Jak stworzyć odpowiedni Sigil
Jak stworzyć odpowiedni Sigil
Mam zamiar stworzyć Sigil. Przyznam się bez bicia, że nigdy przedtem nie próbowałem tego zrobić dlatego potrzebuję rad. W temacie umieszczonym kilka pozycji niżej jest o tym sporo jednak wciąż pozostaje kilka pytań. Przede wszystkim chodzi mi o interakcje run. Gdybym chciał stworzyć sigil zaczynając od trzech pierwszych liter mojego imienia, co intencyjnie wydaje mi się uzasadnione biorąc pod uwagę do czego potrzebuję tego znaku, teoretycznie wszystko jest w porządku jednak interesuje mnie oddziaływanie znaków same na siebie kiedy znajdują się w sąsiędztwie bo przecież to nie może być bez znaczenia. Chciałbym dowiedzieć się też więcej o samym rycie, o przygotowaniach do swtorzenia amulety w wymiarze metafizycznych ale też o technice "wytwórczej". Mam w okolicy sporo lasów więc nie jest wielkim problemem znalezienia wiatrołamów jednak czy nie jest tak że sigil kamienny jako że na pewno wymaga więcej czasu trudu i pracy przez to staje się bardziej osobisty jest silniejszy? Jest też spory problem z samą symboliką run, która jest niejednoznaczna i szczerze powiedziawszy to chciałbym dowiedzieć się co sądzicie o interpretacji mojej kombinacji. Tworząc ją, w pierwszej części kierowałem się odniesieniem do siebie używając trzech liter imienia, w drugiej części trzech liter intencyjnych.
KAUNAZ ASNUZ RAIDO
FREY
EHWAZ
INGUZ
Proszę o pomoc i pozdrawiam
-
- Zaawansowany
Re: Jak stworzyć odpowiedni Sigil
Jednakże, sam z sigili nie korzystam, więc poprawcie mnie jeśli się mylę.
-
- Zaawansowany
Potrzebujesz przede wszystkim ekstremalnie ekologicznej idei, celu, zadania -> o tym szeroko rozpisuje się potężny serwitor zwany Google, w temacie: "formułowanie celów". Bez tego ani rusz. Jak samochód bez kierownicy i pedałów.
Idąc dalej -> Po co ograniczać się w budowie go, wyłącznie runami? Skoro metoda wykonania jest totalnie dowolna.. Ja używam wszystkich dostępnych mi symboli i grafik o znanym mi znaczeniu, lepiąc z nich jak z modeliny. Alfabet łaciński i grecki, cyrylica, runy, piktogramy starożytnych kultur, matematyczne symbole, znaki drogowe, markowe loga, fragmenty komiksów, czy zarysy własnych myślo-kształtów - są doskonałym materiałem na magiczne znaki.
Rycie ich w czymkolwiek raczej odradzam, bo to niepotrzebna strata czasu i energii -> chyba, że chcesz ich użyć jako ozdobnych pieczęci. Zdecydowanie skuteczniejsze jest jednorazowe wyrysowanie ich na papierze/komputerze, naładowanie i zapamiętanie, ewentualnie rozpowszechnienie.
Jeśli chcesz zrozumieć jak działają zależności między małymi elementami w znaku - i jak tworzyć coraz prostsze, a jednocześnie stabilniejsze i silniejsze znaki - twórz wciąż sigile o tym samym (dla ułatwienia bardzo lokalnym) znaczeniu, ale coraz to innej formie i obserwuj lokalne efekty. Zaobserwujesz mniejsze, lub większe różnice w działaniu i na tej podstawie SAM określisz zależności.
Popatrz na logo TVN i patrząc na ten magiczny majstersztyk zastanów się.. jak wiele jest tam sprytnie ukrytej treści.
Więc ostrzegam jeśli chcesz robić amulet lub Sigil to ostrożnie i dobrze bo ja narobiłem sobie tylko kłopotów w ten sposób.
Drzewo nauczycielem,
Wiatr przyjacielem...
- Spooky Fox
- Administrator
- Komentarze: 6
Pamiętaj o tym, jak dorośniesz.
Pozdrawiam.
Rozbiliśmy atom, mamy cyfrową jakość, znamy Kamasutre, czy choćby kalkulator
A nie umiemy cieszyć się życiem jak zagubieni w czasie, chciwość w ludzkim jadłospisie jak zazdrość i kradzież
Zabijamy się o Bliski Wschód i o ropę, wkrótcę zobaczę Chiński Mur w Europie
-
- Zaawansowany

Gdzieś czytałem, że język polski jest najtrudniejszy na świecie xD Też czasami mam z nim problemy

Co do tych run to wydaje mi się, że runy same w sobie nie mają żadnej mocy, ale wiara w działanie takich run może być potężna

O to mi właśnie chodziło mniej więcej. Przepraszam za błędy ale się śpieszyłem i słownik na komputerze automatycznie przerabiał jeśli napisałem literówkę zamiast na "zrobione" to "robienie" itp.Co do tych run to wydaje mi się, że runy same w sobie nie mają żadnej mocy, ale wiara w działanie takich run może być potężna
P.S. Już wyłączyłem słownik poza tym się nie śpieszę teraz więc będzie już OK.
Drzewo nauczycielem,
Wiatr przyjacielem...
- AlbertKowalski
- Doświadczony
[odpowiedź na post, który został skasowany - przyp. Ivellios]
- Ivellios
- Administrator
- Imię i nazwisko: Marek Sęk
- Komentarze: 922
https://www.ivellios.com | https://www.kryptozoologia.pl