachetnością i poczuciem głębszego dobra, poszukuj w otoczeniu ludzi pewnych siebie, wiedzących czego chcą od życia, upodabniaj się do nich, tak naprawdę otrzymujemy od innych dokładnie to, czego oczekujemy, na co pozwalamy - to nie ludzie mnie oszukali, to ja się dałem oszukać...
poszerzaj własne horyzonty, nawiązuj coraz to nowe kontakty, daj sobie szansę, interesuj się też innymi, nowo poznanymi osobami, porozmawiaj o własnych kłopotach, staraj się pomagać w ich problemach, ale nie traktuj tego jako obowiązek, nic na siłę, życie nie jest pasmem poświęceń, miej czas na radość i zabawę,
największy wpływ na wydarzenia masz we własnych rękach, to nie przypadek, działanie innych czy jakieś obiektywne, zewnętrzne czynniki, ty kreujesz własne życie, zawsze o tym pamiętaj, bądź najważniejszą osobą w swoim życiu, jeśli będzie ci towarzyszyć szczęście, wszystkim wokół się ono udzieli, więc nie żałuj sobie, aby mieć coś do zaoferowania innym,
poczucie godności pozwoli ci odczuć w zdrowy sposób własną wartość, a kiedy będziesz ją znać, poznają ją i inni i za to będą cię szanować, wiedz, że twoja wartość jako człowieka jest zawsze większą od domniemanej, potrafisz zdziałać więcej niż przypuszczasz, kiedy przyjmiesz taką postawę - nic cię nie powstrzyma...
-
- Dyskusjoholik
- Albert Einstein
wziąłem się za siebie i zmieniłem swoje nastawienie i jak się okazało, że kosztuje mnie to mniej wysiłku niż trwanie w zakłamaniu
jeśli mówisz prawdę, niczego nie musisz pamiętać ;-) fajne hasło
Re: myślenie pozytywne

GG - 9720816
Załóż konto lub zaloguj się, aby dołączyć do dyskusji
Aby wysłać odpowiedź, musisz być zarejestrowanym użytkownikiem
Załóż konto
Nie masz konta? Zarejestruj się, aby dołączyć do naszej społeczności
Członkowie forum mogą zakładać tematy i śledzić odpowiedzi
Jest to bezpłatne i zajmuje tylko minutę
Zaloguj się